• Äldre 23 Sep 08:35
    25950 visningar
    25 svar
    25
    25950

    Strattera

    Hej!


    Finns det någon här som har erfarenhet av Strattera?


    Min son ska börja med det på måndag och jag känner mig så tudelad... Har läst så mycket negativt om biverkningar... Han har provat både concerta (fungerade inte så bra) och Ritalin (fungerade jättebra men alldeles för kort tid + att han blir så otroligt speedad när det går ur kroppen).


    Jag tar tacksamt emot råd och erfarenheter om denna medicin!

  • Svar på tråden Strattera
  • Äldre 23 Sep 11:23
    #1

    puff...

  • Äldre 26 Sep 20:47
    #2

    Puffar igen...

  • Äldre 27 Sep 20:34
    #3

    Min son har ätit Strattera i snart 2 år. Han fick inte så många biverkningar och flera gick över efter ett tag. Nu äter han 35 mg i kombination med 10 mg Ritalin och 1 PlusEPA (500mg EPA) på morgonen och 2 MorEPA mini och 1 Atarax på kvällen. Det här är en kombination som funkar för oss. Tack vare Omegan och den lilla stöddosen av Ritalin så behöver han inte maxdosen på Strattera och vi slipper flera av biverkningarna.


  • Äldre 29 Sep 15:42
    #4

    Tack för svar!:)
    Hur gammal är din son?
    Mun har nu tagit medicinen i 3 dagar o jag tycker redan att jag märker skillnad... fast det borde det ju inte eftersom det kan ta upp till 6-8 veckor! Märkte du någon skillnad så snabbt? Han står ju på ritalin 40 + 20 också men hoppas kunna sänka den dosen så småningom.
    Lite biv har han- ont i magen men annars inget! Provade Eye-Q för några år sedan men det gjorde varken till eller från!

  • Äldre 29 Sep 16:09
    #5

    Sonen är 9 nu. märktes ganska fort men det var lite svajigt i början. Han hade vissa aggressioner kunde slå mot mig så jag blev riktigt rädd och vi pratade med läkaren om det. Men det klingade ganska fort ut. Har inte sett några sådana tendenser sen första tiden. visst har ahn blivit arg emn just under den tiden var det som om han var helt annorlunda i blicken. Inte alls som min lille kille, var rent hat och ondska i blicken. 


  • Äldre 29 Sep 17:39
    #6

    Fy, det lät inte roligt! Förstår om man blir rädd! Fick insättningsschemat idag. På måndag höjs dosen till 18 mg. När märkte du av aggressionerna, vid vilken dos? Hur länge höll det i sig?

  • Äldre 29 Sep 18:24
    #7

    Kommer inte ihåg vid vilken dos det var men var nog precis när vi började med strattera. Kanske varade 2-3 veckor. Det var inte varje dag men någon gång i veckan. Kommer ihåg att jag kollade efter tecken på det någon dag efter att jag pratade med läkaren om det och fick liksom vänta några dagar och det hade bara varit en gång sen efter det och inget mer sen. Det var just vid sådana tillfällen som han hade fått ett "vanligt" utbrott tidigare så kom den här ofattbara ondskan. Men det gick fort över, i vanliga fall så hade en vanligt utbrott hållt på i 5-10 minuter men nu så räckte set ofta med att jag gjorde det mest opedagogiska man kan göra, hötten med fingret och sa passa dig.... Eller nåt sånt. Man var så förvånad att man var inte riktigt beredd på att vara pedagogik. Det triggade verkligen de sämsta sidorna hos mig (gamla spöken från förr). Som sagt, det gick fort över och han skadade aldrig någon. Kanske jag eller pappan fick något blåmärke men inte de andra barnen. Han hade ju inget minne av det här och vi har ju aldrig lagt någon vikt vid det.


  • Äldre 29 Sep 22:19
    #8

    Tack för att du delar med dig!
    Nu är det 4:e kvällen han tar 10 mg och jag fattar ingenting! Inget tjat när jag stängde av tv, gick o borstade tänderna efter att jag sagt till EN! gång. Jag kan dra hur många exempel som helst. Helt enkelt inget tjat och bråk Morgon var likadan o här brukar det vara som en cirkus morgon och kväll! Törs dock inte ropa något Hej än...

  • Äldre 5 Oct 22:10
    #9

    Min son har inte haft (synliga) problem med koncentration eller inpulskontroll. Däremot hade han problem med inlärning och han visade låga resultat när man kontrollerade hans arbetsminne (han har också dyslexi). En läkare skrev ut  Strattera och han har nu medicinerats i två år (han är idag 13 år och tar maxdosen 80mg). Vi har aldrig sett några beverkningar däremot har han utvecklats otroligt i sin inlärning. Han har gått från att inte klara av skolan/inte nå målen i kärnämnena till att klara skolan utan problem och ofta skriva full pott på proven.  För oss har resultatet varit fantastiskt.

  • Äldre 15 Oct 18:26
    #10

    Min son har ätit strattera i först en vecka med 10mg sen 25mg. Så totalt fem veckor nu varav fyra veckor med 35mg. Den sista veckan har han varit så långt ifrån sig själv vid vissa tillfällen, arg, strrig, kan inte sitta stil, vredesutbrott...osv.

    Snälla kan någon säga att det går över snart eller behöver han justera dosen ? Ska till läkaren på tisdag! 

Svar på tråden Strattera