Inlägg från: miracle20 |Visa alla inlägg
  • miracle20

    Vems fel vid krock i rondell?

    Konstigt att den svarta bilen fick skulden, den blåa måste se så det är fritt innan han/hon svänger ut ur rondellen eller bytar fil.

  • miracle20
    thee skrev 2012-04-01 22:41:45 följande:
    HAHAHa! Vad säger alla nu som va så hundra på sitt svar o hade fel?!

     
    Många tycker inte det var den svarta bilens fel men eftersom han körde in i den blå så får han skulden.
  • miracle20
    Gjord skrev 2012-04-06 16:38:31 följande:

    Ja, av teckningen att döma är det helt klart blå som är vållande, spelar ingen roll vad försäkringsbolaget säger då de ju har fel om de hävdar något annat. Teckningen kan vara felritad men det är ju en helt annan sak.

    Att sedan de som ligger i vänsterfil kan få svårt att komma ur rondellen är ju i alla fall inte de andras fel, och det ger ingen rätt att byta körfält om det inte är klart. Kugghjulsprincipen gäller ju enbart vid trafikstockning. Snarare talar det väl emot flerfiliga rondeller då, men de verkar vara här för att stanna. Särskilt vid tät kökörning i högt tempo är det nervigt som bara den att ligga i vänsterfilen. Det är väl därför som körskolelärare ofta rekommenderar att man ser det i två steg, först byta till högerfil och sedan svänga av. Men vad jag vet finns det inget som säger att man inte kan ligga i högerfil även om man ska svänga vänster. Eller?


    Ja jag har lärt mig det du säger på trafikskolan, om jag ligger i vänsterfil så måste jag byta till höger och sen svänga av jag kan inte bara snedda över höger körbana så jag tycker fortfarande det är den blåa bilens fel även om hon blinkade.
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?