• Äldre 15 Jul 21:19
    293832 visningar
    2610 svar
    2610
    293832

    Sjuksköterskestudenter!

    Åh vad avis jag är på er som är igång :)

    Själv läser jag upp sista två nödvändiga gymnasiekurserna nu och planerar att söka januaristart i Falun :)

    Jag har ett högskoleprov på 1,2 så jag hoppas komma in på det, Faluns intag har aldrig varit över 0,8 på hp tror jag? Inte senaste åren iaf :)
    Förhoppningsvis hoppar jag på tråden till årsskiftet :)

    Någon som vet när ansökningarna öppnar? 

  • Äldre 17 Sep 02:18

    Hej alla sjuksköterskestudenter! :)

    Jag har precis skickat in min ansökan för start VT14 på Högskolan Dalarna. Jag söker in på högskoleprov där jag skrev 1,2 i våras. Antagningen har aldrig varit över 0.8 i Falun tror jag (0.6 VT13)?
    Bör jag söka till fler ställen i alla fall?
    Blir ju nervös nu Tyst 

  • Äldre 23 Sep 22:15

    Ni som redan är igång, hur krävande är utbildningen?
    Jag är riktigt nervös över om jag ska klara det. Har fått för mig att man behöver plugga nätter och helger året om utan andningspauser. Snälla säg att det inte är så
    Jag försöker tänka att det finns MÅNGA ssk i Sverige och alla dom kan inte vara skitsmarta  
    Eller? Tyst 

  • Äldre 23 Sep 22:32

    Föreläsningar gillar jag, har alltid memorerat all information jag får på så vis. Mycket lättare än när jag läser själv.

    Ja, jag har sökt. Måste klara av pressen, det finns inga andra alternativ :) 

  • Äldre 24 Sep 15:03

    Haha, börjar ångra den där ansökan! Tyst
    Nej, jag har som sagt inget alternativ. Det finns ingenting annat jag vill göra med mitt liv och jag har alltid haft lätt för studier när det kommer till ämnen som intresserar mig. Jag MÅSTE vara den där halvan som klarar mig genom det!

  • Äldre 13 Nov 21:43
    Li79 skrev 2013-11-13 21:33:21 följande:
    Vi har totalt 19 veckors VFU på hela utbildningen. Först 5 veckor i T3 på sjukhus sedan 5 veckor i T4 inom kommunens äldreboende o hemsjukvård. Sista VFUn är i T6 och 9 veckor, och då delas det upp på primärvård samt sjukhus.
    Innan fanns det valbara kurser där det gick att välja mer praktik men tyvärr borttaget nu.
    Är det inte väldigt lite?
    Jag har sökt sjuksköterskeprogrammet i Falun nu till vårterminen och på den utbildningen står det 38 veckors VFU, det är ju dubbelt så mycket.
    Kan det skilja så mellan programmen? (Att det skiljer lite förstår jag, men det var en väldigt stor skillnad!)
  • Äldre 14 Nov 00:15

    Tack för svar. Att skillnaden i tid för VFU kunde skilja en hel termin i längd trodde jag inte tidigare, trodde mest att skillnaderna bestod i olika kursupplägg osv mellan de olika högskolorna.

    Är det någon här inne som läser i Falun, eller har läst där? Vad har jag att vänta? :)

    Falun ska tydligen byta till ett nytt program till vårterminen, "Sjuksköterskeprogrammet 180 hp VSSPG", någon som vet vad det innebär? 

  • Äldre 26 Dec 05:55

    Hej alla sjuksköterskestudenter, äntligen är det dags för mig att joina er på riktigt :)


     


    Jag har blivit antagen till Högskolan Dalarna vt14 och är såklart väldigt förväntansfull. Och jättenyfiken på hur allt kommer bli, vill veta nu! Jag undrar om någon vet hur det är när man läser på distans, finns det möjlighet att vara på plats för att se föreläsningar "live" eller är det bara online som gäller? Jag bor nära skolan och skulle föredra att vara på plats och se föreläsningarna. 


     


    Jag undrar också om det blir någon form av nollning, och hur brukar det se ut i sådana fall? Jag förstår att det skiljer mycket, men ge mig gärna exempel på vad jag kan vänta mig :)

  • Äldre 28 Dec 11:08

    Ingen som vet om det finns möjlighet att se föreläsningar på plats trots att man läser distans?

  • Äldre 29 Dec 06:51
    fucktard skrev 2013-12-28 11:53:45 följande:
    Det var i Falun du kom in va? Jag gick där, och de flesta föreläsningar gick att se på plats. I vissa kurser var det dock en del förinspelade.
    Ja precis, tack för svaret :)
  • Äldre 29 Dec 10:18
    Vackert skrev 2013-12-29 10:16:04 följande:
    Igår blev jag klar med allt! Nu är jag klar för examen den 17 jan. Fixat allt!

    Grattis, hurra hurra hurra! Glad


     


    Måste kännas fantastiskt! Har du en jobb som väntar direkt?

