• Anonym (Kaffedraken)

    16årig ensamstående mamma- kan jag få en lägenhet från soc ?

    Du kan ta studieuppehåll från gymnasiet, prata med mentor/rektor, skulle nog inte vara problem med att fixa det redan till efter jul. Var hemma till augusti eller nästa jul med barnet. Om du kör dubbelt nu men barn och studier kan du ju råka köra slut på dig och tappa skolan helt, och detta vill man ju inte nu när skolan är viktigare än någonsin. 
    Jag tog studieuppehåll av andra skäl och på min skola var de inget problem iaf, men prata med de på måndag. Jag fick också möjlighet att studera en kurs så man inte är helt fri från skolan. Det kanske funkar för dig? Bara läsa tex matte och komma in till skolan för provet.

    Ingen aning om hur soc ser på det med eget boende då du är omyndig, men du har ju ett eget barn nu så du borde ju kunna klassas som en "vuxen" Då du är i behov av eget boende, men du måste nog ha en myndig som står med på kontraktet tills du blir 18.

    Pengar du kan få från FK är
    Föräldrapenningen ungefär 5000kr
    Barnbidrag 1050kr
    Underhåll 1275kr
    Bostadsbidrag ungefär 2500-3000kr

    Så nästan 10 000 kr med andra ord.
    Du kanske inte ens är i behov av hjälp ekonomiskt från soc. En vän till mig fick barn precis efter gym och hon klarade sig utan soc för hon var över deras gräns med dessa inkomster.

    Men det beror väl på vad en hyresrätt går på där du bor med. hennes är på ungefär 4500 och då får hon 3000 i bostadsbidrag (höjts för ensamstående)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Eftersom du är omyndig så får du troligen underhåll för dig själv med, från dina föräldrar. Prata med de på skolan och så kan du ju fråga ja jag vet inte, var du kan vända dig för råd. Men kolla upp hos den lokala hyresvärlden vad de har för regler med att hyra ut/kontrakt på omyndiga. Eller fråga hos socialen, skolan. Ja, någonstans. Det är ju bra om du får svar på det före jul.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Oftast lär man ju hitta lägenheten själv, och de bidrar med de ekonomiska, soc har såklart ett tak på vilken hyra de godkänner beroende på hur många det är som ska bo där. Men jag tror inte du är i behov av soc rent ekonomiskt

Svar på tråden 16årig ensamstående mamma- kan jag få en lägenhet från soc ?