• Äldre 11 Jan 08:23
    36436 visningar
    76 svar
    76
    36436

    Liten allergivänlig hund

    uniMog skrev 2012-01-10 11:45:05 följande:
    Tja, eller så har man otur och utvecklar/försämrar allergin och då var det kanske inte värt det även om det gick i början. Men vill man som vuxen utsätta sig för den risken så fine.
    Men jag förstår inte hur man kan vilja utsätta sina barn för det... Att utveckle/försämra sin allergi och barnens älskade djur måste flytta.
    Min mamma, styvfar och min syskon är alla jätteallergiska. När de är här och hälsar på så bor de i en gästbod och är här helst på sommaren då maninte behöver vara inne så mycket. Vi har 4 hundar och 1 katt. Jag är allergisk mot katten men äter medicin, jag älskar honom sjukt(enligt in sambo) mycket. Jag dammsuger 2 ggr om dagen, vädrar täcken ofta, torkar golven varje dag, tvättar deras sängkläder var 3:e dag. Mycket jobb för att förhoppningsvis inte förvärra min allergi eller att jag ska utveckla hundallergi. Min sambo behöver hundarna i jobbet och så driver vi kennel. Tycker att valpar känns mer i näsan faktiskt.

    Man måste umgås intensivt med en hund för att veta om man tål just den, eller så är det så ledsamt att efter 2-3 år så blir allergin så pass illa att det inte går att ha hunden kvar. Helt ärligt tycker jag, som allergiker(katt och pollen) och kennelägare att ni inte borde skaffa hund.
    Min mammas svåger har en bichon friseé och min mamma reagerar jättestarkt på den. Min syster på pudlar och min bror har reagerat på sin kompis yorkshiteterrier...
    Viggo & Gry & Veras mamma
Svar på tråden Liten allergivänlig hund