• Anonym
    Äldre 15 Oct 18:09
    9470 visningar
    94 svar
    94
    9470

    Vad förknippar du med en hora?

    Hora är någon som tar betalt för sex. Används också av folk som har dåligt språk.

  • Anonym
    Äldre 15 Oct 18:18
    #6

    Kackig självkänsla.
    Lathet - orkar inte ta den långa vägen med utbildning och jobbstege för att försörja sig själv.

  • Anonym
    Äldre 15 Oct 18:24
    #9

    En hora är någon som har utomäktenskapligt sex, framförallt genom att vara otrogen mot sin partner. Hor var ju ett brott en gång i tiden i Sverige och syftade då främst på gifta som var otrogna. Så det är väl så jag använder ordet om jag nu någon gång använder det.

    Jag använder inte orden slampa och hora som synonyma uttryck. En slampa är för mig en billig tjej som knullar runt och inte riktigt har koll på vilka killar hon hamnar i säng med. Ordet har inget med otrohet att göra.

  • Anonym
    Äldre 16 Oct 00:38
    #34

    hora är någon som säljer sin kropp sexuellt för pengar - man lr kvinna.

    slampa är någon som slampar runt och har sex med massa utan vidare krav på hur en sexpartner ska vara utan tar typ första bästa lodis - dessa finns det män av med.

  • Anonym
    Äldre 16 Oct 01:14
    #36

    konstigt att folk inte fattar kopplingen mellan mäns syn på kvinnor, maktbehov och väldtäkter... Horan o madonnan är ju stereotyper av hur män iaf tidigare har sett på kvinnor och även fortfarande gör.

    Horan är den sexuella, vilda och lite farliga och besudlade kvinnan som mannen gärna vill ha sexuellt umgänge med. Men efter umgänget eller förutom det sexuella umgänget är hon inte vatten värd o ses som skräp och kanske även ett hot. Madonnan är den återhållsamma, ljuva och sköna och skötsamma kvinnan idealiserad o övermänskligt perfekt (men kanske lite tråkig?), henne kan man gifta sig med, men i smyg drömmer man om horan som man tycker är smutsig och ser ner på men ändå dras till även fast man samtidigt gärna vill trampa henne i ansiktet och spotta på henne.

  • Anonym
    Äldre 18 Oct 02:20
    #53
    HORAN OCH MADONNAN ÄR EN METAFORISK BESkRIVNING.

    Förstår folk inte att man kan använda sig av metaforer för att säga något, föra fram ett budskap??
  • Anonym
    Äldre 19 Oct 01:44
    #62

    En svensk tjej kan man få i sängen hur lätt som helst och man kan göra allt med dom sen drar man.

  • Anonym
    Äldre 19 Oct 18:40
    #72
    LEG skrev 2011-10-19 18:08:10 följande:
    Svar till Sistowbell

    Jo, jag tror också att hora idag har blivit lite av ett skällsord, och då används helt utan att egentligen koppla den person som kallas hora till vad det begreppet egentligen innebär. Ändå ligger det en fara i detta, likväl som när man använder ordet fitta som svärord, vilket tyvärr är rätt vanligt även, ja kanske oftast t.o.m. bland flickor. Att använda ett ord för kvinnokön som svordom är i förlängningen ett sätt att nedvärdera kvinnan.


    Visst är det väl i och för sig inte fel att försöka förhindra  brott, och precis som du säger kommer det alltid att finnas de som vill utnyttja de som är svagare eller mer utsatta. Däremot tycker jag inte man bara kan säga att det inte går att få något slut på och luta sig tillbaka och känna sig nöjd med att man själv inte våldtar. Vi kommer inte att få ett slut på det, brott har alltid förekommit, men situationen kan givetvis förändras och förbättras. För 150 år sedan var kvinnlig rösträtt något helt utopiskt, och för inte mer än sådär 50 år sedan så fanns inget som hette våldtäkt inom äktenskapet.  Barnaga var tillåten även en stor del av nittonhundratalet, etc etc.


    Felet med att bara försöka förhindra våldtäkter genom att rikta information till kvinnorna om hur de skall bete sig, klä sig etc. är att då befäster man bara dagens situation, och kvinnors situation kommer fortsätta att vara mer kringskuren än mäns situation. Dessutom kommer våldtagna kvinnor fortsätta att känna skuld för att de blivit våldtagna. Men en våldtagen kvinna är INTE skyldig till våldtäkten, inte ens medskyldig, det är alltid mannen som bär det fulla ansvaret, spelar ingen roll hur långt de gått, när kvinnan säger nej är det nej, mannen har inget veto beträffande kvinnans kropp.  Det är den respekten och hänsynen som alla män måste lära sig ta.


    Vi kommer aldrig att få slut på alla överfallsvåldtäkter, de människorna är sjuka och kommer nog att fortsätta ändå, men överfallsvåldtäkterna är försvinnande få av det totala antalet. Däremot kan vi säkert minska de mer ”vardagliga” våldtäkterna väsentligt om vi kan få fler män att anamma en mer jämställd och respektfull kvinnosyn. Naturligtvis kommer inte jag att förändra världen, ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


    (Jag hoppas verkligen att alla förstår vad jag menar med ”vardagliga” våldtäkter, d.v.s. sådana som sker utan överfall och hot, men som ändå handlar om att män tvingar sig på en kvinna – ex efter krogbesöket eller äkta mannen som inte respekterar ett nej bara för att han är kåt just då).


     

    Våldtäkter har med sexuell frustration och manlig maktlöshet att göra. Inte med att vissa män inte lärt sig respektera kvinnor. Våldtäktsmän vet att de gör fel men det känns för bra att få utlopp över sina aggressioner. Varför är många män sexuellt frustrerade och känner sig maktlösa i förhållande till kvinnor? Jag tror det framför allt har att göra med att män och kvinnor har olika situationer på sex/kärleks marknaden. Det talas inte ofta om detta problem eftersom det är skamfyllt för män att ta upp problemet och eftersom kvinnor inte är i nåt underläge jämfrt med män på denna punkt är det inte en intressant fråga för dem att lyfta fram. 

  • Anonym
    Äldre 20 Oct 00:04
    #74
    Millicent skrev 2011-10-19 22:56:40 följande:
    Det är ju din tråd. Dialog är det som gör det meningsfullt att delta i den, hade du bara tyst inväntat svar hade du nog inte fått lika många.

    (Idag har en granne (!) tafsat på mig, jag var oduschad, hade glasögon, sunkigt hår, iklädd jeans, munkjacka och tofflor, på väg in efter att ha slängt sopor. Ändå fick jag alltså inte vara ifred.)
    Det var nog enklare för honom att våga just därför.
  • Anonym
    Äldre 20 Oct 17:40
    #76
    Millicent skrev 2011-10-20 16:24:47 följande:
    Du tänker att det beror vad kvinnan har på sig om hon blir tafsad på eller ej då? Vilket väcker frågan vad som är ok att ha på sig för att slippa bli tafsad på...
    Jag tänker att för en störd man är det enklare att tafsa om tjejen inte är allt för sexigt iordninggjord. Han vågar mer då. Precis som många killar vågar ragga hårdare på mindre snygga tjejer. Ingen ska behöva bli tafsad på mot sin vilja oavsett klädstil.
Svar på tråden Vad förknippar du med en hora?