• Yaran

    Jesus i Islam!

    Hej!

    En del tror tyvärr att för muslimerna är det inte en tradition att prata om Jesus. Jag tror det är många som inte vet vad Jesus SAW har för roll i islam och vilka mirakel han utförde.

    Det är inte en tradition att prata om Jesus i islam utan det är EN PLIKT för varje muslim att tro på Jesus som en av de STÖRSTA och ÄRADE profeterna. Den muslim som förnekar Jesus och hans mirakel och hans uppkomst innan domedagen är INTE muslim. Det är varje muslims ansvar att berätta för sina barn VEM Jesus var som det står föreskrivet i koranen.

    Koranen i MÅNGA ställe talar om för oss om Jesus och hans ärade mor Maria (Guds frid och välsignelser vare över dem)

    I koranen finns en HEL kapitel om Maria. Allah SW säger om Jesus födelse:

    16. Relate in the Book (the story of) Mary, when she withdrew from her family to a place in the East.

    17. She placed a screen (to screen herself) from them; then We sent her our angel, and he appeared before her as a man in all respects.

    18. She said: "I seek refuge from thee to ((Allah)) Most Gracious: (come not near) if thou dost fear Allah."

    19. He said: "Nay, I am only a messenger from thy Lord, (to announce) to thee the gift of a holy son.

    20. She said: "How shall I have a son, seeing that no man has touched me, and I am not unchaste?"

    21. He said: "So (it will be): Thy Lord saith, 'that is easy for Me: and (We wish) to appoint him as a Sign unto men and a Mercy from Us':It is a matter (so) decreed."

    22. So she conceived him, and she retired with him to a remote place.

    23. And the pains of childbirth drove her to the trunk of a palm-tree: She cried (in her anguish): "Ah! would that I had died before this! would that I had been a thing forgotten and out of sight!"

    24. But (a voice) cried to her from beneath the (palm-tree): "Grieve not! for thy Lord hath provided a rivulet beneath thee;

    25. "And shake towards thyself the trunk of the palm-tree: It will let fall fresh ripe dates upon thee.

    26. "So eat and drink and cool (thine) eye. And if thou dost see any man, say, 'I have vowed a fast to ((Allah)) Most Gracious, and this day will I enter into not talk with any human being'"

    27. At length she brought the (babe) to her people, carrying him (in her arms). They said: "O Mary! truly an amazing thing hast thou brought!
    28. "O sister of Aaron! Thy father was not a man of evil, nor thy mother a woman unchaste!"

    29. But she pointed to the babe. They said: "How can we talk to one who is a child in the cradle?"

    30. He said: "I am indeed a servant of Allah. He hath given me revelation and made me a prophet;

    31. "And He hath made me blessed wheresoever I be, and hath enjoined on me Prayer and Charity as long as I live;

    32. "(He) hath made me kind to my mother, and not overbearing or miserable;
    33. "So peace is on me the day I was born, the day that I die, and the day that I shall be raised up to life (again)"!

    34. Such (was) Jesus the son of Mary: (it is) a statement of truth, about which they (vainly) dispute.

    35. It is not befitting to (the majesty of) Allah that He should beget a son. Glory be to Him! when He determines a matter, He only says to it, "Be", and it is.

    36. Verily Allah is my Lord and your Lord: Him therefore serve ye: this is a Way that is straight.

    Allah SW säger i koranen att vi SKA tro på Jesus:

    (Say ye: "We believe in Allah, and the revelation given to us, and to Abraham, Isma'il, Isaac, Jacob, and the Tribes, and that given to Moses and Jesus, and that given to (all) prophets from their Lord: We make no difference between one and another of them: And we bow to Allah (in Islam)." ) 2:136

    (O ye who believe! Believe in Allah and His Messenger, and the scripture which He hath sent to His Messenger and the scripture which He sent to those before (him). Any who denieth Allah, His angels, His Books, His Messenger., and the Day of Judgment, hath gone far, far astray. ) 4:136

    (And (Jesus) shall be a Sign (for the coming of) the Hour (of Judgment): therefore have no doubt about the (Hour), but follow ye Me: this is a Straight Way. ) 43:63

    Jag rekommenderar varmt en sida om just hur islam ser på Jesus:

    www.jesuswillreturn.com/

  • Svar på tråden Jesus i Islam!
  • Sabirah

    'Innan jesus kunde gud straffa människan med död eller sjukdom.''

    Straffar inte Gud människor med död eller sjukdom längre menar du? eller blir inte de troende kristna sjuka eller döda?

  • Matillin

    Sabriah
    I bibeln står det att synden kom in i världen genom en enda människa och genom honom döden.
    Alltså vi har ärvt synd och död genom våra första föräldrar.
    Ett bra exempel är om dom stoppar ett papper i kopiatorn som har en fläck på sig.
    Alla papper du kopierar av det kommer oxå att ha denna fläck på sig.

    Jag tror inte på någon arvsynd i den bemärkelsen att gud straffar oss med sjukdomar för att vi är syndiga, inte heller att våra barn skulle födas med utvecklingstörning tex pga av något som vi har gjort.

  • Halal

    Fia sthlm

    ''Jag menar att man kan väl inte ifrågasätta det gud gör, eller tycker ni det?
    Han skapade en andevarelse som han kallade sin son helt enkelt.''

