• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla,

    Jag har läst tråden många månader och ämnet är så intressant. 
    Jag har genomgått 2 st ET och 1 st FET i ÄD sammanhang men funderar på autoimmuna problem pga. endometrios och sköldkörteln. När vi försökte IVF, blev jag fördömt redan efter ett försök pga.låg AMH-värde och åldern. Vid sista ÄD fick jag prednisolon och trombyl utskrivet eftersom jag krävde det pga. förhöjda värden i anti-kroppar. Jag har inte lyckas att blir gravid än eller har inte heller varit det förut. Har ni andra erfarenheter om endometrios och har fått hjälp av Dr D´s? Rekommenderar ni  hystereskopi för endo?

    Gärna inboxa också tips om vem är "vänlig" nog för att få hjälp med IL påsar. Vi ska försöka en gång till ÄD i Finland och om vi inte lyckas, ska vi vända oss till Grekland - både för ÄD och besök hos Dr D.  

    Tackar för all information. 
               

  • NinaCamilla

    Hej,

    Jag hoppar in här och har fått första kontakt med Dr D. Jag har inte hunnit att boka telefontid till honom än men kommer att göra det. 

    Ang. levaxin som som Zinfandel säger är det bäst att hur ni mår just nu. Värdena TSH och T4 säger inte så mycket. Min första läkare tyckte att jag hade väldig bra T4 värdet dvs. själva hormonen låg i normal nivå men TSH värdet var i överkant. Jag var väldig trött och tappade hår konstant. Även om jag tränade och åt hälsosamt kände jag att något var fel. Jag fick testa med levaxin i några månader med lägsta dos och idag känner jag mycket piggare men jag har ökat dosen från 25 mg till 100 mg i 3 års tid. Min läkare då tog inga ytterligare blodprover men senare fick jag en annan läkare som var smart nog att ta alla prover. Mina antikroppsvärdet var överkant och då behövde jag levaxin. Min nuvarande läkare tycker att man ska ligga lågt när man försöker bli gravid istället för det rekommenderad värde rund 1. Dock hela sköldkörtel problematiken är omdiskuterad och alla inte ge levaxin även om man är en "gränsfall" som jag.

      

  • NinaCamilla

    Hej alla,

    Jag hoppar in här eftersom vi har bestämt oss att åka ner till Penny och kolla vad är felet när ÄD funkar inte. Min fråga är följande: är det någon här som har fått ersättning från FK på undersökningar i Grekland, endometrios behandlingar (operation) eller liknande? Jag får ingen hjälp här i Sverige eller i Finland och är tvungen att söka vård utomlands. Man borde få ersättning känner jag om man har ett sjukdom som ingen annan tar hand om här. 

    Äntlingen fick jag en email från någon som bryr sig. Synd bara att det är så få som känner till Aten och läkarna där. Hoppas att Zins hemsida ger hopp till alla som besöker det. Jag har fått hopp efter 3 misslyckad ET och 1st FET vid ÄD och med svår endometrios.

    Lycka till för alla som kämpar och gravida.        

  • NinaCamilla

    Hysterescopi: jag har gjort det i Sverige pr 2009 men vill gärna veta om det skiljer i Grekland? Vad gör man under den tiden? Penny hade förslag oxå på neupogen till mig. Hur får ni alla mediciner? Köper från Grekland? IL försöker jag undvika eftersom har inga kontakter att någon kan ge mig dropp. Bemötande har varit bra från kliniken!

  • NinaCamilla

    Hej igen, Peny ringer på onsdag och vi bokar ett besök under september. Om ni har tips om vänliga VC, gyn eller tydlig som kan ge IL till mig, är jag tacksam för all info. Jag har inte så bra erfarenheter om VC och läkarna som är villiga att hjälpa till. Inboxa mig gärna tackar!

  • NinaCamilla

    Hej allihopa,

    Jag hade telefon konsultation med Peny igår och jag ska köra operation hos henne. Hon sa att jag skulle få stereoids, inflamatoriska mediciner och antibiotika. Ni som har varit hos henne, vilken typ av mediciner ger hon? Jag har ätit prednisolon och trombyl vid varje ÄD men inte ha fått någon plus på stickan. Nu kör jag den grekiska vägen när sjukvården i Sverige eller Finland kan ej hjälpa till. 

    Jag tackar för denna tråd som ger mig och andra viktig information och först och främst HOPP om att lyckas någon dag.       

  • NinaCamilla

    Hej alla,

    Vi kommer åka till Peny för operation i september men undrar om ni vet hur Dr D och Peny skiljer sig åt gällande medicinering etc. Penys assistent pratade om IL och clexane så som Dr D ger till sina patienter. Jag har endometrios och tänkte ta hand om det först, sedan blir det äggdonation i Grekland med hjälpa av Peny eller någon annan under höst.

    Tackar för all hjälp.
        

  • NinaCamilla

    Leah2012 och Hoppful76: Jag har ätit blodtunnande och prednisolon vid äggdonation och inge plus på stickan. Jag har också höjd TPO värdet och äter levaxin för sköldkörtel. Vi är på väg till Peny under sep-oktober.

    TWH: Tackar för informationen! Då ska jag åka till Peny i oktober och begära pengarna tillbaka från FK för hysteroskopi.    

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!