• Barbabok

    Vegetarisk jul-recepttråd

    Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden

  • Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd
  • guinevere

    En god veg frestelse

    1/2 dl hirs
    1/2 dl sojafärs
    1/2 kg potatis
    2-3 gula lökar
    3 dl grädde
    1 tsk senap
    1 msk soja
    örtsalt
    smör

    Koka hirsen enl anvisningar. Sjud sojafärsen i buljong i ca 5 mion. Blanda hirs och färs. Skala och strimla potatisen. Skiva och fräs löken. Blanda grädde, senap och soja och smaka av med salt.
    Varva potatis, färs m hirs och lök i ugnssäker form, med lite örtsalt mellan varven. Slå över gräddblandningen, klicka lite smör på och grädda i 200-225 grader i 35-40 min.

  • Bruised

    Bästa efterrätten/mellanmålet! (nästan som ostkaka fast godare och utan löpe)

    Gotländsk saffranspannkaka

    Risgrynsgröt (jag brukar ha två "korvar" köpt)
    3 ägg
    2 dl vipsgrädde
    1/2 dl hackad mandel (eller efter smak)
    Lite russin
    socker, efter smak
    vanlijsocker
    ett kuvert saffran (krossas)

    Vispa ihop och häll i en form, grädda i 200grader tills den stelnat och fått en fin färg (ca 30-40 min beroende på formens storlek)

    Servera med bär och vispad grädde! 

  • tantS
    Bruised skrev 2011-11-28 14:03:48 följande:
    Bästa efterrätten/mellanmålet! (nästan som ostkaka fast godare och utan löpe)

    Gotländsk saffranspannkaka

    Risgrynsgröt (jag brukar ha två "korvar" köpt)
    3 ägg
    2 dl vipsgrädde
    1/2 dl hackad mandel (eller efter smak)
    Lite russin
    socker, efter smak
    vanlijsocker
    ett kuvert saffran (krossas)

    Vispa ihop och häll i en form, grädda i 200grader tills den stelnat och fått en fin färg (ca 30-40 min beroende på formens storlek)

    Servera med bär och vispad grädde! 
    Det här måste jag prova! Mumma!
  • Lemonysnickets

    varje år blir det.... 


    Ädelostpaj


    Ingredienser


    1 st


    Pajen kan även bakas ut till en stor.

    Pajdeg:
    75 g  smör 
    2 1/2 dl vetemjöl
    3/4 dl Kesella  kvarg lätt

    Fyllning:
    50 g riven ädelost
    1/2 dl grovhackad mandel
    3 ägg
    2 dl vispgrädde
    1 dl  mjölk
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 dl riven ost 

    Gör så här


    Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost. Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
    Om man bäddar får man inte ligga!
  • Barbabok

    Just ja, tabouleh (stavning?) brukar jag göra också, bryter av fint, och så rödkålssallad på färsk kål, apelsin och solrosfrön.

  • Amariea

    Är det någon som har ett recept på en bra ersättning för skinkspadet till dopp i grytan? Har fått tag på två stycken julsk*nkor från Astrid och aporna och skulle gärna vilja få till vegetarisk dopp till det. Har googlat men i det receptet jag hittade var det ketchup, basilika och andra konstigheter. 

Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd