• leah2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Ni som gör behandling utomlands, hur har ni gjort med resan och medicinerna? Dvs flyger ni med era mediciner? Går det bra? Tar ni det i handbagaget?  Vem ansvarar för det, ska man höra med flygbolaget eller ambassad eller läkemedelsverket eller vem bestämmer? 

  • leah2012

    Hej jag har en fråga. Jag har precis gjort min första IVF som misslyckades, fick två fina blastocyster tillbaka. Nu har jag kommit på att jag kanske har ett problem som ingen tänkt på som kan vara orsak till att det inte lyckades. Jag har nämligen skyhöga? värden på TPO antikroppar (908). Har även lite problem med sköldkörteln och ett lite högt TSH men det är under kontroll med Levaxin. Men kanske behöver jag även äta prednisolon för att lyckas bättre. Skulle ni försöka med det? Min förra IVF åt jag Levaxin, och albyl minor.

  • leah2012
    Hoppfull 76: tack för info. Lite jobbigt att läsa. Jag hoppas ni kan va på lösningen nu och att det funkar snart! Vilken dosering har du haft på prednisolon?

    Cathy: tack för tipset. Men jag förstod faktiskt inte riktigt artikeln. Står där något om rekommenderad medicinering? Är 908 väldigt höga TPO ak? Är inte så insatt i det här.  

    Ni erfarna, tips om var jag kan få tag i prednisolon mottages tacksamt. Är det receptfritt i vissa länder? Belgien, Grekland, England, Danmark någon som vet? Och var får man tag i intralipider?  
  • leah2012
    cff skrev 2013-08-15 20:20:37 följande:
    Min snälla danska klinik har lovat att ge mig IL-dropp (jag tar med mig själva intralipiden, men de fixar med saltlösning och sätter själva droppet) i samband med mitt äggplock. Visst är de toppen!

    Ja verkligen. Vilken klinik är det? Och var har du fått recept på intralipiden?
  • leah2012
    cff skrev 2013-08-15 21:08:26 följande:



    Kliniken är Vitanova. Recept både från Dr Gorgy och Peny (har sen haft turen att få det omskrivet till ett svenskt recept så att det faller under högkostnadsskyddet - även om just IL inte är särskilt dyrt , men det är de utländska revepten jag visat upp när jag fått hjälp på min svenska vc :)

    Aha tack. 
  • leah2012
    Katt12 skrev 2013-08-17 11:16:58 följande:
    Hej! Jag har endometrios och har gjort 5 ivf utan framgång, trots att jag fått ut ett ok antal ägg av till synes bra kvalitet. Är diagnosticerad med proteinS brist, vilket gör att jag får fragmin. Har oxå fått trombyl och Pred utskrivet, även om jag hittills bara tagit kortison inför ET. Funderar på att sätta in det från sprutstart nästa gång. Skulle ni rek detta? Börjar oxå fundera på det hör med immunproblematik, då jag inte lyckats hittills och dessutom fått krampliknande smärtor efter ET flera ggr. Undrar därför: vet ni ngn ivf-klinik i Norden som erbjuder IL? När jag ser vad Dr D ordinerar så är det ju i huvudsak detta som kvarstår jämfört med vad jag redan har. Eftersom det inte verkar vara några stora biverkningsrisker skulle jag gärna testa detta även utan att genomgå immunutredning. Vet ni någonstans där detta går att få eller någon gyn som är villig att skriva ut detta i Sthlm, så att man kan ordna med det själv om inte ivf-kliniken håller med det? Jag har förstått att både CFC och Falun tittar på att införa detta och det vore så tråkigt att hinna bli för gammal och missa tåget innan dess:(

    Jag är inne på samma spår som dig och resonerar också så. Jag har inte endometrios men funderar också på immunproblematiken. Och nåt är det nog för jag fick prednisolon utskrivet nu så på min nya ivf snart så kommer jag ta prednisolon (från sprutstart) och barnalbyl. Och IL jagar jag efter. Försöker bearbeta min klinik i Danmark, får se om de går med på det. Annars har jag hittat en som säger att dom kan hjälpa mig i London. Säg till om du vill ha namnet. När jag prata med dom så sa hon att jag måste ha en konsultation först men sen kunde man få IL i samband med det besöket, bara man träffat och pratat med läkaren som jag förstod. Man kan också få konsultationen per telefonen och sen få komma dit för IL. Känns lite galet att åka ända dit för att få en injektion men vad gör man inte. Blir nog så för mig om jag inte lyckas hitta det närmare.

    Hur många ggr ska man ta IL ni som är erfarna? Och hur gör man med prednisolon, om man ändrar sin dos delar man bara på tabletterna och lägger ihop till så stor dos man ska ha. T ex ta 2 stx10 om man ska ta 20 mg 
  • leah2012

    che: Men oj vad mycket. Hur klarar ni det rent praktiskt/ekonomiskt. Du måste ha fått ngn hjälp med det här i Sverige? Beklagar missfallet! Håller tummarna för att det är din tur nu!

  • leah2012
    cff skrev 2013-08-17 21:38:49 följande:



    Du kan ta en telefonkonsultation med dr G i London och om han tycker du behöver IL kan han skriva ett recept som du kan hämta ut i Sverige. Då kan du hämta ut det på Apoteket och sen förhoppningsvis få hjälp av din VC. Då slipper du resorna, men om du vill göra en full utredning kan det vara enklast att ta en "sväng" till London eller Aten.

    Tack för tips! Jag har faktiskt en telefonkonsultation inbokad nu. På http://www.fertility-academy.co.uk/, är det dr G? Då kan jag iaf känna att jag har fått professionella råd. Kan någon inboxa mig hur jag kan få hjälp med IL i Stockholm, om jag får det utskrivet från London. Jag känner som att det inte ens är någon idé att fråga på min vc.
  • leah2012
    Katt12 skrev 2013-08-18 15:58:01 följande:

    Hej! Leah, intressant - du får jättegärna inboxa mig uppgifter om kliniken i London (om du inte vill skriva om det här)! Efter att ha gjort flera ivf utan framgång känns en tur till London för IL som ett helt ok alternativ - man blir ju lite luttrad... Var går du i Danmark? Om du lyckas få din klinik att gå med på IL är det ju fantastiskt! Berätta mer om hur det går framöver!

    Javisst det är http://www.fertility-academy.co.uk/. I Danmark går jag på Trianglen i Köpenhamn. Har frågat de två gånger nu, första gången sa de ingenting om IL, andra gången svarade de att de inte sysslar med IL. Så det blir kanske inget där. Får se om jag försöker någon mer gång :) ...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!