• Äldre 21 Feb 09:31
    3979073 visningar
    35643 svar
    35643
    3979073

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Alla kloka o pålästa människor tycks finnas i denna tråd. Så även om min fråga inte exakt rör Aten så vågar jag mig på attfråga här. Sambon åker nästa vecka till USA och jag skulle vilja skicka med honom en shopinglista. Har haft två missfall och fick nyligen reda på rpc resistens. Nån som har tips på vad som finns att köpa över there ? Kanske sånt som är recept belagt här hemma men ej där ? Eller nåt som kanske inte ens finns här i Sverige.. ? Tips mottages tacksamt !(stavfel pga knepig telefon)..

  • Äldre 11 Mar 23:13

    Fått sambon att köpa dhea i USA i går. Han är inget "shopare" så det kan inte varit särskilt svårt att få tag i... :) Min tanke just nu är dock om det kan bli problem genom tullen? När han kommer tbx till sverige ? Han är dock inte medveten om vad han köpt... Jag sa att det typ var vitaminer. Och han har nog inte läst mer exakt på burken. Vet dock inte om jag vågar testa dem. I fertilitet syfte så ska de förbättra äggkvaliten väl.. ? Vilka negativa effekter kan de ha.. nån som kan berätta.. ?

  • Äldre 6 May 07:01

    Är inte Aten patient ännu.. men har ändå en fråga till er proffs här inne. Hur sjutton ska jag bete mig för att få ut Fragmin till nästa fet försök ? Har precis tvingats ut i kylan ifrån landstinget o kontaktade förra veckan ett privat alternativ här i stan inför nästa fet. Men blev så himla skeptisk när sköterskan jag fick prata med sa "när du får omslag ringer du bara till din ivf klinik.. inte behöver du komma till oss för nåt ultraljud. Och de mediciner jag frågade om tyckte hon jag skulle kontakta akademiska för att få. Och akademiska nekade mig tidigare Iår med motivering.. "nä, så gör inte vi". Så nu står man här o ska förhoppningsvis göra fet i slutet på maj. Precis börjat blöda idag på ruvardag 12 ... Så nu spar jag på Fragminet (8 st ), trombylen o progesteronet till nästa försök. Nån som har över o vill sälja.. ? Eller som kan tipsa om site på nätet..? Eller möjligen ge mig nummer till villig läkare (som kan skriva ut )... Tacksam för svar!

  • Äldre 16 Oct 09:43

    Behöver råd, tips och en lite tröst just nu.... och här inne är ju proffsen!
    Hållit på med IVF drygt 1,5 år för att få ett syskon till vår 4 åriga son. Resultatet... ett MF på första FET, sen minus, sen MA på ET, sen minus (möjligen biokem. grav runt dag 10), sen dött ägg och nu ET igen med svaaagt plus på RD 11 men idag blankt. Alltså är allt detta bara en ren j*vla otur??? Är 38 år och "fullt" frisk. Sonen kom till på första IVF:en. Vi använder oss av spermiedonator så den biten borde ju vara "perfekt"?
    Har skrivit anteckningar vid varje FET/ET. Och jag har blivit genomsvettig nattetid vid ruvning. Är det vanligt eller kan det vara ett tecken på immunolgi problem?
    Iom. min egen envishet har jag tjatat mig till TSH och APC resistens. Lågt TSH (0,3) men inga antikroppar (TRAK). APC visade på ensidig ärftlighet så jag har på eget begär fått trombyl och 2500 ei fragmin vid sista försöken.
    Nu har vi två ägg kvar i frysen. Men det känns menlöst att sätta tbx om de ändå kommer fara ut lika fort igen.... :(
    Hur skulle ni gå vidare om Ni vore mig...??? Jag har god lust att meddela akademiska nästa vecka att jag fått ett tredje mf/Ma och att de nu måste göra en mf-utredning. Kommer jag få igenom det iom. att vi fått ett barn 2008? Dessutom är vi självbetalande och det kanske inte görs nåt då? (alltså jag är bered att betala.. sktisamma om det inte blir några julklappar iår... hemsytt och hembakat är ju också julklappar typ).
    Sambon är inte lika "på" som mig. Tror aldrig jag får med honom på att åka till Aten eller nåt sånt.... hur reagerar era män. Är de gladligen med på allt..?
    Som sagt .. alla tips o råd mottages tacksamt!!

  • Äldre 17 Oct 07:51

    Tack för alla fina svar jag fått av er alla ! Ni är såna kämpar... Läser tråden dagligen sen i somras o blir så Glad när nån lyckas... O lika ledsen när det misslyckas. Funderar på det där med mf utredning. Vi gjorde ju en fertilitetsutredning 2008. Vad skiljer en sådan mot en mf utredning? Jag är ju tråkigt nog portar ifrån Centralsjukhuset här i stan o har bara en privat klinik att gå till. Tror inte de gör mf utredningar. Men jag tänkte ändå försöka övertala dem att ta prover. Vilka är de "viktigaste" proverna att ta.. ? Är det nån som har nån lista? Ska försöka få ut av Centralsjukhuset dr prover som togs 2008. Om kromosomprover då såg ok så behöver man väl inte ta om dessa... ? Sen tillbaks till en fråga om läkare. Han i Aten verkar ju nååågot överlastad. Funderar på tex England. Är inte hjälpen "lika bra" där.. ? Kommer bli svårt att få ihop en resa med en 4 årig son. Är så ofantligt lycklig över denna gosse och vill inte lämna bort honom till någon. Så resan måste inkludera honom. Tänkte ått London kanske hade nåt kul som kan locka en fyraåring... Sambons lite negativa inställning beror också på att han värnar om sonen. Tycker att sonen blivit lidande de senaste 1,5 åren då vi försökt o livet liksom leva som i en bubbla. Pengar ska sparas endast till syskon... Tårar o psykutbrott som sonen inte förstår. Usch vad det känns motigt.. :(