    Jag haller med om att vi inte ar kapabla att forsta allt, VI ar ju inte perfekta, langt darifran. Men detta med son; ar det inte sa att det var under Nicea motet pa 300-talet som det bestamdes att Jesus skulle vara 'Guds son'? Visserligen namns Jesus fvoh som son i Bibeln men det gor aven andra. Och fragan ar val vilken betydelse ORDET 'son' hade pa den tiden detta skrevs ner. Anvandes det inte mera som 'son' i den bemarkelsen som tex en prast tilltalar sina forsamlingsmedlemmar?

    ''Och att koranen är ett mirakel vet jag inte, har inga fakta om det.''

    Men det ar inte svart att hitta information om detta via natet tex. Har ar en lank tex www.islamic-awareness.org i vansterkanten finns allt om Koranens bevarande och dess skrift mm. Mycket att lasa, men vill man forkovra sig sa far det ta sin tid.

    ''Men däremot kallar jag bibeln ett mirakel med tanke på att den hållt korrekt och den började väl skrivas mer än 1000 år innan kornen?''

    Det rader valdigt delade meningar om Bibelns bevarande; och det ar framst kristna larda som framkommit med detta. Sen tycker inte jag att tidsperspektivet spelar nagon storre roll, utan for mig ar det viktiga HUR det uppenbarade bevarats oforandrat.

    Detta med 'kasta stenen' tycker jag ocksa gar att tyda pa annat satt. Bibeln innehaller ju mycket metaforer och darmed 'tolkningsmojligheter' och det gar ocksa att tolka sa att Jesus fvoh inte SJALV ansag sig vara syndfri. Enligt min odmjuka uppfattning.

    ''När det var just detta han ville förmedla att "ofullkomliga" människor inte har rätt att kasta några stenar på andra ofullkomliga människor eftersom dom alla är syndare???''

    Varifran kommer denna synd om man inte tror pa arvssynden? Det har du skrivit att du inte gor. OM man daremot tror pa den sa blir det mer 'logiskt' med att alla ar syndare. Hur tanker du om detta?

  • Matillin

    Varifran kommer denna synd om man inte tror pa arvssynden? Det har du skrivit att du inte gor. OM man daremot tror pa den sa blir det mer 'logiskt' med att alla ar syndare. Hur tanker du om detta?

    Jag tror inte på arvsynden i den bemärkelsen att vi blir straffade genom sjukdomar för att vi är syndiga.
    Tror inte heller att gud har något med att göra att vissa dör för tidigt osv.

    Arvsynden är ju den adam och eva drog på oss när dom syndade mot gud i eden.
    Som jag skrev i en annan länk.
    Tänk dig ett papper som man stoppar i en kopiator.
    Detta papper har en fläck på sig, får inte oxå alla dessa papper som man kopierar av det första bladet oxå en fläck på sig.
    Vi har ärvt synden står det i bibeln.
    Synden kom in i världen genom en enda människan och genom synden döden..Så tror jag om saken :)

  • Yaran

    fina sthlm

    "Jag menar att man kan väl inte ifrågasätta det gud gör, eller tycker ni det?"

    Jag instämmer att man som troende inte ska ifrågasätta vad Gud gör, men det handlar om att det inte var något speciellt i Jesus i jämförelse med andra som också blivit nämnda som Guds söner/barn. Så jag tror att du inte förstod Halals poäng som jag förstod det.

    Dessutom så menar du att bibeln som skrevs "inte säker om det var 1000 före koranen" är korrekt vilket jag starkt tvivlar på. Det råder oeniga åsikter även bland kristna lärda som Halal uttryckte det, ta tex evangelierna, vem var författarna vet man inget om, alltså det är okända författare. Och det här är en anledning att man börjar misstänka om bibeln är korrekt eller inte.

    MVH

  • Matillin

    Om man läst hela bibeln så ser man tydligt skillnaden på jesus och guds profeter på jorden.
    Inga profeter är andevarelser och skapade i himlen lixom jesus var.
    Gud talade till jesus och sa att denna är min son han som jag har utvalt m.m m.m..

  • Yaran

    fia sthlm

    Jag kan inte se något skillnad mellan Jesus och de andra profeterna i bibeln, och att Jesus var skapade i himlen vet jag inget om, kan du saxa verserna som talar om det? Dessutom så finns det profeter i bibeln som gjorde mer än vad Jesus gjorde och återigen så var det inte bara Jesus som var Guds son utan flera andra som var det också. Jacob var Guds ENFÖDDE son tex.

  • Yaran

    Verser ur bibeln om att inte bara Jesus som var Guds son utan flera som nämndes som Guds barn, dock skrev jag fel om att Jacob var Guds enfödde son, jag översatte det från arabisk bibeln, men i svensk översättning står att han var Guds försfödde son.

    ( Då skall du säga till farao: Så säger Herren: Israel är min förstfödde son. ) 2 Mos 4:22

    (Mina kära, låt oss älska varandra, ty kärleken kommer från Gud, och den som älskar är född av Gud och känner Gud.) 1 Joh 4:7

    ( Om ni vet att han är rättfärdig inser ni också att var och en som lever rättfärdigt är född av honom.) 1 Joh 2:29

    (Men åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn, ) Joh 1:12

  • Halal

    Fia sthlm

    ''Vi har ärvt synden står det i bibeln.''

    Fia VAR i Bibeln star det? Jag har inte kunnat hitta det. Och eftersom du refererar till Adam och Eva sa borde det sta i GT eller hur?

Svar på tråden Jesus i Islam!