• södertjej

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej.

    Jag har läst tråden länge och tror jag vågar hoppa in här nu.

    I helgen skickade jag äntligen iväg ett mail till Life clinic, fick svar och ska nu gå vidare. Känns bra men lite läskigt.

    Efter 6 års försök att bli gravida bestämde jag och mannen att vi ska göra vårt sista FET (som vi skjutit på rätt länge) nu innan sommaren, om inte det funkar skulle vi förbli barnlösa. Men när jag mer och mer börjat snudda vid tanken att inte få ett barn, och jag vet att jag blivit gravid ett antal gånger men att ägget släpper, kändes det här som en sista utväg.  Jag tror ju det är immunförsvaret som spökar, och har flera autoimmuna sjukdomar i familjen, så jag hade nog grämt mig senare i livet om vi inte provade det här som sista utväg.

    Så jag hoppas ni orkar med en del frågor som dyker upp.Glad 

  • södertjej
    Zinfandel skrev 2013-04-15 21:50:21 följande:
    Varför inte ett färsk istället?! Passa på!
    Jag har börjat fundera över det, men ännu inte pratat med mannen. Så kanske, vi får se... 
  • södertjej

    Jag har en fråga om blodprover.

    I morgon ska jag till läkaren eftersom jag måste ta nytt ths, T4, T3 prov. Jag har aldrig träffat honom eftersom han är vikarie för min läkare som är mammaledig, därför tänker jag även försöka få ta andra prover också. Är det några ni tänker är bra att ta, förutom de på fertilitetsguiden som rekommenderas att tas innan immunbehandling?

    Jag ska också se om det går att få honom att ställa upp på att skriva ut mediciner och ordna IL dropp om jag behöver det. Annat som kan vara bra att kolla upp med honom innan vi sätter igång?

  • södertjej

    Jag var hos läkaren på VC idag. När jag frågade om jag fick ta alla proverna sa han först självklart, när jag sen frågade om Il-dropp blev han tveksam, googlade runt och gick sen och pratade med sin handledare. Han kom sen tillbaka och sa att jag bara fick ta vissa av proverna genom dem och att jag var tvungen att betala för resten själv. Dessutom, OM han skulle kunna hjälpa mig med droppet så vill han ha en fullständig behandlingsplan från Aten, och vill också att jag pratar med min ivf-klinik så att de står som ansvariga ifall det skulle bli några komplikationer.

    Så det känns ju lite tröstlöst att få hjälp där eftersom det känns meningslöst att prata med ivf-kliniken. Så nu måste jag hitta någon annanstans att få dropp och ta fbc på. Behöver ju också en läkare som vill skriva ut medicinerna. Kändes så bra först att prata med honom, men sen stängdes dörren. Rynkar på näsan

  • södertjej

    TWH, Jag går på Fertilitetscentrum.
    Jag tror han är rätt ny som läkare, var intresserad och ville nog hjälpa mig. Men eftersom han är så ny har han en handledare som han behöver rådgöra med, som nog har det avgörande ordet när det gäller såna här komplicerade fall. Och tyvärr är FC väldigt konservativa och ovilliga att prova alternativa metoder, som t.ex. prednisolon...  så där förväntar jag mig ingen hjälp.

  • södertjej
    Lully Hill skrev 2013-04-18 22:25:41 följande:
    Södertjej- håller med TWH. det är inte så konstigt att de vill ha en behandlingsplan. Be Dr D om det. Jag har tidigare lämnat något liknande till den som hjälper mig med droppet. Jag måste dock ha egen påse med mig.
    Det som är kruxet är att han vill att FC ska stå som ansvariga, och det tror jag inte de går med på. Men jag ska prova. Och har jag bara en fullständig behandlingsplan kanske han nöjer sig med den.
  • södertjej

    Tack TWH och Lully. Jag ska ta med de argumenten (ska ta reda på skyldigheten av eftervård) och se till att få hjälp! 

  • södertjej

    Jag håller på och fyller i frågeformuläret från Dr D och undrar lite om frågan:
    "Are you aware of any history of genetic/hereditary illness in your family?"

    Det finns flera autoimmuna sjukdomar inom familjen, diabetes, glutenintolerans, allergier....  men det har än så länge inte visat sig att de är ärftliga, och jag har bara för högt sköldkörtelvärde vilket ingen annan i min familj har, vad vi vet. Hur har ni gjort?

  • södertjej
    Zinfandel skrev 2013-04-20 14:48:53 följande:
    Södertjej: jag fyllde i så mycket jag bara kunde, jag tänkte att ju mer info han har desto lättare att ge mig en bra behandling! 
    Okej, vad bra. Då skriver jag allt jag kan.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!