• Anonym (farmaceut)

    Vad tror du att vi gör på apotek?

    ÄRLIGT TALAT...

    Det är sjukt, hur lite man vet om  vad apotekspersonal gör på ett apotek...
    Jag upplever kunder som VÄLDIGT STRESSADE. Många gånger ber de mig..."skynda på" de ska med buss, eller hinna till ngt annat
    Jag stressar på, för att det smittas av och sen om jag gör ett fel, så åker jag dit för felexpedition..
    Så jag har länge undrat, vad folk tror att vi gör..
    Tror ni att vi jobbar bara över disken och tar betalt..
    Vi råkar tänka en massa, medans vi håller på och fixar recept.....

    när man går till läkare, ber man dr skynda på för att ställa diagnos, för att man har bråttom? Självklart, kan man inte likställa dr jobb med mitt, men gör läkaren fel och jag missar det, så är det jag bl a som åker tid....
              

  • Svar på tråden Vad tror du att vi gör på apotek?
  • Selfish Geene
    Oligopol skrev 2012-01-08 02:46:06 följande:
    Vad är låtsasläkemedel? Naturläkemedel är ju det som  fanns från början att tillgå. Varför skulle de vara helt verkningslösa idag? 

    Att de är lika bra som de bästa läkemedel som finns idag vill jag absolut inte påstå, men att de är verklningslösa är bara bullshit.  
    Många apotek säljer inte bara testade och godkända naturläkemedel (som är bevisat verksamma) utan även otestade "alternativa" preparat utan bevisad effekt

    Du har blandat ihop begreppen, naturläkemedel och alternativmedicin är inte samma sak 
  • Severus

    Däremot är homeopatiska vätskor och piller rena skiten Bättre dricka ett glas vatten än kosta på såna bluffkurer Finns de som påstår det kan bota det ena än det andra Finns även de som säger sig må bättre av sockerpiller i div studier där några får verksamma substanser och några placebo Placeboeffekt helt enkelt


    Våga Vägra Östrogen
  • Anonym (farmaceut)
    Anonym (Grin-Olle) skrev 2012-01-08 03:45:12 följande:
    När jag går till apoteket så är det oftast för att jag är sjuk och grinig och trött och mycket hellre skulle ligga hemma nerbäddad i sängen. Alternativt för att jag hämtar ut medicin till min man eller mina barn och då är det väl också så att hela det välplanerade korthuset har fallit sönder och man försöker pussla ihop jobb och barnpassning och ynkliga små sjuklingar och oron inför hur det hela ska gå. Ni träffar väl tyvärr inte kunderna när de är som bäst. Förmodligen har många också använt upp sitt sista tålamod med att ta sig igenom vårdapparaten så här långt med. 

    Och, du, våga inte vara för snäll mot mig för då börjar jag nog bara gråta istället. Det blir ju bara pinsamt. 

    du förklarar detta JÄTTEBRA och det är så verkligheten ser ut för många. När kunder ska till oss, så vill de sen bara hem och ta det lugnt...Sen när det tar tid hos oss, samt när det blir lite struligt, ja då kan man överreagera...
    Detta känner vi av, många gånger...

    Men ni ska alla komma ihåg, att jag är där för din hälsa och för att du ska må bra...
    det är mitt jobb det, så lite tålaod, får man ändå ha...    
  • slemtorsk i din bralla
    smulpaj01 skrev 2012-01-08 16:12:03 följande:
    Vad är apodosrullar?
    det är mediciner som är paketerade i portionspåsar...vanligt hos tex gamla och på äldreboenden..har ersatt de gamla askarna med ett fack för varje dag..
  • Oligopol
    Selfish Geene skrev 2012-01-08 14:15:29 följande:
    Många apotek säljer inte bara testade och godkända naturläkemedel (som är bevisat verksamma) utan även otestade "alternativa" preparat utan bevisad effekt

    Du har blandat ihop begreppen, naturläkemedel och alternativmedicin är inte samma sak 
    Ah, då är jag med. Ja, jag kan hålla med om att det är oproffisionellt att apoteken säljer dessa, det kan man överlåta till någon annan att göra. 
  • Anonym (Leg Apotekare)
    Anonym (dsk) skrev 2012-01-06 09:39:19 följande:
    Upplever stor skillnad mellan olika apotek. I samhället där jag arbetar finns det tre apotek. Ett som sällan har de läkemedel hemma som jag vill hämta ut till mig och mina barn, men det går mycket snabbt och personalen är kunnig och trevlig. Andra apoteket har ofta läkemedel hemma, men det går sakta sakta sakta, personalen verkar fruktansvärt osäkra. Tredje apoteket är det största och har även hand om hanteringen av apodos, personalen är helt sanslöst stressade, verkar inte kunna speciellt mycket (blockerade pga stressen kanske?, för de är ju trots allt utbildade inom sitt område), kunderna är stressade, det är trångt mellan hyllorna och saknas sittplatser för väntande kunder.

    Eftersom jag arbetar som distriktssköterska får jag ofta samtal från patienter och hemtjänst när något krånglar med recept och uthämtning av läkemedel från apoteket. Ofta är det det tredje apoteket som uppger för patienter och hemtjänst att det finns inte recept, eller att inga apodosrullar kommit. Vilket ger mig en hel extra arbete med samordning och samtal mellan hemtjänst, apoteket, apodoscenter, läkare, samt ev. hitta läkemedel för att dela dosett tills apodosrullarna kommit till rätta.

    När det gäller saknade apodosrullar handlar det i 80-90% av fallen om att personalen på apoteket inte hittar apodosrullarna på sina hyllor. När jag ringer så finns oftast rullarna där trots allt... Samma med saknade recept. Där handlar det lika ofta om att när någon ska hämta läkemedel så kollar apotekspersonalen bara på vanliga recept och inte även på apodosrecept, säger att det finns inget recept. Då rings det till mig, jag får kontrollera i journalen, ser att recept finns, jag får ringa till patient/hemtjänst (ofta svårt att få tag på) för att meddela att recept visst finns, dessa får gå en till vända till apoteket för göra ett andra försök att få ut läkemedel. Ibland händer det apoteket fortfarande krånglar och säger att recept inte finns. Då får jag ringa till apoteket och berätta att den och den patienten har det och det på recept men får inte ut det för att apoteket säger att recept inte finns. När jag per telefon handleder de att kolla på rätt sätt ser de till slut att det finns recept. Och hemtjänst/patienten får gå en tredje sväng till apoteket för att hämta ut sitt läkemedel. Patienterna är gamla och skruttiga, hemtjänstpersonalen har mycket att göra, precis som jag. Så mycket extra jobb bara för att apotekspersonalen inte har bra rutiner på sitt arbete! Suck.
    På mitt apotek har vi ofta problem med hemtjänsten då de kommer och ska hämta "något" men de vet inte vad. Det händer flera gånger i veckan och tar sån tid! De tror att det var en kräm. Vi letar och letar... tillslut får de ringa och fråga och då visar det sig att det var antibiotika..suck! Så det kan vara rörigt åt båda håll.
  • SandraP81

    Jag undrar lite varför folk alltid är så arga på apotek? Det känns som att personalen där får utstå ganska mycket..

Svar på tråden Vad tror du att vi gör på apotek?