• sossa

    Vad förknippar du med en hora?

    Hora kallar man en prostituerad kvinna.
    En del verkar tro att man kan använda sig av det lite hur som helst ser det ut som i inläggen. Men då vet man kanske inte vad ordet egentligen betyder.

    Jag har hört ibland "De ser ut som små horor" om unga tjejer som har korta kjolar. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att inte lägga skulden på tjejerna eller kvinnorna. I många olika sammanhang kommer genusperspektivet in. Hur vi behandlar män och hur vi behandlar kvinnor? Det är aldrig någon som bryr sig om en hur en kille ser ut. har han blivit våldtagen, misshandlad eller rånad så bryr sig ingen men det är så otroligt viktigt när det gäller kvinnor. Och då lägger man skulden på kvinnan. Som ska kunna gå klädd precis hur hon vill utan att någon tar på henne. Och det har inte med saken att göra heller. Om jag har urringat på mig så betyder det inte att man får ta på mina bröst. Men det är inte bara i denna fråga man lägger skulden på offret men det är en annan tråd....

    En el verkar tro att kvinnor vill sälja sina kroppar. Men läs då Blondie eller någon anna bok som handlar om prostution. Att hora.
    Nästan alla horor, även sk lyxhoror, minns inte procentantal men många nästa alla har blivit utsatta för övergrepps om barn eller tidigare. Det följer ett mönster. Man gör det man tror att man är värd. Ofta blir det knark inblandat och det blir en ond cirkel....

    Och dom som undrar varför människor "knullar runt" så är det för att de inte hittat någon trygghet i sig själva och söker bekräftelse genom sex. Vilket är tacksamt för stunden men inte i längden...

    Trafficinghoror kommer inte till Sverige och blir inlåsta i en lägenhet för att ha sex med främmande män för att dom vill utan för att dom blir misshandlade och våldtagna om dom vägrar. 

    Om ni tror att det finns en lycklig hora som gör detta för att dom inte orkar söka ett jobb så läs på!  
       
      

  • sossa
    edonator skrev 2011-10-15 20:35:02 följande:
    Det är du som inte vet vad ordet hora EGENTLIGEN betyder. Hor eller "att hora" har ingenting med prostitution att göra, även om många brukar kalla prostituerade för horor. Hor var förr i tiden ett lagbrott i Sverige och innebar att man hade utomäktenskapligt sex. I första hand som gift med någon annan än den man var gift med.

    Det fanns då även något som kallades dubbelt hor och något som kallades lönskaläge där dubbelt hor var det mest allvarliga. Dubbelt hor var när båda hororna var gifta och alltså var otrogna mot sina respektive, ett brott som fram till 1937 alltid straffades med fängelse i upp till två år. Horan var kvinnan och horkarlen mannen i ett sådant förhållande.

    Lönskaläge var när två ogifta personer hade sex med varandra, vilket är väldigt vanligt idag. Det betraktades också som en form av hor, men har inte varit olagligt i Sverige på väldigt länge.

    En hora är alltså en kvinna som har utomäktenskapligt sex och horkarl är en man som har utomäktenskapligt sex.
    Ok. Jag ändrar. Jag kallar en prostituerad kvinna för hora. Trådstartaren undrade inte om jag kunde läsa på Wikipedia. Utan vad jag trodde, det va inte min mening att generalisera.

      
  • sossa

    Du vet exakt vad jag menar men kan inte låta bli att provocera. Du kan rätta mig, det har du gjort nu. Jag kanske inte är så bra på att formulera mig som andra är men jag har iallafall försökt. I början av tråden pratar man om våldtäkt och jag tycker det är viktigt att få säga att det aldrig är den våltagans fel. Vare sig det är en kvinna eller en man. 
    Och att prostitution inte handlar om vilja. Att hora in har med det att göra. Då kanske det handlade om en otrohet, men idag är väl en hora någon som tar betalt för sexuella tjänster? 

  • sossa
    ojsanoj skrev 2011-10-16 11:06:40 följande:
    Ja, verkligen. Så är det precis.

    Suck...
    Varför anser du att dina högst personliga åsikter fakta? 
    Känner du alla horor? Har du träffat nån? Eller bara läst böcker?  

    nej jag har inte träffat alla horor men jag har noterat detta under en föreläsning med en polis som jobbar med kvinnor som prostituerar sig och även arbetade han med trafficing som span.
      
  • sossa

    När är kvinna blivit våldtagen frågar man hur hon har varit klädd, men detta gör man inte om en man har blivit våldtagen.             

Svar på tråden Vad förknippar du med en hora?