Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Alvi skrev 2012-01-04 22:28:39 följande:
    Man kan välja hur man vill ha sina mejl, jag valde ett per dag, och får mitt runt 8-tiden på morgonen varje dag. (Inget idag dock. Obestämd )
    Jag har fått dom där mejlen en vecka nu men tyckte att de var blaha blaha så idag avreggade jag mig faktiskt.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    IceCloud skrev 2012-01-05 07:59:31 följande:
    Ja har funderat på det här med decluttra. Det är väl inget man egentligen måste göra. Känns som jag skulle slänga allt jag äger om jag skulle kasta bort 27 saker, ge bort 27 saker osv...(osäker på antalet...)
    Vi har liksom inte så mycket plotter...
    Det som gör det lite stökigt här är att de samlas muggar o tallrikar som ingen orkar ta bort o gammal reklam osv Och att saker som används hamnar på fel ställe hela tiden.. Bättre förvaring skulle nog vara lösningen där.
    Det är väl i så fall vinden som skulle behöva rensas men den är så jäkla kall nu så dit vill jag inte gå frivilligt! hahaa
    Jag tror du rört ihop decluttra med en annan uppgift, Kolla mitt inlägg 201 så har jag översatt decluttra där.

    Det där med att kasta 27 saker hette något annat men det det stod om det på declutteringsidan.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    060810 skrev 2012-01-05 18:37:28 följande:
    Jag känner ingen motivation alls idag! Bläää!!!
    Är trött och sliten och skulle nog behöva sova. Men det känns som att det blir svårt att hitta tillbaka igen om man börjar fuska.
    Peppa mig lite är ni snälla. :)
    Åh du fixar det, du är ju vår järnlady! Det enda du behöver göra är att slabba ur sinken och sen plocka av en hot spot på 2 minuter. Du kan ju räkna att plcoka ihop barnens smutstvätt som en hot spot idag, eller nåt annat du ändå måste göra? Kom igen, Sinken tar 1 enda minut, hot spoten 2 minuter och du kommer vara så sjukt stolt imorrn när du fått tillbaka energin igen!!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti

    Wow, nu snackar vi shining!!! Imponerande!

    Jag har imponerat på mig själv faktiskt. Efter bara 6 dagars pysslande efter Fly Ladys schema så ser det faktiskt helt okej ut här hemma. Skulle nån ringa på så skulle jag bjuda in den personen utan att behöva panikstäda innan, det värsta är redan röjt här.

    En annan kul sak, min blogg, där det lite svenskare schemat av Fly Lady ligger, har haft fler än 1100 besök på 5 dagar!! Så vi är nog några stycken som schemastädar. :)


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti

    Vad kul att vi bara blir fler och fler!
    Sinken är shinad, jag har gjort flera hot spots och kläder till imorgon är framlagda. Jag bara älskar mina nya vanor! Enkla men otroligt effektiva för en (fd?) slarver.

  • Chianti
    Tallkotte12 skrev 2012-01-08 13:16:36 följande:
    Idag passar vi dessutom på att putsa silverbestick (vattenbad med alumiumfolie och salt alltså). Maken fick ett gäng nysilverbestick för många år sen som legat i en kökslåda sen dess och har enorma beläggningar... Men nu så ska de bli rena och invirade i plastfolie!
    Jag använder mina silverbestick varje dag istället för att ha dem välputsade och gömda i en låda. Lite vardagslyx tycker jag. :)

    Nån mer än jag som inser att det finns hot spots i lådor och garderober också? jag har en låda där all möjligt skräp samlas, en sån där jag ibland vräker ner saker för att jag inte riktigt orkar bestämma var saken egentligen ska ligga.

    Samma med garderoben i hallen som kanske har för många uppdrag? Skor, ytterkläder, dammsugare, verktygslåda, städprylar, svabb, sköljmedel, alla sorters putsmedel, alla resväskor, alla halsdukar och sjalar, och lite till ska rymmas där. Ibland kastar jag in saker där och stänger snabbt dörren innan saken hinner falla ut. Tomte

    Jag måste reda ut dessa röror men det kommer krävas mer än 2 minuter, och jag ser inte fram emot det.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Nussi skrev 2012-01-08 22:44:01 följande:
    Jag har varit med sen starten fast i smyg & jag har funderat lite på en sak, alla saker som man ska göra på morgonen t.ex en maskin tvätt , hotspots , städa osv , hur ska man kunna hinna med det om man inte bara går hemma utan har ett jobb ? Förvånad Framför allt det där med maskintvätt , det tar ju minst en timme att tvätta , sen ska tvätten hängas också . Att stiga upp vid typ 4 bara för att tvätta är väl lite väl extremt ? Tungan ute
    Nej, man måste nog anpassa sin to-do-list efter vad som passar en själv. Hon som skrev metoden från början är 100 hemmafru och att hennes make skulle hjälpt till verkar otänkbart.

    Luktärten, det går nog inte att citera med avgångar, bara med dator. Men kul var det!! Skrattande

    Åh vad kul att alla är här och delar med sig på kvällarna, både med- och motgångar. Flera av oss har hållt på en vecka nu och för egen del måste jag säga att shina sinken går med automatik, inte bara på kvällen utan varje gång jag stökar i köket. Bädda sängen däremot kommer jag ihåg först när jag ser min kom-ihåg-lapp i badrummet, men det ska väl också bli en vana så småningom.

    Godnatt allihopa och tack för era roliga poster, fortsätt dela med er!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Johanna S skrev 2012-01-09 14:39:56 följande:
    Jag har haft en lite dipp i städandet.. men jag har ändå försökt att hålla sinken skinande och har plockat upp leksaker och dyl från golv.
    Jag har tappat lite motivation, är det någon som känner likadant efter ungefär en vecka? Jag måste verkligen fortsätta trots att det tar emot.

    Det är i alla fall mycket mer städat än jag började men jag är lite rädd att jag ska falla tillbaka.
    Nej ännu känner jag ingen dipp. Men jag har bestämt mig för att shina sinken och bädda sängen varje dag och vara stolt över det. Känner jag att jag inte orkar/hinner/vill/kan göra andra städsaker så ska ändå dessa två hinnas med och jag ska vara stolt över det. Glöm inte hur viktigt det är att vara stolt.

    Jag tittade på dina tidigare poster och du har verkligen varit glad åt dina babysteps. Se till att inte tappa den känslan! Och gapa inte efter för mycket. Att shina sinken varenda dag i en månad är ett rejält kliv framåt för nån som levt hela sitt liv i oreda! Så tänker jag i alla fall. Och så får vi hjälpas åt att peppa varandra här. Januari är en skittråkig månad, låt oss göra den lite roligare tillsammans i världens bästa tråd. Solig
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Chianti
    Pallas skrev 2012-01-10 17:40:30 följande:
    Ställer ni någon klocka när ni gör hotspots och decluttering?
    Jag har alltid musik på hemma så jag brukar göra en hot spot under en låt, typ 3,5 minuter kan en låt vara?

    Decluttrat har jag inte börjat med än men jag antar att jag kommer ställa klockan då.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!