Inlägg från: avocadoo |Visa alla inlägg
  • avocadoo

    Sjuksköterskestudenter!

    Hej allihopa :)

    Jag undrar om det finns någon som pluggar på sophahemmet här som jag kan ställa några frågor till?
    Planerar att ansöka dit till hösten, och har lite undringar kring schema m.m. 

  • avocadoo
    Dernebo skrev 2012-06-27 21:22:04 följande:
    Hur många dagar och timmar går ni i skolan per vecka? Glad
    Sophiahemmet har tydligen bara ca 10 timmar schemalagt per vecka, men sedan är det ju grupparbeten och sådant...

    Passar mig rätt bra som har tre små barn som är 3, 2 & 9 månader gamla :) 
  • avocadoo

    På sophiahemmet har vi 60 hp vfu iaf... Jag tror det är:
     
    t1: 5 dagar
    t2: 4 veckor
    t3: 10 veckor
    t4: 5 veckor
    t5: 10 veckor
    t6: 12 veckor 

    Läser första terminen och längtar verkligen ut! Ska bli så roligt att få pröva på lite olika :)

  • avocadoo
    liez skrev 2012-09-30 22:22:10 följande:
    Avocadoo: Kan du beskriva lite hur det är på Sophiahemmet? Funderar på att söka dit i vår. Hur mycket har ni haft hittills, är det mycket arbeten och tentor?
    Bra klass? Lärare?
    Åh jag är så nöjd :D Lärarna är fantastiska so far och är såå duktiga. Hittills har vi bara haft en kurs och en tenta, och nu är vi två veckor in på kurs nr 2. Det är ganska mycket att plugga, men föreläsningarna är jättebra, och man kan få personlig hjälp från lärarna.

    Vi har delats in i grupper om 10 personer som vi gör grupparbeten och så med, och det fungerar faktiskt riktigt bra :) Trodde det skulle vara jobbigt till en början, men man lär sig jättemycket.

    Det ända tråkiga är väl att det bara är ca 10 h/vecka schemalagt i skolan, så det är mycket självstudier. Vilket iofs passar mig som har småbarn, men samtidigt tycker jag att det är så roligt :)

    Jag tror inte att det är mer tentor eller arbete än någon annanstans, men det är ju ganska mycket VFU och det tycker jag verkar bra :) 
  • avocadoo
    liez skrev 2012-10-02 12:54:56 följande:
    Tack avocadoo! Har ni mycket muntligt (inte seminarium utan redovisningar etc inför helklass)?
    Hur många veckor är nästa termins vfu? Är det geriatrik då?
    Har man stor chans att få önska praktikplats? Så man kan rikta in sig på sina favoritområden så mycket som möjligt? ;) tex akutgeriatrik på första vfu och gynekologi, barn och förlossning lite längre fram?
    Första vfu är i äldrevården på boende eller geriatrisk avdelning osv. Sedan finns det valbara kurser på slutet och då får man ju välja en kurs man är intresserad av och hamnar förhoppningsvis på en sådan avdelning.

    Vet att det finns vfu-platser på kvinnokliniken och sådär, men man ska ha tur också om man får det... På förlossningar jobbar nästan inga sjuksköterskor, så tror inte att det finns praktikplatser där? Sen vill verkligen alla ha praktikplatser på ambulans, akutmottagning, barnavdelningar, så tja man får hålla tummarna ;)

    Vi kommer inte ha muntliga redovisningar inför hela klassen den här terminen iaf, utan vi har i mindre grupper så det är skönt, och det är inte ofta :)

    Geriatriken är 4 veckor...
     
  • avocadoo
    Mammatilltretroll skrev 2012-10-21 12:21:53 följande:
    Jag funderar på att söka in till sjuksköterskeprogrammet och tyckte att jag hade rätt bra betyg när jag gick ut gymnasiet 2002. Hade 3 st G, Majoriteten MVG och resten VG. Men när jag går in på Studentum.se och räknar ut mina betyg så visar det att jag har ett snitt på 17,0. Om jag hade haft MVG i alla kurser hade jag enligt uträkningen haft 20,0.
    Men det som är lite förvirrande är att när jag tittar på antagningsstatestiken för sjuksköterskor på denna sida så står det att på Göteborgs universitet så var det 20,20 som antagning.. Hur kan det stämma? Det är ju omöjligt att få!? Lägsta antagning i Stockholmsområdet är 18,1 (Huddinge) om jag förstår rätt? www.sjuksköterska.nu/utbildning/      

    Är det så att man ska ha nästan lika bra betyg som de som vill läsa till läkare för att komma in på ssk.utbildningarna? Alltså inga G alls, mest MVG kanske något enstaka VG..? 
    Maxpoängen är 22,5 tror jag eftersom det är meritpoäng inräknat också.

    Jag hade 20,7 som snittbetyg men tror att snittet för antagning låg på 18 komma någonting... På Sophiahemmet. 
  • avocadoo
    Vackert skrev 2012-10-26 20:59:28 följande:
    Jag tycker om seminarium, trevligt och lärorikt :)
    Jag med :) Känns inte alls lika pressat som salstenta 
  • avocadoo
    xexa skrev 2012-11-02 05:37:54 följande:
    Finns det någon vänlig själ här som skulle kunna hjälpa mig med att dela med sig av sina anteckningar från Medicinsk Vetenskap 1 och 2. Jag har missat ca 80% av dessa föreläsningar pga sjukdom ( Hyperemesis Gravidarum (HG) alltså kraftigt illamående under graviditeten ) Och nu har jag lite lätt panik då dessa två tentor närmar sig och jag saknar både anteckningar samt åhörarkopior och vet inte riktigt VAD jag ska kunna. Sitter bara och stirrar i fysiologiboken och inser att jag inte kan lära mig en hel bok på 4veckor. Anteckningar skulle vägleda lite så jag vet vad jag ska fokusera på. Läser termin 1 på SophiaHemmet. Hjälp vilken ångest jag har över detta vågar inte fråga någon i klassen.
    Hej hej :)
    Vilken lärobok har du?
    Kan du inte gå till lärarna och fråga efter åhörarkopiorna? Det känns som att de är ganska viktiga och ger en bra fingervisning om vad som ska pluggas in. 

     
  • avocadoo

    Gör så :) Vilka avsnitt har du varit med på föreläsningarna?

    Jag har gjort alla mina anteckningar direkt på åhörarkopiorna, så det är lite svårt att dela med sig av det...
    Jag har svarat på de flesta instuderingsfrågorna också, så vill du ha så säg till :)

  • avocadoo
    xexa skrev 2012-11-02 10:38:11 följande:
    Var hittar jag instuderingsfrågorna?

    Jag har varit med i början bara cellen, rörelseorganen, lite om hjärtat..sen inte mycket mer :-/
    Under varje session på SEO så finns det en mapp som heter "läraktiviteter", däri finns instuderingsfrågor. De är jättebra när man ska plugga in :)

    Sedan finns det flash cards till de flesta sessionerna här: flashcarddb.com/hallonpersika

    Typ hjärtat, cellen, gentik, endokrina systemet och nervsystemet kommer det säkert vara lite svårt att plugga in allting från boken, för det är så komplicerat skrivet där. Kan du inte föreslå att ni ska ses och plugga tillsammans i basgruppen?
     
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!