• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag har läst er tråd - och Lully hills andra tråd om immunproblem och känner igen mig. Jag blir så glad att ni delar med er och kanske kan hjälpa andra med problem att bli gravid. Jag vill först och främst tacka er alla! Hur det än går för mig :) Och stort grattis till alla graviditeter :D

    Jag fick aldrig erkänt mina misstankar om endometrios, ingen gynekolog lyssnade på mig. Men efter en IVF blev jag tack och lov gravid och födde 2009 en underbar pojke. Förlossningen slutade i kejsarsnitt och där konstaterades sammanväxningar i hela buken - livmoderns nedre del satt helt fast i sammanväxningarna. Bara det gör att jag blir så trött på läkare som inte lyssnar på en!
    Nu har vi försökt bli gravida igen sedan 2010 och vi har gjort tre IVF:er och tre FET. Nu har jag två blastocyster i frysen och jag känner att det är ingen idé att sätta in dem i min kropp efter den bara kommer att stöta bort dessa.
    Jag har precis fått hem boken "Is your body babyfriendly" och känner igen mig i flera symptom. Jag har också läst era berättelser här inne och jag nästan ryste till när jag såg att någon hade knäppande leder och att höften värker efter att man suttit en stund - detta har blivit värre senaste tiden (efter alla ivf:er kanske?).

    Nu har jag mejlat en förfrågan till dr D i Aten på den mejladress som finns på kontaktsidan på den hemsida som ni länkat till... är det fel adress? Jag läste något om en googlemail-adress också? Hur lång tid tar det innan man får kontakt? Jag skrev ganska kort och gick inte in på så mycket mer än att jag kände igen mig i symptomen och hoppades på hjälp... var det fel - bör man skriva längre och mer förklarande för att få snabbare svar?

    Tusen tack alla för era berättelser och hoppas ni har tid att svara mig :)

  • singhatjejen

    Hej! Tack för svar om rätt mejladress! Nu har jag fått iväg ett nytt mejl - och hoppas på det bästa. Det är verkligen spännande att läsa om alla era historier och erfarenheter. Det känns som ett stort pussel - där jag plötsligt ser hur alla bitarna hänger ihop!
    Märkligt att inte svenska sjukvården är alertare här. Tänk vad pengar de kunde tjäna - för det fattar man ju att det är våra pengar de är ute efter - om de tog till sig och lyssnade på oss patienter och forskning utomlands...

  • singhatjejen

    Hej alla :) jag har nu fått första kontakten med Dr D och jag har bett honom skicka dokumenten som han pratade om. Vad innehåller dessa dokument egentligen - och vad är det han kommer att vilja veta vid telefonkonsultationen?

    Jag har suttit och gått igenom mina journaler bland annat från förlossningen och upptäcker flera saker som ytterligare stärker mina misstankar om att min kropp slår bort embryona. 
    Det känns både positivt - att kanske hitta en lösning och en förklaring - och negativt som i varför har ingen läkare ställt sådana här frågor inför IVF:n. Suck.

    Däremot blir jag väldigt nervös över hur mycket man måste översätta egentligen från journalerna? Jag förstår de ju knappt fast de står på svenska - att sen översätta, jag inser att jag har tappat jättemycket engelska genom åren...
    Skäms

  • singhatjejen

    Tack, Zinfandel!
    För egen del har jag dock två blastocyster i frysen som jag vill göra det bästa av. Jag tror inte att jag kan bli gravid på egen hand överhuvudtaget.
    Jag har försökt att skriva ned så mycket som möjligt från hela historien och saker från journaler som kan vara av intresse, så man tränar sig lite i alla fall - man vill ju verkligen inte missa något som kanske är avgörande... Hittar dock inte journalerna från utredningen, men det var ju också fem år sedan den gjordes så den kanske inte ens är giltig längre (har ju också varit gravid en gång emellan)

    Ljusgläntan: Vore kul att träffa någon mer i samma läge när man ändå är där :) Jag har dock inte fått dokumenten av honom än.. :( han har väl fullt upp och jag som är så ivrig att komma igång! :) Det ska bli SÅ spännande att se vad han säger!

