• Äldre 18 Jan 11:48
    295305 visningar
    2610 svar
    2610
    295305

    Sjuksköterskestudenter!

    jhk88 skrev 2014-01-16 11:58:43 följande:
    Igår eftermiddag fick jag ett samtal från ett nummer jag inte känner igen, svarar och är lite anonym sådär, rösten säger att vem är det, jag svarar mitt namn och hon säger då att vi har en plats på sjuksköterskeprogrammet här i Gävle till dig om du vill ha den=) JAAAA, svarade jag, har aldrig blivit så glad av ett samtal tidigare i mitt liv! Tänk att nu äntligen ska jag börja min väg mot att bli ssk!! GALET! Någon mer här som läser på distans? Ha en bra dag alla fiinisar! 

    Gävleutbildningen är inte på distans riktigt, man har rätt så mycket i skolan med seminarier, Examinationer, medtodövningar osv. Den är distansbaserad påsåvis att det finns olika studieorter, ett gäng i Norrtälje, Bollnäs, huddik. Istället för att komma till Gävle får dom träffas i deras städer, och någon gång i månad komma in till Gävle :) Nu i slutet av termin 4 gjorde dom något nytt och testa att ha en helt distansbaserad kurs, då gjorde vi alla seminarier över internet, mycket teknikfel osv för folk. Det enda vi behövde komma till skolan för var tentan. Det var skönt att få göra allt hemifrån, men för mig ger det mig att ha seminarie i skolan och få träffa alla :) Lycka till med utbildningen du har framför dig :)
  • Äldre 18 Jan 11:52
    heymary skrev 2014-01-18 11:34:34 följande:
    Hej alla studenter! Jag börjar T1 på måndag men kan inte låta bli att oroa mig över läkemedelsberäkningen redan nu, då jag vet hur svårt jag har för matte. Jag fick preciis på gränsen till godkänt i matte a & b på gymnasiet och är livrädd över att förlora hela utbildningen pga misslyckande på det här momentet. Är det någon som känner igen sig i att inte har varit bra alls på matte men ändå lyckats lära sig läkemedelsberäkningen bra genom att helt enkelt plugga galet mycket? Är det på samma nivå som matte a eller? Finns det extra hjälp att få i skolan om man skulle behöva det? Hjälp.....

    Var också nervös för den, men själva matten i sig tycker jag är jätte simpel, inte alls i närheten av den jag läst i gymnasie tycker jag. Men det är nervositeten att ha alla rätt som gjort att jag kugga mig första gången. Enbart slarvfel. Så du behöver inte oroa dig :)
  • Äldre 21 Jun 12:31

    Vårt osce var 5 stationer man gick till. På alla var de olika patient fall som handla om hygien på ena, lagar och författningar ena, prioritering ena, hmmm, minns inte två sista... Kan varit delegering på någon. Så skulle man antingen svara muntligt :)

  • Äldre 21 Jun 12:32

    Patientfall*

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!