• Anonym (Barn?)

    Vill inte ha 5-6 barn!!

    Jag är gift med en helt underbar man, men problemet är att han vill ha barn men det vill inte jag. Han är helt inne i det, och anser att det är livets Mening. Det är klart att han får tycka det, men det har blivit för mycket. Han vill ha en massa barn annars ska han gå och skaffa barn med någon annan? Han skämtar nog om det litegrann, men om jag inte föder barn åt honom tänker han lämna mig? Jag vet inte vad jag ska göra. Jag älskar men jag är inte redo för barn just nu! Kanske ett barn i framtiden, men inte 5-6 stycken!! Det är väl jag som bestämmer? Eller tycker ni att mannen har lika mycket rätt? Jag skulle vilja adoptera istället, men nej han tycker att det är helt Fel! Adoption skulle han aldrig gå med på. Jag vill inte lämna honom, men vad ska jag göra? 

  • Svar på tråden Vill inte ha 5-6 barn!!
  • Analoga
    Brünnhilde skrev 2011-12-25 19:01:16 följande:
    2 veckor..??? Nä, det där låter ju bara knasigt. Du ska ha minst två helt graviditetsfria år emellan, så allting hinner dra ihop sig och gå tillbaka till det normala, depåerna av järn och andra näringsämnen i kroppen återställa sig o.s.v.. Du ska ju amma också, och då tar barnet näring av dig i ytterligare 6-12 månader samt att brösten förblir uttänjda under den tiden och hormonerna hit-och-dit...

    Du kanske ska lämna den här mannen tänker jag nu.

    Håller med nu när jag läst detta. Han låter fanatisk. Får man fråga vilken religion han har? Vilket land kommer han ifrån? Tänker på om han kommer från ett land där kvinnan inte har så mkt talan?
  • hallencreutz89
    Anonym skrev 2011-12-25 18:09:51 följande:
    Har svenska föräldrar skriver du i inlägg 74: har de ååteruppstått? Tidigare har du skrivit att de är döda så i inlägg 74 borde det stått HADE svensak föräldrar.
    Man kan väl fortfarande ha svenska föräldrar om man är döda, alla har ju föräldrar oavsett om de lever eller inte. Eller blev ts ofödd när hennes föräldrar dog?
  • Kaneldoft

    Ts vad är din plan på nått sätt måste ni pratat innan ni gifte er

  • Anonym (Barn?)
    Analoga skrev 2011-12-25 19:09:58 följande:
    Så viktiga frågor som barn bör man ta upp INNAN man binder sig och t o m gifter sig som ni gjort! Hur kan det komma som en överraskning för dig att han vill ha barn? Har inte han pratat om det innan ni gifte er??

    Men i ert läge är det ju kompromiss som gäller eller gå skilda vägar. Ni skulle ju kunna gå halva vägen var - t ex om han skulle kunna gå med på 1 eller max 2 barn kanske?  
    Jag har skrivit det någonstans i tråden innan, men innan vi gifte oss så frågade han mig hur många barn jag ville ha. Kanske 1-2 svarade jag. Då sa han att han kunde vänta så länge som jag ville osv osv. Han är en annan person nu.
  • Anonym

    Kan ni inte komma överens och han ska bestämma allt över dig så har du ju inget annat val än att lämna honom och skilja dig. Du delar ju inte hans religion så för dig är ju skilsmässa ett alternativ. Skilj dig och återvänd till Sverige. Dessutom tycker jag att det låter som du fortfarande har starka känslor för ditt ex. Tänk på dig själv TS för ingen annan lär göra det.
    Hjärta

  • Lindason

    Alltså om man inte vill ha barn, brukar man inte tala om det då direkt???????

  • Phalaenopsis
    Anonym (svensken) skrev 2011-12-25 16:38:58 följande:
    Tänk på dig själv, det börjar milt men blir värre, du är mer utsatt pga att du har ingen mer än han och hans familj. Det vet han om, försök att komma i från honom, fly till sverige eller nått, för stannar du kvar i Usa kommer dom inte att låta dig vara i fred, dom äger dig i sina ögon. Han har redan tagit ifrån dig några av dina kompisar och han kommer att fortsätta tills han har dig där han vill ha dig. Det är din kropp och så att han vill ha 5-6 barn så är det din kropp som ska gå igenom det inte hans. Ni var överens om 1-2 barn. Så att många tycker att manen oxå har rätt och bestämma men det ligger ändå mest på kvinnan, hon ska bara det i 9-10 månader och gå igenom en förlossning, hennes kropp som "slitts". Är man inte överens så får man lyssna på den som inte vill, det är ändå barn man sätter till världen och har rätt att vara önskad av båda föräldrarna. Men vet att muslimska män ser bara kvinnan som en barnmaskin,städerska,tvätterska, upp passare m.m. Hur kan han bara tänka tanken att ni ska försöka skaffa ett till efter 2 veckor när första är fött? Är han knäpp eller. Man vet inte hur förlossningen blir, du kanske går helt sönder under förlossningen och kan inte ha sex på flera månader, du kanske blöder efter förlossningen i 2 månader. sånt man inte vet, kroppen måste få tid och läka med och gå och vara gravid igen när man har en liten bebis är ingen hitt. Skaffa spiral eller nått i smyg så att han inte ser att du använder preventivmedel, inga p-piller och sånt om han skulle hitta det.
    Var rädd om dig och tänk på dig själv innan det är försent. 
  • Tygtiiger
    Anonym (Barn?) skrev 2011-12-25 19:52:55 följande:
    Jag har skrivit det någonstans i tråden innan, men innan vi gifte oss så frågade han mig hur många barn jag ville ha. Kanske 1-2 svarade jag. Då sa han att han kunde vänta så länge som jag ville osv osv. Han är en annan person nu.

    Vänta då ett år och se hur han utvecklar sig. Om han inte är samma person nu som när du gifte dig med honom så ska du så klart inte skaffa barn med honom nu. Se om det är en fas han går igenom. Om du om ett år fortfarande vill vara gift med honom och tycker att han är en bra partner och blivande pappa så sätt dig ner och prata med honom om sådant som uppfostran, hur en dotter resp en son skulle få bete sig, vad händer om barnet blir homosexuellt, om barnet inte vill dela hans religion, om du inte vill att barnet ska dela hans religion etc.

    Han måste också inse att du kanske inte klarar av mer än en graviditet och förlossning, fysiskt eller psykiskt. Det är inte sådär bara att skita ur sig en unge och börja med nästa, han får helt enkelt ta och tänka om i något år eller så tills han tar sitt förnuft till fånga.  
    Krupke, we've got problems of our own!
Svar på tråden Vill inte ha 5-6 barn!!