Inlägg från: FruLiNi |Visa alla inlägg
  • FruLiNi
    uniMog skrev 2012-01-10 11:01:26 följande:
    Det finns inga allergivänliga hundar. Vilka hundar man reagerar på varierar från person till person och det är inte ens säkert att du tål Fido bara för att du tål Rex även om de är av ramma ras.

    Är du pälsdjursallergiker bör du inte skaffa pälsdjur. Dels är det inte sjysst mot hunden om du om 2 år upptäcker att det inte funkar och dels kan du förvärra din allergi.
    Det är därför de kallas allergivänliga och inte allergifria. Min man är allergisk mot hundar men inte mot vår Shi-tzu. Är man så allergisk så att man kan dö, så tål man ju självklart inte en allergivänlig hund.
  • FruLiNi
    uniMog skrev 2012-01-10 11:45:05 följande:
    Tja, eller så har man otur och utvecklar/försämrar allergin och då var det kanske inte värt det även om det gick i början. Men vill man som vuxen utsätta sig för den risken så fine.
    För min man har det inte varit några problem. Om han hade blivit dålig, så hade han valt att ta sprutor mot sin allergi.
  • FruLiNi
    EnFisPåTvären skrev 2012-01-10 12:19:00 följande:
    Du ska nog läsa på lite om hyposensibilisering. För jag antar att det är det du menar. Det innebär att lite av ellergenet sprutas in i kroppen så att kroppen bygger upp en viss tollerans, du blir inte allergifri. Under hyposensibiliseringen får du inte utsättas för allergenet förutom från sprutorna så ni skulle inte få ha kontakt med hunden under tiden, även om man faktiskt kunde ge denna behandling för att folk skulle få behålla sina husdjur (vilket inte är fallet).
    Det funkar jättebra med sprutor för min väninna som är allergisk, hon har 2 hundar.
  • FruLiNi
    uniMog skrev 2012-01-10 12:00:16 följande:
    good for him! Men vad betyder det EGENTLIGEN? Det är som att säga att det inte är någon fara att röka när man är gravid därför att min moster rökte under sina graviditeter och barnen är friska. Fakta är fortfarande att du utsätter dig för en ökad risk. Och dessutom är det inte alls säkert att du kan medicinera bort allergin.
    Jag har aldrig tvingat någon att skaffa hund. Än mindre någon som är allergisk.

    TS ville ha tips på allergivänliga raser och jag tipsade om Shi-tzu, som enligt MINA EGNA erfarenheter funkar superbra.

    Sedan tar jag för givet att människor tänker själva.
  • FruLiNi
    EnFisPåTvären skrev 2012-01-10 12:31:15 följande:
    Då är din väninna den första jag hört talas om som för det första får dessa sprutor för att kunna ha kvar sina husdjur och för det andra får genomgå behandling trots att hon hade husdjuren hemma. Det sista låter väldigt osannolikt.
    Insinuerar du att jag ljuger?!

    Nu vet du iallafall att det är sannolikt. Bara för att du inte vet eller har hört allt, så betyder inte det att det inte är sant.
  • FruLiNi
    The Doctor skrev 2012-01-10 14:44:25 följande:
    Tja, förmodligen ljuger din vän för sin läkare. Det är inte OK att påbörja en hyposensibilisering med intentionen att kunna behålla sina djur alternativt köpa djur.

    Dessutom är det här ingenting man får lättvindigt, endast de med grav allergi får genomgå behandlingen, i alla fall här i Skåne.
    Det jag vet är att hon får sprutor för sin allergi och hon har fått det i snart 10 år. Hon har 2 hundar (Grand Danois)

    Det jag också vet är att det funkar bra för henne.

    Värst vad provocerande vissa saker är för folk.
  • FruLiNi
    The Doctor skrev 2012-01-10 16:02:05 följande:
    TIO ÅR?! Jag är förundrad över att hon fått hålla på så länge! Själv fick jag kämpa med näbbar och klor för att få en andra omgång (har hållit på i en 3-4 år) - lyckligtvis lyckades jag och sköterskan få igenom fortsatt hyposensibilitering vad gäller katter, men hund blev jag tyvärr av med. En tredje omgång kommer aldrig på fråga.

    Inte undra på att väninnan aldrig blir bättre i sin allergi när hon har kvar djuren. Vilken idioti.
    Men hon mår ju bra!

    Herregud, den enda som lider av att hon får sprutor mot sin allergi är ju du! Du verkar vara besatt av det här. Du kan vara lugn, hon mår jättebra med sina hundar. Så släpp detta nu.
Svar på tråden Liten allergivänlig hund