• Cloudb­erry
    Äldre 24 Nov 17:50
    16620 visningar
    59 svar
    59
    16620

    När är det lättast att vara förälder?

    Jag fullkomligt älskar bebistiden och fram tills ungen är två år sen blir det jobbigare.

    Hur känner du och varför?

  • Svar på tråden När är det lättast att vara förälder?
  • Äldre 8 Oct 07:39
    #31

    Jag tycker att från 3 mån till 1,5 år är det inte jätteroligt. Självklart har jag roliga  stunder med mitt barn. Men som andra säger här. En transport sträcka. 
     

  • Äldre 8 Oct 07:43
    #32

    Lättast var de första 3 månaderna. Bebisen bara sov och åt. Roligast hittills är nu när sonen pratar och resonerar. Han är 2 år och 8 månader.

  • Äldre 27 Oct 08:56
    #33

    Bebistiden var underbar. Från 1 år till ca 2 år var det roligt men otroligt jobbigt. Från 2,5 år till nu, 3 år och 3 månader, har det nästan bara varit roligt. Hon är min roliga lilla kompis med stooora funderingar om livet ;).

  • Äldre 27 Oct 09:25
    #34

    enklare är det när de lär sig prata och är mer självständiga, går på toaletten själv, kan tvätta händerna själv, bre mackor själv och så vidare. jag tycker 3-5 års åldern  är en rolig ålder för då har de så roliga funderingar för sig.

  • Äldre 27 Oct 09:29
    #35

    Mina härliga ungar är nu mellan 14 och 18 år. Nu är det payback time för alla jobbiga år. Maten är klar när jag kommer hem vissa dagar och vi har kul tillsammans!

    Längtar INTE tillbaka till stresstiden med hämtning och lämning, förhöra läxor, nattmatning, etc...

    Det finns nog en anledning till varför jag har valt att jobba med tonåringar också! 

  • Viberg
    Äldre 27 Oct 09:44
    #36

    Jag har bara en 6-åring, men jag tycker att det blivit roligare och roligare för varje år! Och ja, lättare också. Det är väldigt, väldigt sällan jag tänker att det är jobbigt att vara förälder, men spädbarnstiden tyckte jag var dötråkig. Smakportioner, skallror och blöjbyten... nja, inte my cup of tea.

  • Äldre 13 Jan 09:28
    #37

    0-6 månader var ju jättelätt (förutom sömnbristen) 6-18 månader jättejobbigt och frustrerande. 18mån tom nu 34 mån blir bara roligare och roligare

  • Äldre 13 Jan 11:04
    #38

    Tiden fram till 18 månader var hemsk - mest för att vi alla led av sömnbrist och dottern skrek varje gång någon tittade på henne, alltid ville vara på mig. Sedan började hon sova mer än 5 timmar per natt och då blev mycket bättre. Riktigt roligt är det nu med en 5 åring som har så mycket härliga tankar, resonerar kring saker och är så kärleksfull. Enligt mig har det enbart blivit lättare med tiden.

  • Äldre 13 Jan 11:08
    #39

    Jag kan nog inte säga någon specifik ålder. Nu har jag i och för sig bara en 5-åring och en 3,5-åring så har ju mycket som komma skall och hittills tycker jag att de olika åldrarna har haft sin charm.....och så är mina barn så enormt olika så går liksom inte att säga.

    Lättast att vara förälder tycker jag däremot det är när jag är utsövd, mätt, ostressad och känner mig allmänt i balans mentalt .

     

  • Äldre 13 Jan 11:17
    #40
    Cloudberry skrev 2011-11-24 17:50:57 följande:
    Jag fullkomligt älskar bebistiden och fram tills ungen är två år sen blir det jobbigare.

    Hur känner du och varför?



    Alla åldrar har sin charm tycker jag. Visst kan det vara prövande ibland. Den äldsta är snart nio och är väldigt krävande ibland men tänker man tillbaka på hur msn själv var och hur känslorna löpte amok då så får man förståelsen och kan bemöta utbrotten.

    Enklast har varit när de var nyfödda, äta slita sova

    Men som sagt alla åldrar har sin charm och inget jag skulle vilja missa.

    Alla råd från omgivningen kan däremot vara jobbiga men med tiden har jag lärt mig att sålla bland dom och tar till mig de jag känner mig trygg med.
Svar på tråden När är det lättast att vara förälder?