• Äldre 4 Mar 22:02
    3988647 visningar
    35645 svar
    35645
    3988647

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ploppan ; tack för tipset med sprutan, att vänta halv vägs. Ett annat är att kyla sprutstället före och efter lite.

    Jag är ny i tråden. Gjort ÄD i Riga utan att lyckas 3ggr. Om inte mirakel imorgon bitti visar plus. Så nu överväger vi flytta på oss och tips om Aten. Skulle gärna vilja få snabb återkoppling på skillnad mellan klinikerna "dr D och penny " . är de inriktade på något speciellt som ni rek den ena resp den andr? Vill helst inte nedreglerades utan gärna köra en behandling direkt efter blödning och därefter kommande mens.

  • Äldre 6 Mar 10:41

    Solkattan: vad är det för EU 2013 om rätt till vård? Namn på lagen?

  • Äldre 6 Mar 23:47

    Solkatten; jag vill säga att det är sådana som du som gör skillnad! Det är sådana som du som åstadkommer förändring- om inte nu för dig- så för andra. Mig har du inspirerat och givit ny kunskap om ämnet bli vägrad vård! Tack! Nu kommer jag att ta reda på mer och påverka vår rätt! Det tar energi, och ja du? Min man sa som din, att ge upp och vända dig till Sthlm tex. Jag sa då: ja då blir det aldrig någon föndrong om vi blundar ovh låter felaktiga system få fortsätta. Någon som vi möter längs vägen kommer oxå reagera ! Så även om detta sliter på dig, för det gör det. Du vill ju något du behöver..,så kommer det ge utdelning! Du fick mig reagera, och tänk för varje vi kan få att höra.

    Jag önskar dig all välgång ! Själv börjar jag jakten på IL - sköterska för min ev framtida behov! Kram och återigen tack.

    Tack Nina Camilla för ditt svar på min fråga om EU direktivet. Nu är det lättare att söka ny kunskap!

  • Äldre 8 Mar 14:26

    Hur rekommenderar ni att skicka ett mensblodprov till Aten? Säkert och ekon.

  • Äldre 10 Mar 08:22

    Solkatten: tack igen! Du plogar, det du gör är verkligen meningsfullt för så många idag och i framtiden . Var stolt - det är mod och styrka. Kram

  • Äldre 13 Mar 22:02

    Zinfandel, Tack! Hjärta.   Ser att du tagit del av Riga tråden, där både Röd och jag är aktiva. Det var ju ytterligare en kvinna som på denna tråd hade liknande upplevelse har jag noterat.

    PS.  spelar det någon roll menar du att det är en tråd på 1644 sidor, att nya intressenter inte får respons? Jag går ju in och skriver här och nu, idag på 1644, och bläddrar bakåt de inlägg jag ej läst om jag har intresse av tidigare inlägg. Jag har inte sett när jag läst denna tråd att det är så "man" gör, upprepar sina inlägg när de ej besvarats. Ser att löpande medlemmar svarar varandra. Så den kulturen att göra sina inlägg/frågor i repris framgår ej.
    Det finns andra trådar med mycket kompetens inom IVF/ÄD också, som "tar in" nya, oavsett bakgrund eller om tråden är lång. Denna tråd skiljer sig bara att den är riktad mot Atens- metoder. Som i sig, skiljer sig främst genom dessa IL behandlingar och att de tar, som det verkar, mer grundläggande infektionsprover oh immunologi innan start. Det är också en fördel att kunna ta del av praktiska tips vad gäller resor och vistelse i Aten. Att medicinerna tex köps på Apoteken, där skiljer sig Riga åt, där köper vi direkt på kliniken. MEN naturligtvis, får jag inte svar här, så söker jag vidare den info jag behöver för min process. Men det blir då ibland att gå ganska långt efter vatten. Men, nu tittar ju du in även på "ÄD 2013/2014" tråden, så sannolikt finns möjlighet att få snabbare svar där, av digFlört, som jag förstår har bred kompetens inom området.

    Fertilitetsguiden har varit och är en stor källa till kunskap och leder vidare i sökningar inom området. Jag är en informationssökande individ, så den har jag naturligtvis läst utöver artiklar forsknings - och evidensbaserade kring framför allt ÄD, som faktiskt skiljer då det liknar en organdonation, med dess komplikationer likväl. Att läsa och vara aktiv i Aten tråden , så är mitt syfte att få ta del av andra kvinnors erfarenhet och googlande och möten och så vidare. Det är så mycket teorier i ämnet, då är det skönt att dela känslorna och frustrationen.

    Lelle; Utrogest 100mg- går att ta oralt eller vaginalt. Jag köpte i Riga. Kolla på Mia Lundins sida om det är lic på den i Sverige. har för mig det finns en pdf på sådan där. Jag knaprar dem- kommer upp i höga mängder i blodet. Kommer nog nästa transfer äta lite mindre och även ta vaginalt. Minska biverkningar av tröttheten...och möjligen så att min höga dos förhindrar en lyckosam transfer också, dvs att min kropp tar till sig så snabbt, så kanske inte ska äta så mycket innan nästa gång, enl serum.

    Jag åker till Serum, Aten nästa vecka. Göra en Aquascan i första hand, och beroende på bakterier/infektion eller ej i uterus, så gör  Penny en bedömning om jag ska göra en Hystereoskopi. Dyrt....men känner ändå en tacksamhet att få lite mer svar på gåtan varför det inte tagit sig mina tre försök. Har skickat blod för analys, hoppas det hinner fram så provsvar finns tillgängligt på onsdag. Jag hade skickat alla mina papper och fått feedback från Serum, därefter bokade jag tel kontakt med Penny. Hon berättade sina synpunkter och rekommendationer utifrån min Patient historia. Bla att förmodligen ta IL infusions. Jag har ju sett vilket motstånd det är att få hjälp med detta intravenösa dropp. Känner mig lite orolig eller iallfall fundersam på hur jag ska förmå min Vc att hjälpa mig, som inte ens kunde hjälpa mig spruta en Zoladex (nedregl) då den var ordinerad i utlandet .
    Vad har ni sagt som har lyckats få hjälp av primärvården???
    Argument?
    Ingår detta i definitionen: rätt att göra efterbehandling i Sverige???
    Är all medicin och vitaminer billigare i Grekland än i Sverige?
    Om Penny skriver ut EU recpet, kan jag då köpa tex fragmin då här i Sverige? Eller rek ni at jag köper Clexane där? Om en grekisk läkare ordinerar IL dropp, gäller den då inte i Sverige? Är det skillnad om jag får det på EU recept, mot att ta med mig egna preparat till VC?

  • Äldre 14 Mar 18:19

    Grattis fidelia och lelle!!! Milstolpe!

    Nina ; skönt det kommer igång m blödning utan medikamenter.. Trots allt:(

  • Äldre 14 Mar 18:59

    Solkatt ; jag funderar oxå ... Men det behövs väl oxå "pumpen" med rätt hastighets flöde.

  • Äldre 15 Mar 08:33

    Che71: var får du hjälp med detta?

  • Äldre 16 Mar 23:19

    Snart lycklig: jAg tänker mens rester. Är de luktfria... Ok. om inte- infektion?

    Pravidel- ingen erfarenhet av.

    Solkattan- vad kul ich bekräftande att du blev uppmärksammad. Du ser- du gör skillnad! Säger det igen.

    Var ich ska jag försöka köpa dropp aggregat om jag nu kommer behandlas med IL.

    Åker på tisdag till serum- nu börjar en ny ÄD resa.

    Sanna: grattis!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!