• Anonym (:()
    Äldre 8 Oct 13:11
    17968 visningar
    26 svar
    26
    17968

    Venlafaxin, någon som har erfarenheter?

    Jag tar också Venlafaxin sen något år tillbaka, är nu uppe i 225 mg och det funkar kanon.

    Men nu är det så att jag kanske, kanske är gravid (oplanerat men välkommet) och då måste jag väl sluta? Fy sjutton vad jag bävar för det.... jag var utan medicinen i några dagar för ett tag sen och trodde jag skulle dö. Det var rena tortyren. Spydde, grät, skakade, blev aggressiv och komplett galen.

    Kan inte gravtesta än, men snart... wish me luck.

  • Anonym (:()
    Äldre 8 Oct 16:12
    #8

    Hur var det att byta från Venla till Zoloft? Abstinens?

  • Anonym (:()
    Äldre 8 Oct 22:10
    #12
    Anova skrev 2011-10-08 18:47:19 följande:
    Bytte från Citalopram (SSRI) till Venlafaxin (SNRI) för ett tag sedan och det fungerar bättre än väntat. SSRI fungerade inte alls (Zoloft är väl SSRI?), kanske för att jag är bipolär?
    Citalopram funkade inte för mig heller (mådde ännu  sämre, och sedan upp till min normala depressionsnivå men inte mer) så jag antar att Zoloft inte kommer funka för mig heller då det är samma  typ. Så om jag är gravid får jag väl helt enkel trappa ner på Venlafaxinet. Det går bara inte att sluta cold turkey. Men det känns fel att ta en så stark drog när man är gravid - får inte bebisen samma abstinens när den föds som jag när jag blir utan medicin?

    (Fy fan vad jag hoppas att jag är med barn för resten - min dotter är 10 år och har inga syskon!)
  • Anonym (:()
    Äldre 8 Oct 22:12
    #13
    As mamma skrev 2011-10-08 22:04:09 följande:
    Ja, som fan, jag var sjuk och mådde jätteilla så slutade med väldigt hög dos (och dessutom 3 andra mediciner) utan att trappa ner. Det var några veckor som var så hemska att jag höll på att gå i taket. Går troligtvis betydligt bättre om man trappar ner!
    Tack!

    Ja, som jag sa i förra inlägget, ska försöka trappa ner om jag är gravid. Inga andra typer av antidepp har funkat för mig ändå.
Svar på tråden Venlafaxin, någon som har erfarenheter?