  • singhatjejen

    Ljusgläntan:ja,hoppas hoppas... Jag kan åka med ganska kort notis - så jag hoppas så snart som möjligt. Gärna nu i juni :) Och du?

  • singhatjejen

    Ljusgläntan: Jag fick svar med de bifogade dokumenten idag - men det var kanske också för att jag skickade om mitt mejl igår kväll - som en liten påminnelse tänkte jag :) Nu har jag massor att gå igenom och det ska bli så spännande! Skicka ditt mejl igen du med :)

  • singhatjejen

    Myran och hjärtefröjd: Det var väldigt intressant vad AMH-värdet kan variera. Har faktiskt läst om fler som upplevt samma sak... Om AMH värdet kan variera så pass så känns det ju inte så tryggt att de dömer ut en så hårt efter det. Jag vet en bekant som blev vägrad försök på klinikerna på grund av för lågt värde.... Hon kanske bara hade en dålig månad? Usch ...

    Ljusgläntan: Jag hade också min första konsultation med Dr D i dag och känner mig både upplivad och nedstämd. Så skönt att en läkare äntligen lyssnar på en och tar sig tid. Jag sammanfattade hela min fertilitetshistorik - och annat som jag lärt mig kan vara av värde efter vad jag läst av er kära "medsystrar" :), tack för det!! - i ett mejl till honom innan konsultationen och han kände sig 100 % säker på att jag hade immunproblem. Och han tror jag hade det redan innan jag blev gravid med min lilla grabb. (Jag hade en ordentlig infektion i kroppen i samband med det IVF:et och han tror att mitt immunförsvar var upptagen av den just då, vilket gjorde att det lilla embryot kunde "smita" förbi. Lucky strike, alltså...)
    Men jag blev nedstämd av att höra att han inte tyckte jag skulle använda mina frysisar, utan spara dem och gå på IVF för att ha frysisarna kvar om det inte skulle gå vägen med IVF - inga bra ägg eller att immunbehandligen slog fel på något sätt... (Detta på grund av min ålder och att äggens kvalitet drastiskt försämras i min ålder). Och han tyckte att jag skulle äta Fertile XX minst två månader innan IVF:et.
    Jag hade liksom siktat in mig på en snabb behandling över sommaren - och slippa stressa med jobb och annat samtidigt - och vara redo för frysisarna så fort kliniken öppnar igen. Men nu dröjer det ytterligare lite tid, och jag måste tråckla med jobb och IVF igen och det värsta av allt... kostnaderna....(pengar börjar onekligen ta slut här) 
    MEN jag är ju samtidigt glad att det verkar som han tror det finns chans för mig - att jag kanske till och med är mer fertil för min ålder än jag borde vara.
    Hur som helst så snurrar det i huvudet och jag är både nedstämd och glad - samtidigt. :)
    Förlåt det blev långt.

  • singhatjejen

    Ljusgläntan: Nej vi har inget besök inbokat än. Hans råd var att göra en ny IVF och spara våra frysisar. Och han tyckte jag skulle äta Fertile XX i två månader innan dess. Så allt är uppskjutet här. Han tyckte också att jag skulle utreda om jag har stopp i äggledarna så jag har tid bokad hos gynekolog på måndag. Känns jobbigt att vänta fast man borde vara van ;)

    Det där med "inte vara komptatibla". Min sambo frågade vår dåvarande doktor när vi utreddes för fem år sedan om det kunde vara så att vi inte var kompatibla. Men det avfärdade doktorn snabbt och nedlåtande som "en myt". Han hade verkligen ingen koll. (Mycket annat han sade och gjorde som tydde på det ;))

    Lycka till när du åker dit!

  • singhatjejen

    Ljusgläntan: Jo, han var 100 procent säker på att jag har immunologiska problem. Ett väldigt irriterat immunförsvar, sa han. Så jag behöver absolut hjälp med det - också. Förutom med att bli gravid överhuvudtaget - alltså att det krävs IVF.

    Zinfandel (tror jag det varGlad)): Min reflektion om kompatibilitet var riktad till någon annan som fått den "diagnosen" av Dr D. Jag och sambon har dock funderat över det där tidigare men som sagt blivit avfärdade.

    Hjärtefröjd: Spännande att få rapporter från Aten! Glad

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!