Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Fick missfall efter cellprovtagning!

    ragatan skrev 2011-11-11 14:44:00 följande:
    Cellprovtagning kan inte orsaka missfall. Topsning av livmoderhalsen med en bomullstops kan inte orsaka någon skada alls på foster. 
    Missfall orsakas nästan uteslutande av att fostret inte är livsdugligt. Sjukdom, medicinering eller liknande kan också spela in, men det avgörande är om fostret är livsdugligt. Ca 30% av alla graviditeter slutar i missfall före vecka 10.

    Jag är ledsen för din skull TS. Ett missfall är alltid tråkigt, oavsett omständigheterna. Men det bir inte lättare att bära om man försöker lägga orsaken/skulden på någon annan (barnmorskan i det här fallet.) Fostret kommer inte tillbaka, du har fem barn och din make verkar inte odelat positiv till fler barn. Kanske var det bäst som skedde, även om det gör ont.

    Du kanske borde passa på att se över preventivmedelsanvändningen så att du/ni slipper liknande problem i framtiden.
    Har du gjort cellprovstagning med en bomullstops? På mig använde dem något som såg ut som en liten plastkam, men det e kanske olika?

    Jag fick hem remiss om cellprovstagning under tiden jag var gravid och då sa min BM att vi kunde göra det på efterkontrollen efter förlossningen istället. Men hon förklarade också att det var ofarligt att göra cellprovstagning då. Då var jag i v.10.
    Nicole 110322 <3
Svar på tråden Fick missfall efter cellprovtagning!