• Äldre 4 Oct 14:12
    14917 visningar
    6 svar
    6
    14917

    Kesella vs. yogurt

    Hej alla smarta familjelivare!
    Har funderat på något länge som jag aldrig fått något riktigt svar på:
    Vad är skillnaden mellan kesella och vanlig yogurt?

    Ser folk på jobbet som kommer med smaksatt kesella och äter det med
    frukt och nötter t.ex. som lunch. Är Kesella matigare? Eller nyttigare?
    Varför bör man välja kesella istället för vanlig yogurt eller fil? Är det någon
    skillnad? Känner att jag egentligen inte har en aning om vad kesella är
    för något eller vad det är "bra" för. Så upplys mig gärna! 

  • Svar på tråden Kesella vs. yogurt
  • Äldre 4 Oct 14:34
    #2
    Kakmonster skrev 2011-10-04 14:28:48 följande:
    Googlade, för jag blev också nyfiken.

    sv.wikipedia.org/wiki/Kesella

    sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg
    Ahaa, smart! Det verkar ju vara lite som keso typ. alltså måste det nyttigare och matigare än yogurt! Får ta och köpa hem lite jag med, vet att det är himlans gott när jag tjuvsmakat av dom på jobbet :-P
  • Äldre 5 Oct 10:14
    #4
    Likaskeptisksomförr skrev 2011-10-05 00:44:02 följande:
    Kvarg och kesella är samma sak, skillnaden är att Kesella är ett produknamn/-märke. Det är förhållandevis hög proteinmängd/100 gram/kcalmängd i kesella till skillnad från t.ex. yoghurt. En klassiker är kvarg/kesella med funlight. De som är smaksatta är självklart mer energirika.   
    Du menar att blanda kesella med saft? Det låter lite underligt måste jag erkänna! :-P Jo precis, så är det ju, men det brukar ju yogurtar också vara mer eller mindre så i jämförelsen mellan de två så är det väl någolunda?
Svar på tråden Kesella vs. yogurt