Inlägg från: Barbabok |Visa alla inlägg
  • Barbabok

    Vegetarisk jul-recepttråd

    Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden

  • Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd
  • Barbabok

    Jag kastar in en av mina måsten.


    Senapsaubergine
    1 stor aubergine (350-400 g)
    Senapsmarinad:
    1 dl senap
    2 tsk salt
    2-3 msk socker
    1 msk vinäger
    1 dl olja
    ½-1 dl vatten eller sojagrädde
    1 dl hackad dill


    Skala auberginen om du vill och skär den sedan i strimlor (5-7 cm långa, 1-2 cm breda och 1 cm tjocka). Koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda ihop senap, salt, socker och vinäger. Vispa i oljan. Blanda i vatten eller sojagrädde till lagom lös konsistens och tillsätt dillen. Lägg auberginen i marinaden och låt stå minst några timmar, gärna över natten. Passar utmärkt på julbordet i stället för senapssill.

  • Barbabok

    Jag har haft den flera(2-3)  veckor utan att den sett konstig ut eller luktat, men längre har jag inte provat.

  • Barbabok

    Just ja, tabouleh (stavning?) brukar jag göra också, bryter av fint, och så rödkålssallad på färsk kål, apelsin och solrosfrön.

  • Barbabok

    Idag har jag provätit grönkål/trattispajen, klart godkänd, lagat tabouleh, rödkålssallad med apelsin och senapsvinägrette, Jansson i ugnen och i den hade jag potatis, lök, grädde, krossad kryddpeppar och hackad kapris.

    Ser fram emot allt det goda Tungan ute  

Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd