• Äldre 31 Dec 11:42
    2938 visningar
    4 svar
    4
    2938

    kraftig Soplukt i min lägenhet, farligt??

    Hej. Jag har tyvärr min lägenhet jämte soprummet, och lukten tränger in i lägenheten. Vilket jag ringt hyresvärden om flera ggr. Han menar på att restaurangen brevid slänger sina sopor där vilket de inte får och då blir de överfult och lukten blir så stark att den går igenom väggarna. 

    Han har sagt åt restaurang ägaren men de fortsätter slänga soporna där sent på kvällen. ( ska ta kort nästa gång)  Sopgubbarna tar inte upp dessa sopor som ligger utanför dom soplådorna. Dessa sopor är från restaurangen. Har sett flera gånger hur dom kastar in de å skyndar sig iväg.

    Jag har ständig huvudvärk och är snuvig. Har *lätt* astma och bricanylen går åt här kan jag säga!

    Min fråga är hur kan jag göra för att detta ska bli bättre?
    Är detta farligt för min hälsa? 

     

  • Svar på tråden kraftig Soplukt i min lägenhet, farligt??
  • Äldre 31 Dec 11:52
    #2

    Han hyr sin lokal av min hyresvärd och dom nycklarna passar tyvärr till soprummet.  Så jag undrar om min hyresvärd är helt ärlig mot mig?

    Jag hitta på kommunens hemsida, miljö och hälsovårdsnämnden så jag har mailat dom nu. Ska även ringa hyresvärden EN GÅNG TILL på måndag.  

  • Äldre 22 Jan 15:22
    #4

    Har pratat med miljö och hälso killarna i kommunen och han skicka ett brev till hyresvärden att han hade fram tills den 20 januari att ha en lösning.  Annars kommer dom ut och gör en bedömning som kostar värden ca 800 kr timmen.
    Jag såg att dagen efter han fick brevet ( jag fick kopia) att han tömde soprummet från allt som restaurangen slängt då inte sopbilen tar det som är utanför.

    Men nu är det lika mycket igen och luktar illa. Så jag ska ringa miljö killen igen.
    Vet inte om det är ett sammanträffande eller om det har med detta att göra- Jag låg iaf i sängen och kände hur något killade mig på armen.. Jo det kröp en ljusbrun skalbagge på armen!
    Har sovrummet vägg i vägg med soprummet.
     

Svar på tråden kraftig Soplukt i min lägenhet, farligt??