• Anonym (Sårad­)
    Äldre 10 Oct 10:24
    11809 visningar
    120 svar
    120
    11809

    Det mest sårande någon sagt till er..?

    Jag har några minnen av elakheter som folk sagt, som aldrig gått över. Varje gång jag kommer i närheten av samma situation igen, så kommer det där minnet upp och ekar i huvudet på mig. Det hjälper inte ens om det var 25 år sedan och den personen som sa det är död och begraven sedan länge...

    Här är ett av mina mest sårande minnen. När jag var i 20-årsåldern blev jag helt besatt av opera! (Jag kunde få sådana specialintressen när jag var ung.) Jag hade ingen vän att dela det med, så jag brukade ta med mig operakassettband lite varstans och vilja att folk skulle lyssna tillsammans med mig. För jag ville så gärna dela upplevelsen med någon. Jag pratade förstås operor och operasångare hela tiden!

    En gång när jag hade spelat upp en kärleksduett hemma hos en äldre släkting, så sa personen, irriterat och föraktfullt: "Det där slutar du med när du kommer igång med livet". Jag har aldrig i hela mitt liv tagit åt mig så mycket för någonting! För jag 
    var väldigt ensam, och jag tänkte plötsligt att det kanske var sant som personen insinuerade. Typ att jag använde de där kärleksduetterna och männens vackra röster som en ersättning för kärlek (och sex?) i verkligheten... Jag kunde aldrig hitta tillbaka till operavärlden mera efter det. 

    Nå - det mest sårande någon har sagt till er, och vilka konsekvenser fick det..? 
  • Svar på tråden Det mest sårande någon sagt till er..?
  • Anonym
    Äldre 10 Oct 16:10
    #31

    Det elakaste var nog min syster som sa att hon skulle skratta åt mig när jag blir gravid och har ont.

  • MalinT­heres
    Äldre 10 Oct 16:11
    #32

    -Är du gravid?

     

  • Anonym
    Äldre 10 Oct 16:14
    #33

    Nej faktiskt, det är så mycket och jag blir bara deppig av att tänka på allt. Orkar inte det, och de som sagt saker har visat sig inte må så bra själva och problemen är hos dom.. Säger väl ganska mycket i slutändan.

  • Anonym (Ensam vårdna­d)
    Äldre 10 Oct 16:22
    #34

    För ett tag sen började jag träffa en kille. Han har ett småbarn och jag likaså. Jag låg i vårdnadstvist och mådde riktigt dåligt över det. Vi började diskutera hur vi skulle göra om jag trots skydd blev gravid då jag nyligen gick igenom två stycken skrapningar på 1 vecka och inte är sugen på ännu en abort. Han säger "-Gjorde inte du abort skulle jag kräva ensam vårdnad direkt!". Han insåg hur  idiotiskt sagt det var för sent, jag kunde inte sluta gråta. Det spelar ingen roll hur mycket han än ber om ursäkt för det, det gjorde fruktansvärt ont. Blir jag mot all förmodan gravid är det jag som drar, jag klarar inte en tvist till.

  • Anonym
    Äldre 10 Oct 16:25
    #35

    Det allra värsta jag hört och det genom tiderna elakaste! Är min fd granne hade sagt om min nyfödda son, att han såg äcklig ut!!

    Han är född med grava missbildningar..
     

  • Anonym
    Äldre 10 Oct 16:38
    #36
    Insatt skrev 2011-10-10 12:30:32 följande:
    Jag har aldrig förstått mig på det där användandet av mobbingsystemet "nu ska vi se vem de väljer först och vem de väljer sist". Tycker tränarna att det är så förbaskat ansträngande att räkna 1-2-1-2-1-2-1-2?
    Det påminner mig om när vi skulle spela bollspel på skolgympan. Då hade de också det där systemet med att välja lag och jag, som alltid haft uselt bollsinne, blev oftast vald sist. En gång kommer jag ihåg att en kille sa nåt i stil med "vadå, ska vi ha henne nu igen, nästa gång är det er tur att ha henne". Det sved riktigt ordentligt.
  • Äldre 10 Oct 16:43
    #37

    Jag förstår inte hur ni kan låta så himla oskyldiga kommentarer såra er så mycket och spela roll så länge? Jag har hört ALLT om mig själv. Att jag är dum i huvudet, ful, fet, äcklig, vidrig, jävla idiot, att det var bra att jag fick missfall, att jag är en mobbare, att jag är cp osv osv.

    Det finns nog inget jag inte har fått höra om mig själv. Men varför skulle jag låta det påverka vem jag är och hur jag mår om det? Varför skulle jag låta någon dum kommentar följa mig genom livet och låta det förstöra hur jag ser på mig själv?

    Jag är absolut ingen självhjälpsmänniska, men vissa av er som har skrivit här vill jag bara ruska om och fråga om det verkligen var så farligt och varför ni fortfarande ältar det?

     


  • Äldre 10 Oct 16:46
    #38

    "Flytta på dig.... Din feta sugga." En kille på en krog. Jag var då inta alls speciellt fet men jag stod väl i vägen för "prinsen" när han skulle förbi. Den kommentaren satte sig såå hårt. Han kände inte ens mig.

    "Du är så jävla äcklig" Den elaka killen i min klass i 5an som gillade att tracka på mig. Han fick sig en örfil efter den kommentaren. Jag såg rött och fattade inte att jag vågade ge honom en smäll. Men jag fick väl nog antar jag.

     

  • Äldre 10 Oct 16:52
    #39

    Jag var på en fest när jag var 15-16 år en kille på festen var lite intresserad av mig. Han satte sig bredvid mig i soffan och höll sig i närheten. Ffter ett tag kom vi in på effekterna av alkoholen vi drack(öl) En kille sa att hans händer domnar luite när han är full. jag sa då att jag domnar i ansiktet och runt läpparna. då skriker denna kille som gillade mig ut i rummet till alla.

    "Öh killar lyssna. Stoppa in kuken i hennes mun när hon är full. Hon kommer ändå inte känna det ha ha"  han trodde väl jag skulle tycka det var lustigt men jag blev såå kränkt och även han fick sig en smäll på kinden där och dåSkäms.

  • Anonym
    Äldre 10 Oct 17:45
    #40

    Satt med min syster och mamma på ett fik.
    Höggravid med första barnet och jättetrött efter flera timmars shoppande. 

    Min syster:

    "Man har ju hört att alla gravida kvinnor är så vackra, men det gäller verkligen inte MIN syster."

    *tårsprut* 

Svar på tråden Det mest sårande någon sagt till er..?