Inlägg från: k girl |Visa alla inlägg
  • k girl

    Hur räknar du graviditetsveckor?

    Jag är på mitt trettiofemte levnadsår, men jag är trettiofyra år gammal.
    Jag har mindre än tre månader kvar av min graviditet. Det innebär att jag är i den (pågående) sjunde månaden, och inte den sjätte, eftersom det senare skulle innebära att jag har mer än tre månader kvar av min graviditet.
    På samma sätt funkar det ju med veckor. Jag har gått 27 fullgångna veckor (eller 27+3) men jag är i (den pågående) 28:e veckan.

  • k girl
    Rödstrumpa skrev 2011-12-09 09:58:38 följande:

    Dohgon- ja, ung så tänker jag och då brukar iaf jag oftast säga att jag är 24 år inte "jag är inne på mitt 25 levnadsår"...Flört


    Och du säger aldrig "jag fyller tjugofem"?
  • k girl

    Jag fattar inte vad det är som är så svårt att förstå? Det ena sättet att räkna utgår ifrån 0 fullgångna veckor, medan det andra sättet att räkna utgår ifrån att man är i graviditetens första vecka, andra vecka, tredje vecka osv. Det innebär att beräknad förlossning enligt det ena sättet att räkna (fullgångna veckor och dagar) är 39+6 medan BF enligt det andra sättet att räkna är när man har avslutat graviditetens fyrtionde vecka.

  • k girl
    Rödstrumpa skrev 2011-12-09 13:25:05 följande:
    Nej, då får jag be dig så hemsk mkt om ursäkt om mitt oförsående retar dig. Tack o hej.
    Retar mig? Nej, varför skulle det reta mig? Jag förstår bara inte vad som är så svårt att förstå med det. Du fick ingen som helst klarhet i skillnaden när jag förklarade utgångspunkten?
Svar på tråden Hur räknar du graviditetsveckor?