• Äldre 21 Jul 21:18
    3978951 visningar
    35643 svar
    35643
    3978951

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej allaGlad!
    Ny på tråden? Går oxå hos Dr D i Aten pga immunproblem. Gjort ett antal påbörjade försök sedan oktober förra året, men haft problem med en cystor, knölros, infektioner mm. Pga min ålder (44, snart 45) är planen att ta ut så många ägg jag kan och sen börja återföring i samband med behandling av immunförsvaret. Blev ett till frysen i majSolig.

    Nyligen hemkommen efter en IUI-insemination. Skulle egentligen ha gjort ett ägguttag, men äggen lossade för tidigt trots kontroll med Orgalutran och LH-provtagning. Enl Dr D precis hade de nyligen lossat. Ja, vad gör man? Det blev en insemination istället. På en halvtimme en lördagförmiddag hade Dr D fixat spermier från en spermabank och förberett för insemination, medan jag stack och köpte prezolon, progesteron och baby-aspirin. Imponerande snabb omfallsplan.

    Någon som bor i Stockholm och som har tips på någon som tar intralipider?
    Någon som gjort insemination vid 40+?
    Någon som råkat ut för för tidig ägglossning?

    Önskar alla lycka till? Vilka hjältinnorGlad! Att orka tro och ha tillit och fortsätta kämpa. 
    Kramis{#emotions_dlg.flower}

  • Äldre 21 Jul 22:40

    @Redan47 Inte gjort äggdonation, utan IVF/ägguttag på egna ägg och nu blev det insemination av spermier för att nyttja äggen som stuckit iväg innan äggplock...

    @Snart lycklig TackGlad! Ja, det hade inte gått så snabbt vare sig i Sverige eller Danmark. Har precis skickat iväg en fråga till Dr D om intralipider. Jag började direkt med prezolon, utrogestan och baby-aspirin. Ett blodprov FBC på fredag ska utgöra grunden för om och när jag ska börja med intralipider. När började du med intralipider? Borde man inte göra det direkt? 

  • Äldre 22 Jul 17:45

    Solkattan, ja precis så, någon som kan hjälpa till att ta/sätta dropp för intralipiderna. Jag har inga sprutor, bara fått med tre påsar från Dr D som alla ni andra Glad...

    När bör man börja med intralipiderna? Eftersom min insemination i lördags blev en plan B så har jag inte tagit något immundämpande inför den. Känns konstigt att inte börja förrän förrän till helgen, eller vad säger ni? 

  • Äldre 22 Jul 21:32

    Fick just bested från Dr D att jag bör ta intralipider imorgon eller torsdag. Solkattan nämnde en syster M. Om syster M inte skulle kunna med så kort varsel, någon som känner till något annat alternativ? (i Stockholm)

  • Äldre 30 Jul 13:12

    Varma kramar till er Robsab och Snartlycklig? Ledsamt. Önskar av hela mitt Hjärta:a att det snart är er tur. Lång och krokig väg och många svåra beslut att fatta längs vägen, när man ska ge upp om egna ägg, övergå till ÄD osv.

    Vilaa - Tråkigt att det blivit så? Har du funderat på att fortsätta själv? Jag för min del har varit i ett av och på förhållande i över 7 år där han inte velat ha barn. En dag bestämde jag mig för att försöka på egen hand. Känner mig helt trygg i det och det är så många andra som också försöker på egen hand. 

  • Äldre 13 Nov 19:51

    Någon som har koll på vilka tillskott man bör undvika vid immunproblem? Jag går till en näringsterapeut som ordinerat mig tillskott innehållandes bl.a. vetegräs, korngräs, alfalfa, havregräs, svarta vinbär, spirulina och råggräs samt ett innehållandes en massa örter (agrimonia, batavia rot, bipollen, gardenia, jobs tårar, jojoba, lakritsrot, lycium, melonfrö, pumpa, rysk rot och åkerfräken). Jag har frågat flera gånger och framfört min oro för att tillskotten ska stärka immunförsvaret... Men hon tycker jag ska vara lugn och att preparaten snarare balanserar immunförsvaret. Även Randine Lewis som skrivit "The Infertility Cure" (har studerat både österländsk och västerländsk medicin) rekommenderar bl.a. vetegräs, spirulina, bipollen och royal jelly vid immunproblem. Blågröna alger ska tydligen trigga NK celler till att förflytta sig från blodet till vävnaderna. Däremot anser Dr D att t.ex. spirulina och vetegräs irriterar immunförsvaret. Googlar man på nätet så "stärker" flertalet immunförsvaret. Vad säger ni? Någon som har koll. Känns som jag borde följa Dr D:s rekommendationer fullt ut. Just nu mitt i immunbehandling, FET om ca 1-1.5 vecka. Svårt när alla säger olika...

