Inlägg från: wilma123 |Visa alla inlägg
  • wilma123

    Lämplig present till barn

    Jag o min man har nyss ansökt om två barn, och även om det är osäkert om vi blir utvalda som lämpliga föräldrar för just dessa barn så har vi ändå hunnit fundera en hel del.

    När vi väl får barnbesked så har vi möjlighet att göra en extra resa för att träffa barnen, vilket vi hoppas att vi kan. Vi har då fått rådet av konsultläkaren att ta med en leksak till barnen och försöka leka med dem för att känna av vilken kontakt vi får med dem, ögonkontakt, koncentrationsförmåga, ev apati, etc. Detta för att sedan kunna diskutera med honom och eventuellt få lite bättre besked och råd ang deras diagnoser (vilket ju är svårt att bedöma efter att bara ha läst en journal) och bättre kunna förbereda oss inför framtiden.

    Men, det jag gärna vill ha hjälp med i så fall, vilken typ av leksak är då lämplig? Det handlar om en flicka på 2 år och en pojke på nyss fyllda 4, båda sent utvecklade.

    Det känns som denna leksaken är så viktig så vi vill att det verkligen ska bli rätt. Den ska ju helst fånga deras intresse och varken vara "för lätt" eller för svår.

    Några tips?

  • Svar på tråden Lämplig present till barn
Svar på tråden Lämplig present till barn