• astmatiker

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej allihopa, nu är det dags även för mig att anmäla mig till den här tråden. Har följt er ett tag och försökt att läsa på så mycket som möjligt för att få förstå varför jag och min man inte lyckas få barn. Har misstänkt immunologiska orsaker ett tag och har nu tagit en första kontakt med Lifeclinic i Aten.
    Jag har också utnyttjat fertilitetsguidens rabatt på Werlabs analyser och tog blodprover i veckan som jag nu fått svar på. Började med en "Checkup kvinna large" för att få veta den allmänna statusen. Alla värden låg inom referensvärdena förutom T4 fritt. Jag har ett T4 på 15pmol/L (normalvärden 8-14 pmol/L och TSH var 1.6 mE/L (normalvärden 0.4-3.5). Är det någon som vet om mitt T4 värde är något jag bör oroa mig över? Kan ju givetvis fråga fertilitetskliniken men jag misstänker att de kommer vifta bort det eftersom det ligger väldigt nära det normala. Men jag vet ju att ni som är här inne är enormt kunniga så jag tar tacksamt emot tips. När vi gjorde vår fertilitetsutredning testades bara TSH så detta är första gången jag testar T4, vet alltså ej om jag alltid haft detta värde el om det ändrats något.

  • astmatiker

    Hej, när vi nu är inne på mediaspåret så undrar jag om det är någon som har varit i kontakt med "Arga doktorn"? Arga doktorn var ju en programserie i höstas på SVT, läkaren heter Björn Bragée. Jag tyckte att han verkade väldigt sympatisk och han drog sig heller inte för att göra sig obekväm med olika verksamhetschefer. Någon av er som hållit på länge och blivit illa behandlad tror jag skulle kunna vara ett perfekt exempel som han skulle kunna ta till sig? Det är inga kändisar i det programmet, bara "vanliga" människor.

  • astmatiker

    Hej Solkattan, var i Stockholm får du IL? Tar tacksamt emot tips, kommer snart åka ner till Aten för utredning och om det bekräftas immunologiska problem så måste jag ju också ta IL och jag har förstått att det kan vara svårt att hitta någon som vill ge det. Alla tips inom Stockholmsområdet tas tacksamt emot.

  • astmatiker

    Tack så hemskt mycket Angel!

    Solkattan, jag förstår.
    Tack alla härinne för att ni är så hjälpsamma Solig 
    Jag kommer nog med fler frågor så småningom när det är dags att ge sig iväg till Aten.

  • astmatiker

    Hej, jag skulle behöva lite råd av er som är erfarna härinne. Jag och min man har nu bokat in oss hos Dr D för utredning och åker ner till Aten om några veckor. Jag har förstått att man skall passa på att köpa med sig mediciner eftersom de är receptfria där. Men eftersom jag inte fått någon behandlingsplan ännu så är det lite svårt att veta hur mycket man skall köpa av varje och vilka styrkor som gäller. Någon som kan ge lite råd? Är det prezolone, klexane och intralipider man skall köpa el något mer?

  • astmatiker

    Tack för tipsen! När det gäller fragmin el klexane hur gjorde ni då för att få det på svenskt recept? Har ni någon annan läkare än fertilitetsläkaren som skriver ut det? Har svårt att tro att fertkliniken där jag går skulle gå med på att skriva ut det. El kan man anv det grekiska receptet som Dr D skriver för att få ut medicinen på apotek här hemma?

  • astmatiker

    Cathy, vad intressant! Det här att östrogen stimulerar immunförsvaret var nytt för mig! Det betyder alltså att FET i naturlig cykel är bäst? På första kliniken jag gick på så blev jag ordinerad stimulerad cykel men på nuv klinik tycker de att naturlig är bäst eftersom jag har regelbundna cykler. Har funderat över varför de rekommenderar så olika men de har läkaren förstås inget svar på.

  • astmatiker

    Hej, jag funderade lite på det några av er skrev här om sambos som är misstänksamma till Dr D. Zinfandel el någon av er som varit med sen början av den här tråden kanske har fört någon lista över de som har lyckats efter immunologisk beh rek av Dr D? Kanske är lättare att övertyga sambos med sådana fakta och också de som ev läser denna tråd och tvekar över hur de ska göra kan ha nytta av det? Jag och min man har nyss besökt Dr D och är väldigt nöjda med bemötandet vi fick från honom. Helt annorlunda jämfört med svenska läkare, han bemödade sig verkligen om att ta reda på allt i vår medicinska historia för att göra en korrekt bedömning om orsaker till att vi inte lyckats hittills. Han ger ett väldigt sympatiskt intryck och jag kan verkligen rekommendera att åka ner för att göra utredning och ta prover. Sen är han väldigt tydlig med att det inte finns några garantier för att lyckas men man får i alla fall en personlig behandlingsplan vilket man definitivt inte får här hemma!

  • astmatiker

    Zinfandel - tack för att du delar med dig av all din kunskap o insikt i ämnet! Oerhört värdefullt att få höra lite statistik om än inofficiell. Solkattan - håller tummarna för dig!!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!