• Anonym (Sårad)

    Det mest sårande någon sagt till er..?

    Jag har några minnen av elakheter som folk sagt, som aldrig gått över. Varje gång jag kommer i närheten av samma situation igen, så kommer det där minnet upp och ekar i huvudet på mig. Det hjälper inte ens om det var 25 år sedan och den personen som sa det är död och begraven sedan länge...

    Här är ett av mina mest sårande minnen. När jag var i 20-årsåldern blev jag helt besatt av opera! (Jag kunde få sådana specialintressen när jag var ung.) Jag hade ingen vän att dela det med, så jag brukade ta med mig operakassettband lite varstans och vilja att folk skulle lyssna tillsammans med mig. För jag ville så gärna dela upplevelsen med någon. Jag pratade förstås operor och operasångare hela tiden!

    En gång när jag hade spelat upp en kärleksduett hemma hos en äldre släkting, så sa personen, irriterat och föraktfullt: "Det där slutar du med när du kommer igång med livet". Jag har aldrig i hela mitt liv tagit åt mig så mycket för någonting! För jag 
    var väldigt ensam, och jag tänkte plötsligt att det kanske var sant som personen insinuerade. Typ att jag använde de där kärleksduetterna och männens vackra röster som en ersättning för kärlek (och sex?) i verkligheten... Jag kunde aldrig hitta tillbaka till operavärlden mera efter det. 

    Nå - det mest sårande någon har sagt till er, och vilka konsekvenser fick det..? 
  • Svar på tråden Det mest sårande någon sagt till er..?
  • viseversa
    Anonym skrev 2011-10-10 17:45:23 följande:
    Satt med min syster och mamma på ett fik.
    Höggravid med första barnet och jättetrött efter flera timmars shoppande. 

    Min syster:

    "Man har ju hört att alla gravida kvinnor är så vackra, men det gäller verkligen inte MIN syster."

    *tårsprut* 
    Men gud vad elakt sagt. Vad svarade du på det? Hur gammal är din syster? 14 eller?
  • Anonym

    "Du är så jävla äcklig!" Killen som mobbade mig genom hela högstadiet sa det till mig i typ åttan, för att jag råkade titta upp på honom när han kom in i klassrummet. Det sved i många år efter att högstadiet var över och jag slapp se honom mer...

  • Fridolino86

    "Du är bara en dum blondin"

    Kanske är en klycha, men för en 13-åring som inte gjorde annat än plugga och läsa böcker var det oerhört jobbigt. Slutade med att jag grät på gymnasiet när "bara" fick 19.0 i snittbetyg. Personen som sa dessa ord kände mig knappt och har nog ingen aning om hur mycket det har påverkat mitt liv. Visserligen pressade det mig till att göra mitt absolut yttersta i skolan, men å andra sidan har jag flera gånger varit på väg att bränna ut mig på grund av all press jag satt på mig själv.

  • SjälvaJag

    Du är en värdelös mamma
    Du borde inte ha skaffat barn
    Din skräcködla
    Du borde aldrig ha fötts
    Ta ditt liv

  • Lollo36
    Anonym skrev 2011-10-10 16:25:50 följande:
    Det allra värsta jag hört och det genom tiderna elakaste! Är min fd granne hade sagt om min nyfödda son, att han såg äcklig ut!!
    Han är född med grava missbildningar..
    Nej, fy farao. Var kommer dessa empatilösa människor ifrån?
    Lilla gullungen...
    The hardest arithmetic to master is that which enables us to count our blessings. (Eric Hoffer)
  • Anonym

    Min "kära" mor har sagt många elaka saker, men det som satt sig djupast var när hon kläckte kommentaren; -Hade jag vetat vem du hade valt till pojkvän hade jag gjort abort med dig när jag var gravid!!


    Det mest sårande min sambo sagt, är att jag är lik min mamma,,jag avskyr henne och vill verkligen inte vara lik henne varken till sätt eller utseende..

  • Anonym (b)

    Min svärmor när vi bestämmer oss för att be om hjälp med avlastning när det kändes alldeles för tungt för att orka med (har två barn med särskilda behov samt en i övrigt ganska tuff livssituation just nu): men jag förstår inte att ni ska tycka det är så jobbigt, jag hade själv inga problem med att ta hand om två barn och dessutom har ju xx (en väninna) 6 barn och inte ens hon klagade när de var små... Mest sårad blev jag nog nest för mina barns skull.

  • Anonym (Maria)

    "Vad har jag gjort för ont för att få er?"- Mamma till min syster o mig.

  • Anonym
    viseversa skrev 2011-10-10 17:47:21 följande:
    Men gud vad elakt sagt. Vad svarade du på det? Hur gammal är din syster? 14 eller?
    Hon var 25 och hade själv barn....
  • Anonym (änka)

    Har svårt att släppa alla kommentarer av en väninna, om hur fel jag gjorde under min makes sjukdomstid. Jag borde ha sagt si eller så för att förbereda barnen bättre på att han skulle dö.
    Jag gjorde så gott jag kunde och ville aldrig tro att det skulle gå som det slutligen gjorde. Så lätt att säga om andras göranden. men jag gör fortfarande som jag anser vara bäst. Då gjorde jag vad jag måste för att få vardagen att fungera.
    Vad tror de jag kan ändra nu?

Svar på tråden Det mest sårande någon sagt till er..?