• Kajee

    Vad har du för smeknamn på ditt barn?

    Lite nyfiken på vad ni kallar era barn för. Då menar jag inte att man kallar Joakim för Jocke eller Louise för Lollo utan andra smeknamn som inte kan kopplas till namnet direkt. Berätta också gärna varför ni kallar dom för det. 

    Glad
     


    ?I, not events, have the power to make me happy or unhappy!
  • Svar på tråden Vad har du för smeknamn på ditt barn?
  • frk dekadent

    Sonen går under namnet Bröli eller lille Bröl.. dels efter karaktären i pappas pengar men när han kom ut så vet det en liten bröl.. han heter egentligen John..

  • murranmutt

    Fis, korvas, hjärta, bebis... Till mellansonen säger jag alltid "heeelloooo bajsmannen" (med buzz lightyear-röst) när jag kommer in i badrummet och ska torka rumpan.. Han skrattar gott varje gång, fast jag brukar iof få heta bajsmamman då :P

  • Pompeia01

    Vi har inte några smeknamn på barnen.

    Sonens namn är så lätt att uttala, att det inte blivit aktuellt med smeknamn på det. (Det finns ett vanligt smeknamn som många som heter som han kallas, men hittills tror jag inte att någon har gjort det, och vi kommer definitivt inte att introducera det. För jag tycker det låter rätt simpelt.)

    Dottern hade vi ett smeknamn på när hon var liten. Sonen kunde inte uttala lillasysters namn när hon föddes, utan han förenklade det till ett lättuttalat tvåstavigt namn. Och då fick hon heta så i familjen, tills hon själv sa ifrån i sexårsåldern. Sedan dess heter hon också endast sitt riktiga namn. 


    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompeia01

    Tillägg till ovanstående: jag är inte särskilt förtjust i smeknamn överhuvudtaget. Föräldrarna tar sig tid att finna stiliga namn - och sedan kallar de flesta personen för något annat, som är mycket simplare... Det känns inte riktigt bra. Jag brukar alltid använda människors riktiga namn, om de inte uttryckligen säger att de vill bli tilltalade med smeknamnet. Själv har jag som tur är sluppit smeknamn sedan jag slutade skolan.


    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • helahelena

    Storebror kallas boba ( dotterns variant på brorsan när hon va mindre) kruton eller tranan. Lillasyster för bubbe, boobi, mörtmört. När dom inte hör/är hemma går dom under beavis&buthead eller lenin&stalin charmiga föräldrar haha

  • persikofjaril

    Förutom skruttig, hjärtat, älskling och liknande kallar vi dottern för lillskinkan eftersom hon har en sån liten och söt rumpa. Och just det, lillskrikisen också, när hon är på skrikhumör, och bajsmaskinen när vi är lite trötta på att ständigt få byta blöja. Alla smeknamn sägs självklart med kärlek. Kallas trollet av en del också eftersom hon har så mycket hår och det spretar åt alla håll. Hon heter egentligen Isabelle och är lite mer än 3 månader gammal

  • persikofjaril

    Nu kom jag på, när hon är som mest kinkig kallar vi henne för arga damen. Lillknorris och sötknorris förekommer också. Och dreglisen när hon dreglar mycket. Hon får ofta hicka och då kallar vi henne ibland för lillhickisen.

Svar på tråden Vad har du för smeknamn på ditt barn?