• Ingrid1989

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla!

    Grattis till era plus och beklagar ni som fortfarande kämpar. Jag kämpar också. Förra veckan började jag störtblöda på rd9 med 2st blastocyster. Inget ägg gick till frysen. Allt känns åt helvete faktiskt:(

    Detta var sista gratis försöket och nu ska vi få spola äggledarna. Äntligen.

    Jag har en mängd olika mediciner hemma å på recept, bland annat fragmin, trombyl, progesteron och pedenisol. Frågan; KAN jag självmedicinera?! Helst vill vi ju lyckas själva hemma i sänghalmen. Isf hur bör jag gå tillväga?

    Tänkte väl mest på pedenisol då...

    Man mår ju skit nu och vill verkligen göra allt...


  • Ingrid1989
    aylak skrev 2013-12-07 09:57:42 följande:
    Jag beklagar verkligen AnnaF!!

    Vi har blivit ordinerade att försöka hemma själva i sänghalmen av dr D. Han ordinerar mig folsyra 400 mcg, Omega3 3000 mg (½ frukost/½ på kvällsmat) hela cykeln. Prednisolone 10 mg (frukost) från dag 14. Trombyl 75 mg (lunch) och Fragmin 5000 IE (morgon) från dag 22. Samt IL 200 ml vi äl samt vid första känning. Men han verkar variera "kuren" lite för olika personer, jag får t.ex. kanske mycket IL varje gång pga att jag har väldigt kraftiga symptom med kroniska trötthetssyndrom och ofta kraschar fullständigt orkesmässigt (sängliggande) en vecka efter äl, samt börjar med Prednisolone ganska sent och tar hela dosen på morgonen då jag är väldigt medicinkänslig. Min behandlingsplan innehåller inte progesteron, men när jag ändå ville ta det (hade Utrogestan 100 mg hemma) ordinerade han en tablett oralt på kvällen med start efter äl. (Funderar på om det inte vore bättre för mig att starta med Trombyl redan vid äl och Prednisolone ännu tidigare, samt öka Omega3 till 5 g, ta Utrogestan vaginalt och skippa Fragmin för att jag får så hemska onda och gigantiska blåmärken och ta det först vid ev. plus...) 

    Tänkte att OM du väljer att självmedicinera så kanske min behandlingsplan kan vare EN ledtråd till hur du bör utforma din....

    Stor kram



    Tack!!

    Det lät "vettigt" eller hur man nu ska säga.

    Denna cykel är ju den direkt på ivf:en så nu har jag hoppat rubbet ninte ens svalt en vitamintablett.

    Ska till Falun på onsdag och då fråga om sådana här saker.

    Risken är dock stor jag kör eget rejs om jag får fel svar. Eller "ingen" hjälp.

    Menar det kan ju inte skada att käka pedenisolon i "onödan" eller?

    Vid våra et och fet har jag alltid fått det vid ägg-insättning men är det inte vettigare att inta lite innan. I mitt fal innan äl?

    Våra ägg blir ju befruktade och fina men vill aldrig fastna?!

    Åååh
  • Ingrid1989

    Hej alla!

    Är inte inne här så mycket. Men såhär sa vi igår:

    Eftersom vi lyckas bra med våra behandlingar, får jättefina embryon mm så är det uppenbarligen något där inne som jävlas då inget ägg vill stanna. Falun har tydligen koll på Athen-grejen och har märkt att för VISSA går det ju faktiskt iom behandling mot immunförsvaret.

    Sverige "gör ju inte" dessa prover dock. Men ibland kan dom tydligen behandla lite extra mot just immunförsvaret med predenisolon och i enstaka (väldigt nytt tror jag) med IL. Blir dock krångel att sätta droppet och det "ingår" inte (trodde dom) i behandlingspriset.

    Nått stämmer ju uppenbarligen inte med mig och detta är något vi ska diskutera mer i februari. Nu ska denna förstörda kropp vila några månader.

    Inboxa mig ifall ni har andra frågor ;)

  • Ingrid1989

    Vi fick veta idag att inget bruttlöneavdrag går att göra för oss på jobben och nu har vi ingen aning alls om vi kommer kunna fortsätta.

    Lycka till tjejer, jag ska försöka komma på ett sätt att odla pengar i källaren nu...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!