• Anonym (Kaffedraken)

    bästa sulkyn? :)

    Litet sen med att svara, men du verkar ha samma funderingar som jag hade när jag valde sulky. Jag ville ha en miniliten och smidig sulky, som var robust och funkade att ta sig fram precis överallt med. Inte så lätt, upptäckte jag

    Kronan, Emmaljunga och Brio är inte så jättesmidiga att ha med sig i bilen, men de är robusta och tåliga.

    (Själv hade jag krav på svängbara framhjul, så det var bara Brio Spin som var aktuell för mig, utav dessa). Den var dock förskräckligt stor jämfört med paraplysulkys.

    En sak vi inte gillade med just paraplysulkys är att de blir väldigt långa när de fälls ihop, och kändes inte så smidiga ändå att ha i bagaget? Kombinerat med att de flesta paraplysulkys har minst bakhjulen (eller alla fyra hjulen) dubbelmonterade - vilket kändes som mission impossible att ta ut i minsta lilla terräng? 

    Jag fick iofs tips om MacLarens dyrare paraplysulkys, som skulle ha oslagbar kvalitet och körkänsla för att vara paraplysulky.

    Men jag kollade mer på smidiga vagnar med enkelhjul. De jag fastnade för var Babyjogger City Mini 4 wheels och Xtreet emotion. Jag valde Babyjoggern, bl.a. pga den vrålsmidiga ihopfällningen (plus att hjulen var större och därför mer terränggående, och suffletten var mycket större)

    Nu har jag sett att Britax har en snarlik vagn som City Minin, som kan vara värd att titta på.

    Vill du ha en riktigt terränggående, men ändå smidig vagn som kan användas länge så ska det komma en ny variant av City Mini i vår, City Mini GT - som kanske kan passa? (Har läst om det här: barnvagnsblogg.blogspot.com/search/label/BabyJogger ) Jämfört med min City Mini har den justerbart handtag, mer terränggående hjul och litet annat smått och gott.

Svar på tråden bästa sulkyn? :)