Inlägg från: tattines |Visa alla inlägg
  • tattines

    Liten allergivänlig hund

    Jag har allergi och när jag flyttade hemifrån var min stora dröm att köpa en egen hund. Fick höra att pudlar var allergivänliga och jag tog kontakt med massor av olika uppfödare och fick komma och hälsa på. Sen hade jag turen att det var en familj med en dvärgpudel som skulle resa bort och jag fick via ett forum kontakt med dem och jag och min dåvarande pojkvän tog då hand om hunden 2 veckor. Funkade alldeles utmärkt och något år senare hade vi vår egna lilla dvärgpudel. Pudeln finns ju i 4 olika storlekar (toy, dvärg, mellan och stor) så du kan ju själv välja vilken som passar er :) En otroligt lättlärd och samarbetsvillig hund av min erfarenhet att döma. Jag klickertränade vår lilla Hugo och det var bland det bästa han visste.

    När det förhållandet tog slut flyttade jag och lilla Hugo stannade hos husse. När jag träffade en ny å visade det sig att han var lika hundtokig som mig och han hade en pitbull. Det bästa av allt var att jag inte visade några som helst allergiska besvär mot den hunden. Genom våra år tillsammans blev det fler hundar av samma ras. Vi är inte tillsammans nu men jag har en blandras amstaff/staffe (samma typ av hund som pitbull i päls)  och det går jättebra. Kan få lite klåda på armarna ibland om hon ligger tätt inpå i sängen utan täcke emellan oss men det är inget jag bryr mig om. Bull och terrierraserna är också underbara hundar men kräver kanske lite mer än vad en pudel gör. Oavsett ras gäller det att vara påläst, man ska veta vad man har i kopplet, hundens egenskaper och behov. Då går det jättebra! :) Vi ska utöka vår familj med en pitbull valp i sommar, det är lagom mycket hund i perfekt format tycker jag :) Otroligt människokära. 

    Nu vet jag ej hur det ser ut med andra och allergi och dessa raser. Pudeln räknas ju i alla fall till der mer allergivänliga, när det gäller pitbullen vet jag ej om det bara är jag som haft en otrolig tur som tål dem trots min allergi, skulle i dagsläget inte kunna tänka mig en annan ras.

    Lycka till i ert sökande! 

Svar på tråden Liten allergivänlig hund