• Äldre 5 Jan 15:35
    16236 visningar
    112 svar
    112
    16236

    När skall man då få åka till akuten?!

    Jobbar på en stor akutmottagning, och på barnakuten. Vi har ett enormt patienttryck på hösten och vintern. Sjuka barn blandas med mindre sjuka barn och vi försöker hjälpa alla så gott det går. Det är väldigt sällan som vi avvisar ett barn. Ibland ger vi rådet att åka hem med t.ex vätskeersättning eller Alvedon, men vi tittar alltid på barnet och pratar med föräldrarna.
    Barn under 6 månader avvisas som regel aldrig utan att träffa doktorn.

    Jag skulle råda föräldrar att ta sin oro på allvar. Vill du som förälder att ditt barn ska träffa en läkare eller sjuksköterska kl.24 på natten så ska du ta din oro på allvar och åka in. Känner du att det räcker med att prata med en sjuksköterska så ring till vårdguiden.

    De enda som jag råder att stanna hemma eller ringa till vc är de som har barn med långvariga magbesvär ( typ diarré en månad), eller huvudvärk som varat under veckor t.ex. Det är barn som behöver utredas, dvs kan ej bli hjälpta på ett akutbesök. Barn som har hög feber men ej provat febernedsättande är också synd att de inte först fått hjälp hemma. Barn med halsont och feber, hosta och feber eller öronvärk, kan i regel vänta och besöka vårdcentralen.

    Mycket små barn, under 6 mån och är allmännpåverkade ska alltid söka akutvård.

    Men förälder, ta din oro på allvar! Ingen ska behöva gå hemma och oroa ihjäl sig för sitt barn! Ha också förståelse för att det kan vara långa väntetider på akuten under dessa högsässongstider! Vi jobbar på så gott vi kan med alla era telningar!

Svar på tråden När skall man då få åka till akuten?!