  • Äldre 13 Nov 20:01

    @Lill111: Tips när det gäller endo... Nämnde nyss boken "The Infertility Cure" av Randen Lewis. Hon skriver om just endometriosis i ett kapitel - kallar det "Endometriosis and Fibroids: Clearing Your Uterus So a Child Can Grow". Hon kallar det "menstrual movement pain". Hennes rekommendation är kinesisk medicin (örter och akupunktur).

  • Äldre 15 Nov 07:34
    Zwillinge86 skrev 2014-11-14 09:21:51 följande:
    Tack för input :) Alltså D ordinerar 1500 fishoil men det är lite oklart om han menar per dag eller totalt 3000 (morgon+kväll). Hur har ni andra med immunsupport tolkat hans instruktioner? Har också utifrån diskussioner i denna tråd valt att tolka att det är omega3-innehållet han menar när han ordinerar 1500, alltså inte mängden fiskolja (fastän att han skriver fishoil). Jag tänker att mängden fiskolja i sammanhanget är ointressant då varje märke kan innehålla olika mycket omega3. Tänker jag fel?
    Zwillinge86. Jag har fått följande ordination: 1500 fish oil capsules twice a day... Sen skriver han att man ska sluta några dagar innan ET/FET. Frågade om anledningen: "to protect any possible pregnancy from the high level of Vitamin A they have". Jag tar vegetabiliska, hoppas de funkar istället för fiskolja. De innehåller inte så mycket A-vitamin, så det borde funka att fortsätta (hoppas jag).
  • Äldre 15 Nov 07:38
    Zinfandel skrev 2014-11-13 21:43:23 följande:
    Ja, visst är det en bra bok! Jag tror att det viktigaste är att välja antingen det ena eller det andra. Antingen kör man fullt ut på österländsk medicin eller fullt ut på A Beer. Jag tror inte man ska försöka korsa dem, då motarbetar medicinerna och tillskotten (då menar jag alltså inte D-vit, B12, Omega 3 osv utan de du nämner ovan) varandra och ge taskiga biverkningar men så länge man håller sig till det ena så kör på!

    Kan också tillägga att det det inte är farligt att ta sådant som stärker immunförsvaret även om det låter motsägelsefullt. Våra aggressiva immunsystem benämns ofta felaktigt som för starka men egentligen är de felaktigt inställda eller obalanserade och sådant som "stärker" kan istället balansera det.
    Tack Zinfandel för ditt svar ! Har slutat med alla tillskott som innehåller örter, alger, vetegräs eller liknande. Kör bara rena tillskott - B, C, D, fettsyror och liknande. Började inte för så länge sedan med dem, så förhoppningsvis har de inte gjort någon skada under den tiden jag tog dem. FET om en v. 
  • Äldre 15 Nov 07:44

    En fråga till... Förhoppningsvis tajmar min FET så att det blir en veckodag, men det kan lika gärna bli nästa helg. Hur gör ni med blodprover en helg? Finns det något ställe som gör det i Sthlm som ni känner till? Jag ska göra min FET i Danmark och de tar inte IL, men däremot blodprov (som tar en vecka att få svar på). Inte heller hittat något ställe i Skåne som gör IL och blodprov. Vet ni om det brukar vara ok att ta blodprov någon annan dag än den planerade (i Dr D:s immunplan)? Jag är ordinerad att ta blodprov + IL dagen innan FET samt blodprov FET-dag. Hur brukar ni göra om det blir över en helg?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!