• altea

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej,

    har följt tråden länge o ger mig nu för första gången in i konversationen. Har 3 år och 5 ET bakom mig utan +. Är 33 år.

    Va hos Dr D förra veckan o söker nu tips inför IL-droppet som skall tas efter sommaren då IVF drar igång igen. Har ni tips om någon läkare/syrra/klinik i Göteborg som ev kan hjälpa till? .... Har fått ok från Cleopatra Medical center som även Dr D nämnde men efter telefonsamtalet till dem känner jag mig osäker på klinikens kompetens.

    Alla ev tips i Västsverige uppskattas!!

  • altea

    Hej,

    Tack för tipset om Hagakliniken för IL-droppen! 

    Nu har det blivit dags att hitta ett Göteborgslabb för alla blodprov som skall tas under kommande behandlingarna. Har ni även något tips där? Bör ju vara snabba svar, bra mottagande och ok pris när ett antal blodprov skall tas närmaste månaderna. 

    Tar mer än gärna emot praktiska tips (do's and don'ts) när jag nu står i startgroparna för en första omgång (naturlig cykel) med IL, prednisolon, clexane, baby aspirin, etc.
    Blir lätt förförd av Dr D's uppmuntrande ord om att detta säkerligen går vägen. Efter så många misslyckade försök så hoppas jag att detta är ljuset i mörkret.

    Önskar er alla en fin sommar!

  • altea
    mumwannaB skrev 2014-07-07 15:12:19 följande:

    Altea: Vi är flera som även tagit våra FBC hos Hagakliniken. Det dröjer ett par dagar innan man kan hämta resultatet men för mig funkade det bra iaf.


    TACK för svar!! 
  • altea

    Länge sedan jag skrev nu, men är inne och läser regelbundet!
    Som nyfrälst paleo-fantast måste jag tipsa er tjejer om att jobba stenhårt med anti-inflammatorisk kost för att sänka det ofta överaktiva immunförsvaret. 
    Jag undviker gluten, laktos och socker (när det går) och det har gjort underverk för min hälsa (tröttheten är bortblåst, några kilon rykte direkt och blodvärdena är nere på normala nivåer.)

    Nu får vi bara hoppas att jag inte ropat hej för tidigt utan att även en liten blastocyst vill fastna snart....:) Ruvar just nu efter 7:e insättningen och försöker fira även de små segrarna...

    Önskar alla er fortsatt lycka till och en fin helg! 

  • altea

    Hej tjejer,

    har i helgen behövt acceptera att försök nr. 7 misslyckats.  :(
    Dock med en del fina blastocyster i frysen så jag skall inte klaga alltför mycket.

    MEN i och med Dr D's många blodprov har jag fått veta att jag haft 10 i hcg på dag 13-14 senaste 2 försöken. Därefter har blödningen kommit 2-3 dagar senare. Vad kan det bero på att ändå hcg börjar utsöndras med att det inte tar sig längre? Har ni nåt tips på vad man kan göra vid "kemiska graviditeter" (om nu hcg 10 får kallas för det)?

    Mina nuvarande idéer är att testa för ev. infektioner (blod skickatde till SERUM i söndags), insistera att 2 blastocyster sätts tillbaka nästa gång + extra progesteron vid FET.
    Några andra knep/idéer?  Känns som att vi börjar närma sig något men att sista pusselbiten fattas.... Alla tips uppskattas! 

  • altea
    Solkattan skrev 2015-01-26 16:49:15 följande:

    Altea: låter som en bra plan..

    Har ju 9 misslyckade återsättningar med HCG på 21-22 på dag 7-9 ( också de två sista försöken med blasto) Köpte mensblodstestet o fick svar på bacterial load och ueroplasma på serum. Nu 25 dagars antibiotika kur. Googlade o läste om att ueroplasman kan ställa till det vid inplantationen. Är det annars pred, blodförtunnande ( fragmin, trombyl), omega 3 o indropp spm du nu medicinerar med ? Och progestron ? Dr d har inte föreslagit Neopogen / sköljningar ?


    Skönt ändå när nåt hittas så man aktivt kan behandla och förhoppningsvis förbättra chanserna ordentligt! Planerar oxå att köpa "10-i-1" testet hos Serum. 

    Har sedan Aten-besöket gjort en IVF och 1 FET med immunstöd: fragmin/clexane, pred, trombyl, omega3, IL-dropp, d-vitamin, arginine + anti-immun paleokost. 
    Progesteron tyckte inte kliniken att jag behövde vid sista FET'en (har nyss bytt klinik) men nästa försök skall jag insistera baserat  på de kemiska grav-tecknen.

    Dr D har aldrig sagt något om Neopogen. Vad är det o varför/när brukar det komma på tal? Vad är det för sköljningar?
    Har dock funderat på om en hysto, antingen här hemma el. hos Dr D,  är värt ett försök...nån med tips om hur man får till en hysto på Sahlgrenska?

