• Äldre 1 Jan 11:43
    1357344 visningar
    10068 svar
    +1
    10068
    1357344

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Åhh jag blir galen över att jag aldrig kan hålla ordning här hemma. Jag lever i ett konstant stökigt hem. Ibland gör jag ett rejält städryck och så är det fint i max en vecka. Sen händer något magiskt och helt plötsligt är det drivor med papper, kläder, ouppackade väskor, tidningar, saker som egentligen bor i nåt skåp har flyttat ur skåpet och det är värre än nånsin.

    Sen om man ska få gäster så städar man minsann jättefint, ungefär som om gästerna är värda ett vackert hem, men man själv som bor där unnar sig inte det där välstädade fina hemmet? Man är kokko på nåt sätt.

    Fler som känner som jag? Jag har surfat runt lite på nätet och hittat lite olika städforum, bland annat det här: www.flylady.net/ Det är en väldigt amerikansk site men den har nåt som kallas babysteps. Det är små små steg man tar varje dag i en månad för att få in vanan att städa och det verkar ganska bra:www.flylady.net/d/getting-started/31-beginner-babysteps/. Det bygger på teorin att det tar tre veckor att få in en ny vana.

    Dag 1 ska man bara göra rent diskbänken, sen är man klar för dagen. Vitsen är att man ska få in en vana att göra rent diskbänken varenda kväll så har man i alla fall ett område som alltid är tip top, och det känns nog bra att börja dagen med en ren diskbänk.
    Sen säger författaren att det har nog tagit flera år att röra till där hemma, så man kan inte räkna med att reda ut allt på en dag. Därför ska man bara ta små små steg och inte försöka sig på ett mastodontryck. Jag tror den filosofin passar mig, jag har storstädat hundra gånger men faller alltid tillbaka till att inte orka hålla efter löpande.

    Nån annan som vill haka på en månad? Det vore kul att få sällskap och få bolla lite tankar under tiden. Så får man väl se efter en månad om man fått några nya vanor.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-02 19:34
    Kul att vi blev ett gäng städisar!

    Jag gjorde en lite mer hardcore variant av FLY Lady,lite mer städning, lite mindre trams.
    Här hittar du min version: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html

  • Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!
  • fiwjfi­sw
    Äldre 1 Jan 12:46
    #11
    Chianti skrev 2012-01-01 12:45:03 följande:
    Japp, det heter Skrubba. Men dels länkar det mest till den amerikanska siten, dels tyckte i af jag att den var oinspirerande, lite svårsökt, och lite övergivet. Många länkar o tipstrådarna var trasiga, ingen som bryr sig om att fixa dem, så jag ledsnade på den. Här finns det forumet: skrubba.egetforum.se/portal.php
    Aha, okej. Det fungerade bra när jag var medlem men som sagt det var ett tag sedan.
  • Äldre 1 Jan 12:47
    #12
  • Äldre 1 Jan 12:48
    #13

    Ah, såg inte att ts redan länkat

  • Äldre 1 Jan 12:54
    #14

    Det ska jag kolla in. Mina kläder hamnar alltid vid sidan av sängen. Och soffbordet är alltid fullt med saker som internat där att göra!

  • Äldre 1 Jan 12:54
    #15

    *som inte har där att göra, såklart.

  • Äldre 1 Jan 12:57
    #16

    detta skulle vara nåt för mig...
    jag är så dålig på att orka hålla ordning och med två barn som gör allt för att förstöra min ordning så.. blir det lätt kaos...
    så jag försöker hänga på....  

  • Äldre 1 Jan 13:01
    #17

    jag hänger på!
    värdelös när det kommer till städning
    eller nä egentligen inte
    men jag har aldrig lust och då blir det inget gjort...


    (: Melwin och Edwin :) sansad.webblogg.se
  • Äldre 1 Jan 13:09
    #18

    Favoritar :)

  • Äldre 1 Jan 13:10
    #19

    Slänger in mig här. Jag kör babysteps. Har nu full koll på disk, tvätt och sängbäddning. :D 
    Just nu håller jag på med att försöka att alltid ha rent på köksbordet (vilket verkar vara en avlastningsyta för ALLT här hemma) Är trött på att ALLTID ska behöva göra rent där för att få plats med tallrikarna...
     

  • Rungus­ka
    Äldre 1 Jan 13:12
    #20

    Kanske jag skulle haka på nu med nytt år och allt!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!