• elims
    Äldre 4 Jan 00:33
    3048 visningar
    102 svar
    102
    3048

    Jesus i Islam!

    Tänkte bara flika in att det_inte_är förbjudet att dricka vin enligt judendomen. såg att det tagits upp tidigare... Vin är den finaste drycken enligt judendomen och vinet (en silverbägare med vin) välsignar man speciellt vid varje judisk högtid, tex på sabbaten.
    Vad man däremot inte för göra att att dricka sig berusad, det är inte tillåtet att bli så full att man inte klarar av att ta ansvar för sina egna handlingar.

    Jag skulle därför tro att även Jesus drack vin...

  • elims
    Äldre 4 Jan 01:45
    #87

    eh, ok yaran, men det var faktiskt du som drog upp en massa citat från ordspråksboken angående vin och det var någon annan som skrev nåt om att "jaha, jag visste inte att det förbjudet att dricka vin enligt judendomen" så det var därför jag skrev mitt inlägg.

    du kan gå tillbaka och kolla själv om du är osäker.

    Förstår förresten inte hur något kan vara förbjudet för en kristen/jude enligt islam??

  • elims
    Äldre 4 Jan 14:11
    #90

    Skrev ett inlägg inatt som tydligen inte kom med?blir hela tiden urloggad från Fl. jaja, försöker väl igen då.

    När jag läser ett inlägg där det står såhär:
    ?Hum... är det mot judendomen att dricka vin? Det visste jag inte?
    så tolkar jag det som att den personen tänker att judendomen förbjuder drickandet av vin, inte att den personen tänker det enligt islam är förbjudet för judar att dricka vin. Men jag såg nu att det var RadixLecti som skrivit det inlägget, så vi kan ju alltid ta och fråga honom vad han menade?!

    Verserna handlar om att man inte får dricka sig redlöst berusad, de handlar om hur en människa blir då. Och om man tar tex. versen i Ords 31:4 och tittat på vad det står i ursprungstexten, dvs på hebreiska, så står det faktiskt inte att det inte anstår kungar att dricka vin, utan det står att det inte anstår kungar att dricka_mycket_vin. Den exakta engelska översättningen av den versen (kap 31 vers 4) i min bibel lyder: ?It is not proper for king who belong to God, it is not proper for kings to drink much wine.?
    Verserna motsäger inte det faktum att det är tillåtet att dricka vin enligt judendomen.

    Din jämförelse med Jesus är märklig tycker jag. Det ena handlar ju om tro (att tro eller inte tro att Jesus var/är messias) och det andra handlar ju om lag/påbud (förbjudet eller inte förbjudet att dricka vin)
    Att säga att ??så det är även otillåtet för kristna och judar att dricka vin ENLIGT islam? skulle ju vara samma sak som att säga att enligt judendomen är det otillåtet för en muslim att tända ljus på sabbaten och att enligt judendomen är det otillåtet för en kristen att äta gris. var är logiken?

  • elims
    Äldre 4 Jan 14:14
    #91

    Halal,

    du kan läsa mitt svar till Yaran.
    Jag förstår vad du säger, men ISLAMS LÄROR måste väl ändå gälla MUSLIMER?!

    eller är detta ännu en grej inom islam som jag inte fattar, att ni tycker att alla i hela världen egentligen är muslimer som har uppfostrats fel, och en vindrickande jude egentligen är en muslim som bryter mot islam??

  • elims
    Äldre 4 Jan 14:28
    #92

    Yaran
    "Jag tror du har inte läst inläggen i ordning för hela resonemanget var om vad vi muslimer tror på. Och efter det citerade jag verser från bibeln om drickandet av vin. "

    Borde inte dina citat om vad muslimer tror på i denna fråga komma från koranen istället?! Hur hade du tänkt att bibelverser skulle stärka din sak??

  • elims
    Äldre 4 Jan 19:20
    #97

    Såg ingen ironi i RadixLectis fråga. Och vem vet, kanske gjorde någon annan inte det heller?och så lär de sig något som verkligen inte stämmer. Vad skulle du själv gjort?

    Sen igen, precis som också Zmoothie tar upp, dessa verser varnar för vad som händer då man inte kontrollerar sitt drickande, vilken typ av människa man blir. Detta har jag redan skrivit tidigare. Alla känner vi väl till urtypen för en alkoholist? Se på Lot. Det är det överdrivna drickandet som inte är tillåtet, att supa sig full. Våra rabbiner säger inte att vin är förbjudet, men man ska dricka med måtta. Man ska aldrig dricka mer än att man inte klarar av att utföra Torahns mitzvot. Se bara på Arons söner.
    Vilna Gaon (på mishlei 20:1) ?A small quantity of wine is beneficial, but excess is harmful?
    Rabbeynu Bachia (på mishlei 23:20-21): ?Such excess lead to spiritual and intellectuall impoverishment? Hoshoa kap 4 handlar om en profetia om återuppbyggandet av Templet, och om, enligt Rashi, hur rättfärdigt uppförande ska bibehållas när den tiden kommer (vilket då inkluderar en mängd saker, bla att dricka med måtta).

    ?Wine has two characteristics, one opposite the other. A little is good and a lot is hard. Wine will make a persons heart happy. A little wine opens the heart to Torah and too much leads to sin and idolatry? Genesis Rabbah (37:7)
    "One says religious songs of praise only over wine" (Brakhot 35a)

    Sist vill jag bara säga att, precis som du själv ofta påpekar, är det rätt vanskligt att rycka ur lösa verser ur sitt sammanhang på det sätt som du gjort ovan och tro att man ska förstå något utav dem bara sådär. Allt måste förstås i sitt sammanhang.

  • elims
    Äldre 4 Jan 19:24
    #98

    oj, det blev visst två inlägg som kom med på samma, och inte ens allt... suck, fl strular för mig jättemycket! har någon annan samma problem??

Svar på tråden Jesus i Islam!