• Floppan

    Risk 1:2 på kub test. Snälla ge mig lite hopp!

    Var på Kubtest igår. Fick en chock av resultatet. Uruselt resultat! 1:2. Fick göra moderkaksprov direkt. Väntar nu på svar. Är helt förstörd. Helt panikslagen och helt helt chockad Är 36 år. Är min andra graviditet. Var förberedd på kanske få lite höga siffror pga av min ålder. Men inte så pass dåligt. Allt såg ju så bra ut annars på bebis. Fick bilder och allt innan beskedet kom. Helt jäkla avskyvärt detta. Vet inte hur jag ska överleva detta. Snälla, finns det någon där ute som varit med om samma sak? Fått samma usla resultat, gjort moderkaksprov och trots allt fått positivt besked i slutändan? Vet att alla fall är olika. Men jag behöver lite hopp för att orka denna väntan. Det var både blodprov och nackspalt som drog ner resultatet. Nackspalten var på 3 mm. Så tacksam för svar.

  • Svar på tråden Risk 1:2 på kub test. Snälla ge mig lite hopp!
  • Sacre

    Men trots att kub visade på en kromosomavvikelse, så behöver inte det betyda något. Men om det skulle vara så att barnet har Down's syndrom, har ni pratat om hur ni ska göra?

  • flikksnatta

    Verkligen jätte jobbigt, ha precis gått igenom detta. Men fick 1/189. Läst mycket om detta på nätet och läst många som fått 1/2 och inte sett att någon av dom fick något annat än ett friskt barn. Men förstå hur fruktansvärt jobbigt du har det! Hoppas det bästa för dig/er!

  • Millam3

    Håller tummarna stenhårt för er!!!

    Jag har varit i liknande situation och förstår din ångest just nu. Hoppas att du snart får ett positivt besked. Har faktiskt hört flera här på fl som fått liknande risksiffra och som fått friska barn. Som någon skrev här kan man ju se det som att det är 50% chans att det blir bra.

     Skickar styrkekramar till dig medan du väntar!
     

  • Floppan

    Tack för fina svar. Det värmer. Som sagt, det går upp och ner. Ena stunden är jag övertygad om att allt är bra, för att nästa stund bara se allt svart och bara gråter och gråter. Måtte denna väntan snart vara över. Grymt!

  • Stina 73

    Hej jag är också 36 år och väntar mitt andra barn fick 1:126 på kub testet  och hos mej var de blodprovet som drog ner värdena  valde att göra moderkaksprovet och fick svar i måndags att de blivit nåt fel med moderkakasprovet att dom kan ha fått med celler från mej och de var tydligen jätte vanligt och att de va de som var negativt med moderkaksprov.  Så läkaren rekomendrade fostervattensprov så på onsdag ska vi göra de. Kan säga att världen rasa här i måndags när läkaren sa att de va nåt konstigt med moderkaksprovet  känndes som hela världen rasa fast hon sa att jag inte skulle vara orolig så kan man ju inte låta bli och tänka och grubbla. Och så den här väntan efter alla prov dom sa att modekaksprovet skulle de ta 5 dar innan man fick svar jag fick vänta i 10 dagar. Och nu blir de en väntan till efter fostervattensprovet känns jobbigt.

  • Floppan

    Tack alla för svar och omtanke. Värmer. Fortfarande inget svar från läkare. Enligt dem skulle det ta 5 arbetsdagar Det innebär svar först på torsdag ju Hemska hemska tanke. Samtidigt läser jag i många andra trådar att folk fått svar betydligt snabbare. Nu kom helgen oxå emellan. Dessa dagar tortyr. Blir så nervös att jag började gråta idag när telefonen ringde och jag svarade. Och så var det bara vårt nya elbolag :-S Går som på nålar hela tiden. Måtte denna väntan snart vara över och måtte det lilla livet där inne vara friskt. En bättre julklapp finns inte att uppbringa.

  • Mamman76

    3 mm nackspalt är ju helt normalt?
    Jag läste nån annan tråd där man fått 1:2 på kub och sen fick ett helt friskt barnSolig

Svar på tråden Risk 1:2 på kub test. Snälla ge mig lite hopp!