• jhk88

    Sjuksköterskestudenter!

    Hej! Sökt in till ssk nu! Och undrar om det finns någon här som studerar på distans via KI, MDH eller Högskolan i gävle? Skulle vilja veta hur det fungerar egentligen? Jag bor norr om sthlm och undrar lite över när man börjar egentligen de dagar man behöver vara på campus/basen? Tacksam för svar!!:)

  • jhk88

    Igår eftermiddag fick jag ett samtal från ett nummer jag inte känner igen, svarar och är lite anonym sådär, rösten säger att vem är det, jag svarar mitt namn och hon säger då att vi har en plats på sjuksköterskeprogrammet här i Gävle till dig om du vill ha den=) JAAAA, svarade jag, har aldrig blivit så glad av ett samtal tidigare i mitt liv! Tänk att nu äntligen ska jag börja min väg mot att bli ssk!! GALET! Någon mer här som läser på distans?

    Ha en bra dag alla fiinisar! 

  • jhk88
    minoela skrev 2014-01-16 14:01:36 följande:
    Grattis vad roligt!! Jag ska också börja på distans i Luleå. Spännande och superkul!



    Grattis själv!! Var bor du? Vet du om det finns någon grupp på Facebook för nyblivna studenter för ssk?
  • jhk88
    Chetti skrev 2014-01-16 15:12:51 följande:
    Grattis!!



    Tack!! Är såå glad!
  • jhk88

    Skulle det finnas intresse för att starta en facebookgrupp för oss som startar nu vt14? Tänkte i såna fall att starta en sluten grupp:)

  • jhk88
    minoela skrev 2014-01-16 15:19:31 följande:
    Jag bor i Norrbotten ca 1 timmes väg från Luleå. Det vet jag inte om det finns. Hur långt från din skola bor du själv?



    Jag har startat en sluten grupp på facebook som heter "Sjuksköterskestudenter!" Som alla ssk-studenter, färdiga ssk och för dom som vill bli ssk kan vara med i för att hitta lite likasinnande:)

    Jag bor ca: 1.5h bilväg från Gävle. Kommer att behöva åka 2.5h med tåg dit så det är en bit men med träffar 2-3 ggr i månaden så är det helt okej ändå:)
  • jhk88

    Jag behöver hjälp med min motivation... 

    Jag går termin 3 och har failat läkemedelsräkning tre gånger nu och känner mig så extremt dålig så att jag vet inte var jag ska ta vägen! Jag vet att jag behärskar detta med räkningen, det som är att jag har gjort extrema slarvfel och  jag vet att i verkligheten så är inga slarvfel tillåtna...  Det som jag har failat på är:

    tillfälle nr1: Missade att räkna division och räknade istället multiplikation... Det var ett extremt slarvfel och har hittat felet direkt när jag efter tentan pratat med klasskompisar. 

    Tillfälle nr2: Jag råkade räkna 24/8=4... SÅÅÅ slarvigt! 

    Tillfälle nr3: Jag har missat att skriva dit ett gångertecken när jag räknat ut att det går 1000 IE/10 ml... 

    Jag är så extremt rädd för att jag ska faila återigen när jag skriver omtenta nästa lördag... Jag har bara ett tillfälle kvar efter det och klarar jag det inte då så måste jag gå om kursen...

  • jhk88
    NickiLi skrev 2015-07-09 16:43:24 följande:

    Hej hopp. Ny i tråden och vill bara ställa en fråga till alla er som pluggar till sjuksköterska. Jag sökte in nu till hösten och hamnade på reservplats 632. Känns som om det är totaltkört för min del. Eller vad tror ni?


    Tyvärr så är dina chanser nog rätt körda... Men ge inte upp! Vet inte om du har skrivit hp, om du inte har gjort det så skriv det! Hoppas att du kommer in till våren istället :) Lycka till!
  • jhk88
    Felizia7 skrev 2016-08-08 00:38:18 följande:

    Bumpar liv i tråden igen. Skulle vara kul att snacka lite med er studenter, särskilt med er som ska börja termin 4 nu (som jag själv). Har ni börjat fundera på ämne till ert examensarbete än eller om ni ska vidareutbilda er?


    Hej hej =) Jag skrev min uppsats i termin fem och det är så bra att du funderar på ämne redan nu! =) Se till också att om du/ni gör en litteraturstudie, gör sökningar efter artiklar i databaserna redan nu och försäkra er om att det finns tillräckligt material om ert ämne. Jag och min uppsatspartner skrev om sjuksköterskans attityd i förhållande till suicidnära patienter inom somatisk vård. Lite småknepigt ämne men sjukt intressant. 

    Jag kommer definitivt att vidareutbilda mig, jag ska bli barnmorska och jag är mer än säker efter en sommar på förlossningen! <3
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!