• Franka

    Tips för att omgivningen ska se skillnad på barnen?

    Våra tvillingar ska börja dagis först i maj 2012 men jag funderar redan på hur vi ska underlätta för personalen och andra barn att se skillnad på dem. De är pojkar och extremt lika varandra, till och med vi blandar ihop dem ibland! 

    De har för lite hår för att klippas i olika frisyer. Vi har inte kläder nog för att alltid klä dem i en särskild färg. Nagellack fungerar ju bara inomhus på vintern och på nära håll. Någon slags armband eller brosch kanske?

    Någon som har något bra tips?

  • Svar på tråden Tips för att omgivningen ska se skillnad på barnen?
  • Biinzan

    Klä dom i olika kläder och inte likadana?
    Armband om dom inte stoppar det i munnen såklart.
    Skriv namn i kläderna?
    Olika färg på strumporna?
     


    Emilia 13/4-11. Jag älskar dig min underbara dotter <3
  • Nyfiken gul

    på min sons dagis finns det flera tvillingpar i olika åldrar och dom som är extremt lika varandra har namn i sina kläder. Personalen får helt enkelt titta i bak på tröjan vem som är vem. Funkar tills man lärt känna barnen.

    Utomhus har dom olika färger på sina overaller/regnkläder/jackor,


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • strojes

    När det var dags för dagmamma för våra tvillingtjejer såg vi till att de hade vars en garderob. Ena tjejen rosa och ljusa kläder och den andra lila, rött och lite mörkare.

  • bananflugan82

    Vi ska nog köpa något slags armband som kan ha när dom börjar dagis efter nyår. Annars står det namn i kläderna, för att vi själva lätt ska kunna sortera tvätten här hemma så dom hamnar i rätt garderob.

    Jag kommer inte sätta olika färger på dom så dom får en "egen" färg. Jag vill kunna köpa vad jag vill till dom utan att behöva tänka på vilka färger det är. Vår stora tjej hade enäggstvillingar i sin klass o råkade ena tjejen komma i den andre tjejens färg så trodde dom automatisk att det var den andre, o så vill vi inte ha det. Vi har lärt oss se skillnad på dom o det kommer nog personalen kunna tids nog också.   


    Mamma till trollen Oliver & Ludvig f. 2010-01-13 minaunderbaraskitungar.blogspot.com/
  • lugna gatan

    Har enäggstrillingar, som iofs är som tripp trapp trull storleksmässigt, men väldigt lika om man ser dem en och en. Min syster är lärare och har haft problem med enäggstvillingar i klassen, så när våra tjejer skulle börja förskolan köpte hon halsband med deras initial i 2-årspresent. Ena tjejen vägrar att ha halsband, men eftersom fröknarna kan se de andras så vet de snabbt vem som är vem.
    Nu är de tre och ett halvt och fröknarna på deras avd ser vem som är vem ändå, men det är ju jätteviktigt när de lämnas/hämtas på annan avd med annan personal och när de har vikarier, eller är ute med alla fröknar. Då inte först och främst pga för fröknarnas skull, utan jag tror att det stärker mina barns självkänsla när folk kallar dem vid RÄTT namn och ser dem för den de är.
    Sen är de ju ändå vana vid att folk säger fel och nu brukar de vara snabba med att rätta och säga "Men jag är inte..., jag är..." *gullungar*.
    Sen har de sina egna kläder, fast ingen färgkod överhuvudtaget, personalen lär sig efter ett tag vem som har vad, och alltid, nästan, olika färger eller mönster på jackor mm. Visst är det sött att klä dem lika, men samtidigt så värnar jag om att de ska få känna sig lite olika, för de är ju så lika ändå... :O)

    Hoppas jag inte rörde till det för mycket nu. Silverhalsbanden med bokstav är mitt säkraste kort. Finns hos guldfynd. (Inte farligt heller, eftersom det är så tunna kedjor att de skulle nog gå sönder om nån drog i dem el att de fastnade).

Svar på tråden Tips för att omgivningen ska se skillnad på barnen?