  • Äldre 17 Oct 13:26

    Lill111: Va spännande att Ni åker nu på söndag...! Jättenyfiken på vad Ni kommer få reda på....
    Våra historier är helt klart rätt lika. Vi har dock fått köra med IVF från "start" då sambon är steril... 100 000 kr har vi drygt hittills lagt ut. Känns helt j'vla sanlöst. Och så läkarna som säger att det ser såååå bra ut. Ägget nu senast var en tio poängare. Ändå skiter det sig.
    Om man i framtiden kommer få IL-dropp... kan man sköta det själv om man har nån bekant som jobbar som sjuksyrra o kan sätta dropp..? (typ fixa det hemma... eller måste man göra det på VC/sjukhus?)
    Nu har jag googlat runt och kommit fram till några prover jag ska försöka "tjata" mig till:
    * LAC
    * ACA
    * LH, FSH, Prolaktion
    * Antikroppar (IgM & IgG) eller Antifosfolidantikroppar (samma som ACA?)
    Är det något annat prov jag borde tjata mig till som jag missat...som alltså går att göra i Sverige...? (är redan APC testad och TSH + trak)
    Kör ju redan med Fragmin o Trombyl. Vad mer kan läkare i Sverige skriva ut... kortison..?
    Kan Fragmin/Trombyl göra att det försvårar för ett ägg att fästa..? Eller är dessa mediciner bara av "godo"? Nån som vet...?

  • Äldre 17 Oct 15:23

    Nu har jag googlat en massa om IL... och jag begriper inte VARFÖR man inte verkar skriva ut det i Sverige..??
    Hittar ingenstans att det verkar finnas nån bieffekt. (Om man inte är allergisk mot ägg/Soja) Samt är det ju en svensk produkt... och inte oöverkomligt dyr.
    Vad hindrar egentligen att man själv skaffar det (utomlands, typ Aten?) och testar..?
    Fragmin och Trombyl som jag ändå tar vid IVF (tagit det vid ET och FET) har ju skriftligen "värre" biverkningar..?
    Nån som kan "förklara"...?
    Jag blir riktigt sugen på att testa. Kanske nån som vill byta läkemedel..? Har två burkar DHEA (sambon köpt på vitaminworld i USA)  hemma som jag inte kommer våga använda då jag har PCO äggstockar...

  • Äldre 17 Oct 20:35

    Zin: om det inte finns svenska vetenskapliga studier... Så borde det inte finnas nån läkare som skulle bedriva det då... ? Jag ställer gärna upp som fötsökskanin... :). Fick hem boken "is your Jody babyfriendly" idag. Oj va mycket spännande läsning... Skulle kanske vara något för läkarna att läsa.. ?! :)

  • Äldre 19 Oct 12:15

    Hej igen ! Ringde sjukhuset här i stan i fredags o berättade om vårt tredje mf/Ma under våra syskonförsök. Döm av min förvåning då jag fick en tid för nån slags mf utredning nu på torsdag ! Läkaren är en bekant som jag tror är vagt inställd till immunologi problematiken... Känns som jag har en chans för att övertyga honom. Vilka prover bör jag tjata mig till?? ( som kan ge indicier på immunproblematik ).. Snart plöjt igenom beers bok... O ju mer jag läser desto mer tror jag på immunspåret... Är det nån mer här som är ifrån Värmland?

  • Äldre 22 Oct 11:06

    På torsdag ska jag äntligen få träffa en läkare som ska ge mig svar på våra IVF missfall.
    Har dock inte så stort hopp eftersom andra som träffat honom fått svaret att ALLT beror på ålder och "rätt ägg".
    Ju mer jag läser desto mer passar immunspåret in. Faktiskt så är det lite läskigt. Vi i vår släkt är inga små människor. Ingen bebis har vägt under 3 kg. Sonen kom ut på endast 2700 gr. Sen har vi hamnat i vårdsvängen med honom. Dagispersonalen är "övertygade" om att han har en neurolgisk störning.. (asbergers?).
    Låg födelsevikt OCH neurologisk problematik... hmm.. stämmer in på immunspåret?
    Sen dessa fina ägg vid IVF. Har PCO liknande äggstockar och enligt statistiken så ska ju mina ägg vara jättefina just runt 38 år ålder. Och så tidiga MF/MA.... :(. Min kropp producerar lika fina ägg (och samma mängd) som när jag var 33. Hade jag helt plötsligt producerat sämre och typ inte alla blivit befruktade... men resultatet ser ju identiskt ut som 2008.
    Känns som om jag ska gå en match mot Goliat på Torsdag. Vill så gärna få denna läkare att "ta mina funderingar" på allvar. Hur ser det ut med statistiken i denna tråd. Hur många bebisar har fötts efter "Athen" behandlingar..?
    Eftersom denna läkare är "snäll" och hjälpt mig med extra VUL inför äggplock så vill jag inte stöta mig med honom. Tänker ta med Beer boken och faktiskt ge den till honom som en present. En "present" kan man väl inte bli arg för? Vill han inte ha den så får han lägga den i väntrummet. Bättre läsning för patienterna är skvallerblaskorna från 2006....
    Är det någon här som varit hos Ludmila i Sundsvall...? Är det svårt att få tid...?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!