MattiasFru skrev 2011-10-05 10:14:15 följande:
Du menar att blanda kesella med saft? Det låter lite underligt måste jag erkänna! :-P Jo precis, så är det ju, men det brukar ju yogurtar också vara mer eller mindre så i jämförelsen mellan de två så är det väl någolunda?
Yes, speciellt funlight då det är energisnålt.
Jämför själv (allting Innehåll per 100g):
Lidls Milbona 500g (kring 10 kr/500 gram)
68 kcal
12,2 protein
3,9 kolhyrater
0,2 fett
Kesella vanilj 7,5 % fett (ca 14 kr/250 gram)
Energi 700kJ/160kcal
Protein 7,5 g
Kolhydrat 16 g
Fett 7,5 g
Kesella lätt 1 % fett (ca 14 kr/250 gram)
Energivärde 320kJ/75kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g varav sockerarter 3,5 g
Fett 1 g varav mättat fett 0,7 g
Kesella 10 % fett (ca 14 kr/250 gram)
Energivärde 600 kJ/140 kcal
Protein 10 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 10 g
vs.
Arlas Mild lättyoghurt, 0,5 % fett (ca 17 kr/liter)
Energivärde 240 kJ/60 kcal,
Protein 4 g,
Kolhydrat 9 g, varav sockerarter 9 g,
Fett 0,5 g, varav mättat fett 0,3 g,
Arlas Yoggi Vanilj 5% fett (ca 25 kr/liter)
Energivärde 460 kJ/110 kcal
Protein 2,8 g
Kolhydrat 12,9 g
Fett 5 g
Arlas Yoghurt naturell 3 % (ca 17 kr/liter)
Energivärde 240 kJ/60 kcal
Protein 3,3 g,
Kolhydrat 4 g
Fett 3 g
En hyfsat stor skillnad, speciellt om man går på energiinnehåll.
Udatja skrev 2011-10-05 10:30:34 följande:
många som tränar mycket och vill få i sig så mycket protein som möjligt äter kesella (fast keso har mer protein - de kanske inte gillar keso..) med t.ex äpple. har också hört om funlight (smakar lite men inget socker) som de blandar i kesellan under dietfasen.
kesella/kvarg har mer protein än youghurt, Keso har mer protein än kvarg. Jag äter hellre keso, känns matigare o mer protein.
Inte helt korrekt. För mycket protein är inte bra. Man talar om 2 gram protein/ kg kroppsvikt.
Kvarg/kesella och keso ligger kring samma proteinmängd. Naturell keso 4%-ig ligger kring 12 gram protein/100 gram.