Inlägg från: Kriya |Visa alla inlägg
  • Kriya

    14 åring som vill ha häst Råd!!

    Om jag vore Du skulle jag säga JA till en foderponny/hyrponny för ett år framåt. Jag tycker att Du då också ska vara beredd att dela på ansvaret för hästen med Din dotter - det finns massor av kurser, böcker, bloggar, filmer m m så naturligtvis kan Du snabbt lära Dig massor. I början kan ni ju också försöka hitta någon annan vuxen i bekantskapskretsen som kan hjälpa, ge råd och stötta er.

    Om ni tar en foderponny som är erfaren och snäll, så får både Du och Din dotter en chans att se hur det fungerar för er att ta hand om en häst - samtidigt som ni vet att ansvaret har ett "slutdatum" och i värsta fall kan ni lämna tillbaka hästen tidigare. Ett foderskapsbeslut blir inte ett lika definitvt beslut som ett hästköpsbeslut ju är. Om det fungerar bra kan ni ju köpa häst om ett år eller så.

    Att ha häst är jättenyttigt för barn och tonåringar, en betydligt sundare syssla än många andra. Var glad för att Din dotter vill detta! Din dotters hästintresse är även en möjlighet för Dig att få vistas mycket tillsammans med Din dotter och göra saker ihop med henne. Om Du bara lär Dig lite om hästar kommer Du säkert också fångas av hästintresset och intresset att på nära håll följa Din dotters ridutveckling :). Det är inte så komplicerat med hästar som man kan tro (lätt att överkomplicera saken). Kör hårt och satsa på dotterns hästintresse - blir mitt tips! Skrattande

Svar på tråden 14 åring som vill ha häst Råd!!