• Nu är jag hel
    Äldre 12 Nov 20:47
    10599 visningar
    48 svar
    48
    10599

    FP - när barnen är på dagis?

    Här i Helsingborg får man bara ha sitt barn 15 timmar i veckan om man är sjukskriven/arbetslös eller föräldraledig.
    Och man får definitivt inte ta ut FP om barnet är på förskolan, det är ju jävligt logiskt, det måste väl pappan fatta, han vet att han gör fel annars är han ju litta korkad..

    Sen om jag fattat det rätt så menar du att hon ska skola in den lilla bara för att den stora ska få vara mer på förskolan än de 15 timmar?? Och sen ska hon ta ut FP på den stora så att den lilla ska gå på förskolan?
    Jag vet inte hur det funkar, men det borde ju inte iheller funka för man får ju bara ha barnen på förskolan om man jobbar och de dagar hon är föräldraledig med den stora så jobbar hon ju inte och då borde hon ju inte iheller få ha den lilla på förskolan.


    ♥Mamma till världens bästa Isabelle och Nicky♥
  • Nu är jag hel
    Äldre 13 Nov 11:04
    #40
    Sarah84 skrev 2011-11-12 21:27:23 följande:
    15h/vecka kan tex storasyskonet gå om man är hemma f-ledig med lilllillasyster/lillebror. & jo man kan ha rätt att ha mer än 15h/vecka om man är sjukskriven. Beror nog lite på vad man är sjukskriven för.
    Jo det kan man säkert, men då ska man ha ett läkarintyg och ansöka om mer tid. För att man har foglossning så gäller det nog inte..
    ♥Mamma till världens bästa Isabelle och Nicky♥
  • Nu är jag hel
    Äldre 13 Nov 15:33
    #46
    älskarlivet81 skrev 2011-11-13 14:32:20 följande:
    Jag kan säga att blir jag sjukskriven nästa graviditet också, så kan jag inte ha mitt äldre barn hemma hur mycket som helst, inte sagt att hon kommer få gå hela dagar, men absolut mer än 15 timmar.. Förra graviditeten hade jag nämligen svår foglossning och ischias, får jag det igen finns det inte en chans att jag bara kan ha mitt barn 15 timmar på förskolan.
    Jag var sjukskriven för jätte svår foglossning och ischias och jag fick ändå bara ha mitt barn 15 h i veckan.
    ♥Mamma till världens bästa Isabelle och Nicky♥
Svar på tråden FP - när barnen är på dagis?