• Äldre 14 Jan 23:23
    293855 visningar
    2610 svar
    2610
    293855

    Sjuksköterskestudenter!

    Jag hoppar in här också!

  • Äldre 14 Jan 23:26
    #5
    Momalicious skrev 2012-01-14 23:23:44 följande:
    Jag hoppar in, fastän jag officiellt inte börjat ;) börjar på måndag och är gaaaalet nervös!
    Ja det förstår jag att du är. Jag var också galet nervös innan jag började! Vart i landet ska du gå?
  • Äldre 14 Jan 23:28
    #7
    Vackert skrev 2012-01-14 23:26:37 följande:
    Ja, visst är den fin, googla vettu.. Haha... Ville ju ha en lite färgklick i tråden!
    Haha google istheshit. Wikipedia är också sjukt bra när man läser anatomi och fysiologi har jag märkt haha
  • Äldre 14 Jan 23:32
    #14
    Momalicious skrev 2012-01-14 23:29:04 följande:
    Haha samma här. Har aldrig studerat på högskola och känns som att jag inte fattar hur nånting går till men det lär väl klarna. Och så har jag fått för mig att alla är typ 19-åringar direkt från gymnasiet och att de kommer vara jätteomogna. Vet inte riktigt var det kommer ifrån. Jag är dessutom bara 22 så jag är ju inte lastgammal direkt :p och så ska man försöka få studierna att gå ihop med familjelivet också. Suck. Vet inte hur jag ska kunna sova i natt, eller imorgon :p
    Haha det där känner jag igen helt! Jag är 27 och känner mig typ äldst av alla fast det är många som är över 30 och till och med 40 i klassen :p Men tänk på hur många nya roliga människor du kommer träffa och lära känna. Det där med familjelivet har jag svårt att få balans i men jag hoppas vi hittar någon bra under våren.
    Hur gammal är ditt/dina barn?
  • Äldre 14 Jan 23:35
    #15
    Momalicious skrev 2012-01-14 23:30:42 följande:
    I trollhättan ligger det haha.
    Haha okej. Jag går i Örebro
  • Äldre 14 Jan 23:41
    #19

    Tricis - Jag vill bli BM (som alla andra hehe). Vill jobba på förlossningen ett tag men sen jobba på fertilitetsenheten. Jag vill inte jobba på akuten eller ambulansen alls haha

    Moma - Ja då förstår jag du har mer ångest än bara din skolstart. Min dotter är 2,5 och har gått på dagis sen hon var 1 och hon trivs superbra. Får ändå dåligt samvete för att hon får gå långa dagar, men hämtar jag henne tidigare så får jag dåligt samvete mot mig för att jag inte får pluggtid. Svårt att hitta balansen tycker jag.

  • Äldre 14 Jan 23:58
    #24
    Vackert skrev 2012-01-14 23:47:20 följande:
    Jag förstår hur du tänker, det där med långa dagar. Det är naturligtvis inte roligt. Jag brukar lämna barnen vid 7.30 och hämta vid 15. Då pluggar jag stenhårt dessa timmar för att kunna vara mamma när de kommer hem. Jag tycker det känns bättre så än att inte göra klart och gå med ångest när det kommer hem. Min man hjälper mer till extra mycket om det är typ en tenta på gång. Jag sitter ju inte alltid, dygnet runt med studier Skrattande Jag tror säker ni kommer in i lite rutiner snart, det blir säkert bättre ju äldre er dotter blir också ;)
    Ja jag hoppas verkligen vi kommer in i rutiner snart. Jag har inte pluggat sen gymnasiet (knappt då heller iofs hehe) så min hjärna har liksom legat på sparlåga i typ 10 år så tar ju ett tag för alla synapser i hjärnan att hitta varandra Tungan ute
  • Äldre 15 Jan 09:33
    #41
    teomamma skrev 2012-01-15 08:57:52 följande:
    Hoppar in här, börjar T6 imorgon. Har två barn på 8 och 2,5 år, jobbar på BB och tänker läsa vidare till Bm så småningom.
    Välkomna alla nya!!

    Kul att jobba på BB. Jag vill också utbilda mig till BM sen, helst så snart jag kan efter att ha jobbat ett år som ssk. Var det lätt att få jobb på BB? Praktiserade du först eller sökte du bara? Tycker det är jättesegt att vi inte får jobba inom vården "på riktigt" förrän efter T4.

    På måndag  börjar kursen farmankologi och sjukdomslära. Ska bli intressant!
  • Äldre 15 Jan 10:44
    #46

    Vi ska ut på VFU nu i T2 och då är det äldrevård verkar det som. Tycker det ska bli skönt att få det gjort för jag vill absolut INTE jobba inom äldrevården. Inte inom psykiatrin heller. Jag vill helst jobba på fertilitetsenheten, men kvinnokliniken, spec. mödravården, neo, förlossning och bb kan jag också tänka mig.

    Jag kom på en sak, vi lär ju ha typ samma böcker så vi borde ju kunna sälja vidare till varandra? Vad sägs om det? Slippa krångla med tradera, blocket eller campus och slippa köpa nya dyra böcker.

  • Äldre 15 Jan 10:47
    #47
    CTMT skrev 2012-01-15 10:39:03 följande:
    Föreläsningar läggs ut på skolans hemsida till oss (vi har ett eget "forum" där alla föreläsningar, uppgifter m.m. läggs ut), och vi har lärare som speciellt inriktar sig på nätstudier och personligen gör alla dessa föreläsningar till oss så det funkar bra! Seminarium kan hållas både på skolan och via nätet, men mest via nätet och då brukar vi (klassen) och läraren prata via Adobe Connect (som också funkar bra!). Praktiska moment sker såklart i skolan i metodrummen och material läggs ut i tid så vi kan komma förberedda dit. Vi får gå på campus-föreläsningarna om vi vill också, men det obligatoriska vi har i skolan innebär att vi är i skolan under en hel dag 3-4 ggr/månaden kanske, sen sker resten hemifrån (förutom tentor, såvida det inte är en hemtenta).
    Men utbildningsformen passar bra om man är småbarnsförälder då jag kan planera tiden hur jag vill och pausa i föreläsningar osv, men det krävs sjukt mycket självdisciplin och att man verkligen strukturerar upp sin skola och vardag, men (peppar peppar) så har det funkat bra under första terminen Skrattande Hoppas det håller ytterligare 5 terminer! Vi är en jättebra klass också som stöttar varandra (finns även uskor i klassen som läser till ssk) och vi pratar via Facebook och Skype en del.
    Det där låter riktigt bra faktiskt!
    Tycker det är himla svårt att få ihop familjelivet, men har nog inte så mycket självdiciplin att jag skulle kunna läsa en hel utbildning på distans hehe.
    Då börjar du också T2 på måndag? Vad har ni som första kurs där?
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!