  • Äldre 17 Feb 16:27

    Nu har jag gjort min första månad på sjuksköterskeprogrammet på Högskolan Dalarna, det känns helt fantastiskt. Det är så mycket roligare än vad jag vågat drömma om. Allt känns rätt, roligt och intressant. Svävar som på moln och räds lite att den här känslan kommer att ta slut (för jag gissar att det kommer tyngre stunder under programmets gång) men oj vad jag njuter nu. Äntligen är jag på gång!


     


    Första tentan på fredag, några tips? Jag känner att jag har skaplig koll på det våra föreläsningar och arbeten/seminarium hitills handlat om. Har sett föreläsningarna flera gånger och antecknat under tiden. Men flera tips från er med "tenta-vana" mottages såklart tacksamt! :)

  • Äldre 17 Feb 16:38
    Emmeliina skrev 2014-02-17 16:31:48 följande:
    Så roligt! :)

    Min tentaerfarenhet säger att känner man själv att det sitter bra så gör det oftast det :) jag personligen tycker det kan vara rätt skönt att ha iaf en dag innan som jag inte pluggar alls, utan försöker ha koll på det innan dess så man kan slappa lite den dagen.

    Idag har jag haft praktik på förlossningen och vet ni vad? Inte en enda förlossning!!! Suuuuck. Som tur är så ska jag vara där imorgon också så jag hoppas att alla ha sparat sig tills dess :p

    Åh vad kul att vara på förlossningen! Hoppas att du får vara med om en förlossning imorgon då :)


     


    Ja, jag känner att jag har ok koll. När jag antecknar under föreläsningarna kan jag ofta utveckla mina anteckningar och dra paralleller som inte tas upp. Det är lagar som ska tentas bland annat. Tentan är som sagt på fredag och jag känner nu att jag bara behöver läsa igenom mina anteckningar en gång för säkerhetsskull. Men man är ju livrädd att man helt ska ha missat något och upptäcka det på tentan


     


    Konsensusbegreppen har jag lite svårt att plugga på dock. Jag förstår inte vad det är dom vill att jag ska kunna riktigt?


     


    Vi behöver bara ha 60% rätt, det låter lågt? Eller är det normalt?

  • Äldre 17 Feb 19:37
    Momalicious skrev 2014-02-17 17:35:16 följande:
    Har du gamla tentor du kan kolla på så brukar man få ett hum om vad som är "viktigt". Jag brukar alltid kolla gamla tentor bara för att se så att det inte är nånting jag missat så att säga.

     


    Ja vi har några gamla tentor att kolla på. Problemet är bara att hela sjuksköterskeprogrammet i Falun är omarbetat och vi är första kullen, så de gamla tentorna är inte helt överförbara på vår kommande tenta då kurserna ser annorlunda ut :)

  • Äldre 8 Oct 01:54

    Jag går nu i T2 på högskolan Dalarna. Tycker fortfarande att det är fantastiskt kul. Jag fick en liten kick av att börja termin 2 också, nu är man liksom på väg på riktigt, en termin avklarad (även om det tog två omtentor).

    Vi ska snart ut på första VFU:n, kommunal äldrevård. Det tycker jag däremot inte känns så lockande. Jag känner mig klar med äldrevården,har gjort så många år där redan. Och gå brevid uska känns inte som uppbyggt för massor av ny erfarenhet direkt, men jag hoppas att jag har fel och blir positivt överraskad.

    Det känns som att terminerna går fort iaf :)  När denna kurs är slut är vi inne i december, då är T3 nära Det ser jag fram emot, när jag blev antagen var jag avis på er som gick i T3, tänk vad långt dom kommit tänkte jag då. Och nu är många av er snart klara, det måste kännas härligt och skrämmande på samma gång :)

  • Äldre 14 Feb 23:34

    Sparkar liv i tråden, tycker att det är så kul att komma hit och läsa då och då :)


    Jag går nu i termin 5, helt sjukt! Det går så otroligt fort. Just nu är jag mitt i 30 veckors praktik (10 veckor i termin 4 direkt följt av 20 veckor i termin 5) det är både jätteroligt och jobbigt. Praktiken i sig har hitills varit över förväntan, jag har gjort 10 veckor på kardiologen och är nu i slutet av mina 5 veckor på missbruksenheten. Har haft det jättebra på båda ställena. Skolan suger dock musten ur mig ibland, men på något vis ordnar sig det mesta verkar det som.


     


    Det känns som att man är på upploppet nu, tiden flyger förbi. När jag började var jag en av alla som ville bli barnmorska. Det vill jag nog fortfarande, men ju mer jag ser ju mer förstår jag att det finns otroligt många roliga inriktningar som intresserar mig :)


    Ska bara ta mig igenom läkemedelsräkningen först. Hur många tentor är det liksom rimligt att fucka up? Slarvfelens drottning, svarar i minuter när de frågar om timmar, glömmer 5 bar osv. Börjar bli pinsamt nu Tycker inte att matten är svår alls, är bara fruktansvärt slarvig och dålig på att läsa..

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!