Inlägg från: Zmoothie |Visa alla inlägg
  • Zmoothie

    Jesus i Islam!

    Intressant diskussion, verkligen. Har läst allt, och man lär sig mycket.

    Vill inflika lite här, apropå Jesus och vinet. Judarna dricker vin, som elims säger, vid nattvarden dricker man vin (alkoholfritt ibland, med hänsyn till fd missbrukare och andra som inte dricker alkohol). Bibeln talar om att det är fel/synd att dricka sig BERUSAD på vin/öl/andra drycker, ska man dricka så gör man det för att man tycker det smakar gott till maten, inte med målet att bli full. Det är det verserna du tog upp (Yaran?) talar om.

    Jag tror på treenigheten och att Jesus är Guds son och även en del av Gud. Han föddes av Gud genom Maria och var/är en Gudomlig människa. Gud sände Jesus till människor för att en människa som gått på jorden, upplevt allt som människor upplever - glädje, sorg, svårigheter, vänskap, kärlek m.m. - och därmed upplevt synd skulle kunna befria mänskligheten från syndens och dödens grepp, dvs genom Jesus får vi evigt liv med Gud. Men endast Gud kan bekämpa döden, därför att den som vinner över döden måste vara syndfri. Därför kom Jesus, som både människa och Gud. Genom att Jesus var människa kunde han dö och möta döden, men eftersom han även är Gud så kunde han bekämpa döden och återuppstå, och därigenom rädda människorna från döden. (Som Fia sagt så kom döden in i världen genom Adam och Evas syndafall, vilket skapade en "klyfta" mellan människan och Gud. Jesus är bron över den klyftan).

    Jesus kom inte till världen för att upphäva Guds lag, däremot för att rätta till det som människor hade "övertilkat" av lagen och gjort sin egen version av. T ex detta att iom att söndagen var/är vilodagen, så fick man inte utföra _något_ som kunde tolkas som arbete på söndagen, inte bota sjukdom, inte plocka bär eller säd för att äta om man var ute och gick. Jesus visade att man fick _leva_ på söndagen, men man skulle fortfarande vara medveten om behoet av att vila och att viga en dag i veckan åt Gud, men uppgifter som måste göras eller så får man göra.

    Sedan Radix, om grisförbudet, så är jag ganska säker på att det helt enkelt är ett resultat av tolkning - budskapet i GT tror jag/ kommer ifrån att det finns ämnen i fläskkött som kan vara farliga om det inte hanteras/tillagas på rätt sätt, så jag tror Gud har sagt det av omsorg om oss, men att man när man tolkat Ordet sedan har sett till det "sunda förnuft" (ja, jag vet att det inte är ett optimalt uttryck) som Jesus kom med, har inkluderat det här med viss "förbjhuden" mat i kategorin "inte vitala regler som måste hållas". Precis som -inte JV då- man har gjort med "icke äta blod". Och det kan man ju ha olika åsikt om.... Men jag är hyfsat säker på att det inte står någonstans uttryckligen att "det här är tillåtet igen nu".

    Kommer att fortsätta följa diskussionen.

  • Zmoothie

    fia - Nej, jag skrev inte för att ta diskussionen med dig, utan för att beskriva min syn på Jesus och treenigheten, som ytterligare ett alternativ.

    Ah, så det finns en bibelvers som talar specifikt om det? Jag måste läsa på bättre, och nu har min bibel gått och gömt sig.. *irriterande* Håller med dig om grisköttet, det var det jag försökte säga med mig förvirrade förklaring. (f ö innehåller griskött fortfarande trikiner, det är därför man inte får äta rött fläskkött, men nu vet vi ju hur vi ska tillaga och hantera det.)

    Men vi verkar ha dödat tråden nu..?

Svar på tråden Jesus i Islam!