• inze

    Vilken mobil har den bästa kameran?

    Jag har en arc och visst tar den bra bilder, i alla fall utomhus. Inne blir det inte alltid så bra. Kan bli t ex så här:arc_dålig.jpg
    Alla blir dock inte fullt så dåliga men man kan nog inte räkna med perfekta bilder inomhus i alla lägen. 

    Men som sagt, utomhus blir det betydligt bättre:
    arc_bättre.jpg
       


    Klicka för större bilder
  • inze
    Ulf Harrys Farsa skrev 2011-11-26 15:56:45 följande:
    fina bilder i mycket smått format, skulle du vilja göra en förstoring på din barnbild skulle den se ut så här tyvärr.

     



    Fullt så illa blir det väl inte om man använder originalbilden om den är tagen med högsta upplösningen. Brusigt ja men fullt så pixligt blir det väl inte av det. Samsungen har väl också en 8 mp kamera och från min arc blir då bilderna  3264x2448.
  • inze
    Kaarolin skrev 2011-11-27 17:15:14 följande:
    Verkar vara en djungel det här.. Ska och kolla i en affär och testa. Sambon har en iphone 4 s och den kameran tycker jag verkar jätte bra. Vi har tagit fina bilder med den. Den prislappen är ju något dyrare men hittar jag ingen jag gillar så kanske man får lägga mer pengar.. 


    mobil.se se har testat kameran i iPhone 4S här och kommit fram till:

    Från tillfälle till tillfälle händer det att Iphone 4s slår både Arc S och Nokia N8, men det händer även att den presterar sämst bland de här tre mycket bra kameramobilerna. Den nya optiken i Iphone 4S är ett klart lyft, men på målsnöret tycker jag ändå att Nokia N8 är bättre på färgåtergivningen och matchen mot Sony Ericsson Arc S är mer jämn.

    Och  
     
  • inze
    Tygtiiger skrev 2011-11-29 20:19:50 följande:

    Precis. En helt ok kamera och en bra mobilkamera, men inte en bra kamera. Och med tanke på hur mycket jag använder min mobilkamera och hur kräsen jag är, så borde jag ha köpt en Arc, men jag tyckte verkligen inte om telefonen när jag tog upp den och jag gillade verkligen galaxyn, och om man ska använda en pryl vareviga dag så måste man gilla den.

    Bilderna duger ju till vardagsfotografi alldeles utmärkt. Och det blir förvånansvärt bra filmer, det var jag lite överraskad av!  

    Men har inte Galaxy S2 och SE Xperia arc rätt likvärdiga kameror.

    arc filmar också helt OK tycker jag. Speciellt om man jämför med min gamla SE C905 som väl har en minst lika bra kamera som arc (om inte bättre) men som bara filmar pyttelitet och inte så bra.  
  • inze
    Tygtiiger skrev 2011-11-29 20:32:42 följande:

    Jag hoppas det för då behöver jag inte tänka på att jag "borde" köpt en arc. Men min gamla sonymobil tog himla bra bilder och hade en väldigt lättanvänd kamera, så jag tänker automatiskt att arcen nog är ännu bättre. Testerna säger iofs att galaxyn är likvärdig med både arc och iphone så jag får väl tro på det. 

    Nåja - med bra ljus så blir bilderna kanon!   

    Om du tittade på mina bildexempel i inlägg nr 15 ser du att arc:en inte heller presterar så bra i dåligt ljus men dessto bättre ute i solen.
Svar på tråden Vilken mobil har den bästa kameran?