    Blodproverna har förbättrats avsevärt med hjälp av kosten, och även fast maken stundtals tröttnar, så känner jag mig fortfarande hoppfull. Hoppet är väl det sista som överger en.....tur att jobbet och fritidsintressen får en att tänka på annat mellan försöken.... :/
  • altea

    Hej,

    tar tacksamt emot er input på nedanstående. 
    Jag har under hösten/vintern gjort ett par försök med immunsupport med hjälp av Dr D. Nu efter senaste FET-försöket i januari ställde jag några frågor om de två senaste kemiska graviditeterna, vad neupogen är (som ni nämnt här), hans ev. tips framöver....
    Hans svar var att han gärna svarar på mina frågor över telefon, men att det kostar 80 EUR för 30 min... (?!) Jag hade för mig att immunsupporten som vi betalade för i somras (,2075 EUR) var den enda betalningen för hans hjälp (blodprov och support över mail). 

    Innan jag säger ja/nej till samtalet vill jag gärna höra om nån av er också betalat 80 EUR för ett tele-samtal med Dr D under immunbehandlingen?

    Tack tack!! 

  • altea

    Hej igen, 
    tack för alla svar!
    Känns fint att få bolla idéer i den här djungeln av information och förhoppningar! 

    che71: Yes, va i Aten i juni -14 och tog alla prover. Jag la ej till support under graviditeten, utan tänkte göra det om/när jag blir gravid någon gång...

    astmatiker: Ok, då sitter vi lite i samma båt just nu. Vi får stötta varann framöver!  

    snart lycklig: jag hade för mig att 2,075 EUR inkluderade support fram till en graviditet konstaterats och därefter fick man köpa till support under grav. 

    Pink Lily:Jag har endast betalat 2,075 EUR och då ingick en hel massa blodprov (i Grekland och USA), uppföljning på telefon + mail-stöd/planering av senaste halvårets naturliga och 2 IVF/FET-försök fram tom nu....han har även skrivit en del recept så jag har kunnat köpa medicinerna på apoteket. Det är först nu som ytterligare betalning kommit på tal. 
    Under försöken vill Dr D att man gör ett antal blodprov (blodstatus med diff) så han kan kika på vad som händer i kroppen under försöken.  Efter att man läst här ett antal månader så verkar det som att Dr D har en standard-lösning för de flesta (prednisolon, intralipider, blodförtunnande, etc)

    Försöker läsa på allt vad jag kan om Neupogen, men insett att det e jäkligt dyrt...
    Ni som redan testat, är det värt det? Känns det annorlunda under försöken med Neupogen? 

    Tack tack!! 

  • altea

    En Neupogen-fråga till:
    Vid de flesta av mina blodprov under senaste halvåret har det endast varit leukocyter och neutrofila som legat lite över det normala. 
    I somras var det värdena CD19 (18,4), CD19+/CD5+ (15,0), TNF-a (35,1), IFN-g (24.5) som var höga. 

    Vet ni om användningen av Neupogen är kopplat till blodvärdena på något sätt och på så sätt passar några av oss mer än andra? 

  • altea
    Zwillinge86 skrev 2015-01-31 23:30:58 följande:

    Vet inte om mitt svar ger någon klarhet, men jag var i Aten och gjorde utredning för ett år sedan. Betalade då ca 20000kr och då ingick prover och beh.plan. Har sedan dess gjort hemmaförsök med immunsupport och haft kontakt med D kring symtom, medicinering och provsvar (fbc) varje månad. Har förstått det som att immunsupporten gäller tills man blir gravid, oavsett hur lång tid det tar. Vilket jag såg som en bra deal jämfört med vad man är van vid här hemma. När jag blev erbjuden ÄD av landstinget nu i höstas informerade jag bara D om detta och fick då en ny beh.plan utan extra kostnad, det är ju firtfarande immunsupport i syfte att bli gravid även om förutsättningarna ändrats. När jag blev gravid fortsatta D att besvara mina konstant oroliga mail i någon vecka innan han försynt frågade om det var okej att han skickade en faktura på graviduppföljning. Så för mig har det inte tillkommit några kostnader innan jag blev gravid, och jag förstår inte riktigt vad i er önskan att diskutera nytt beh.upplägg som skulle kosta extra :/ ser han det som en ny konsultation då han tänker annan beh än immunsupport kanske?


    Exakt så uppfattade jag det också! Därför blev jag lite förvånad av det senaste mailet när han föreslog ett tele-samtal för 80 EUR. 

    Intressant att se att både du och "Snart lycklig" blivit gravida genom ÄD.
    Kanske skall även detta nämnas/diskuteras med landstinget inför kommande försök. Känns fint att lära av varandra!  

    Fortsatt lycka till med graviditeten!  :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!